- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Συνέχεια από το προηγούμενο
Η Μυρτώ έτσι όπως τρέχει μπροστά, του κλέβει τις ανάσες και εκείνος πίσω της πνίγεται από την ασφυξία. Του είπε να πάει μαζί της στη Χιλή. Θα διαβάζουν τις ιστορίες αγάπης του Νερούδα και θα κάνουν έρωτα στην έρημο Ατακάμα. «Κάπως έτσι θα περάσουμε την υπόλοιπη ζωή μας, αγάπη μου» είπε με μια βιασύνη στο στόμα της σαν τα νιάτα της, πριν προλάβει το κύμα και τον κρύψει και της πει ότι δεν την άκουσε.
Η Μυρτώ είναι ατίθαση το βλέπεις στα μάτια της, έχουν το νου τους στο μετά, το τώρα δεν τα χωρά. Μερικοί έρωτες κρατάνε όσο ένα σαββατοκύριακο, δυο εικοσιτετράωρα μόνο τόσο αντέχουν. Την άφησε με τη μηχανή κάτω από το σπίτι της στην Αβένα, μια Κυριακή που θα γινόταν σε λίγο Δευτέρα. Αντάλλαξαν ένα τυπικό «τα λέμε» και χωρίστηκαν χωρίς φιλιά λες και είχαν μόλις γνωριστεί. Το χελιδόνι στο λαιμό της τελικά δεν πέταξε ποτέ. Ακόμα όμως μύριζε καλοκαίρι. Ίσως φταίνε τα λυμένα σανδάλια που χτυπούσαν την άσφαλτο και το φαγωμένο από τον ήλιο δέρμα της.
Η Μυρτώ έφευγε και αυτός έμενε πίσω μαγκωμένος στο τώρα να ζηλεύει το δικό της μετά. Στο σπίτι της μάνας του κάτω από την πόρτα έχει γλιστρήσει μια καρποστάλ από εκείνες τις παλιές που έχουν στις άκρες τους μυτερά δοντάκια και απεικονίζουν τις ρέμπελες αδέσποτες γάτες των νησιών. Την παίρνει και την κολλά με ένα μαγνήτη πάνω στο ψυγείο. Ένα μπλε μαρκαδοράκι στο πίσω μέρος της γράφει με μεγάλα ορθογώνια γράμματα «είμαι στην Αστυπάλαια στόπ. Σε περιμένω στόπ. Πανδώρα στόπ».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ποιος στην Ελλάδα λέει πάρτε 90.000 βιβλία;» - Η έκκληση του Λεωνίδα Κουρσούμη για το Πικέρμι και το μουσείο ελληνικής λογοτεχνίας
Η αυτοβιογραφία της καλύπτει μια πληθώρα θεμάτων της ζωής της με τον ίδιο ωμό, ευθύ, χιουμοριστικό και συχνά σοκαριστικό τρόπο.
«Playlist»: Το νέο ψυχολογικό θρίλερ του Sebastian Fitzek κυκλοφορεί στις 22 Απριλίου από τις Εκδόσεις Διόπτρα
Η άφθαρτη ιεροτελεστία του χειρόγραφου
Η ποιητική συλλογή κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Άγρα
Ντιπ τίποτα δεν μου έμαθαν οι έρωτες, εμένα προσωπικά – αλλά στη Δήμητρα Ζάφειρα έμαθαν διάφορα πράγματα, τα οποία μοιράζεται μαζί μας με το χρήσιμο, τελικά, βιβλίο της.
Η Μάγκυ Κριθαρέλλη έγραψε ένα βιβλίο για τον καπνό, την ιστορία του, και την σύνδεσή του με την Ιστορία της Καβάλας
Burnout: Τι είναι, ποιους χτυπάει, και πώς μπορούμε να απαλλαγούμε από αυτό
Το βιβλίο «Μια βόλτα ρε γαμώτο, μια βόλτα να με κάψει ο Μάρτης – Ιστορίες από το παράθυρο» είναι μικρό αλλά με μεγάλη ψυχή
Το Βιβλίο της Εβδομάδας, από τις Εκδόσεις Ίκαρος
Βιβλία για κάθε διάθεση: από επιστημονική φαντασία μέχρι βαθιά ανθρώπινες ιστορίες
Η woke ιστορία του Μεσαίωνα από δύο Αμερικανούς ιστορικούς
Τελετουργικές δολοφονίες με αναφορές στα παραμύθια του Άντερσεν συγκλονίζουν την Ευρώπη στο πρώτο μέρος της Τριλογίας των Δολοφόνων
Με το μυθιστόρημα «Η Βιβλιοθήκη των Ανήσυχων Κόσμων» συμμετέχει ενεργά στη συζήτηση για τα οφέλη και τους κινδύνους της τεχνητής νοημοσύνης και προσφέρει άφθονο υλικό για σκέψη
Ένα βιβλίο για τις ανθρώπινες σχέσεις και την εξουσία που μπήκε στα best seller από τον πρώτο κιόλας μήνα
Λίγα λόγια για ένα μυθιστόρημα που δεν μοιάζει με κανένα άλλο (μετάφραση Δέσποινα Κανελλοπούλου, 320 σελίδες, Εκδόσεις Δώμα)
Mοιράζεται σκέψεις της με αφορμή την έκδοση του «Goatsong»
Το Βιβλίο της Εβδομάδας, από τις Εκδόσεις Ίκαρος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.