Βιβλιο

Ο Πωλ Μέισον παρουσιάζει τον «Μετακαπιταλισμό» μαζί με τους δημοσιογράφους της A.V.

Ο διάσημος δημοσιογράφος παρουσιάζει το νέο του έργο στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

karathanos.jpg
Δημήτρης Καραθάνος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
127708-287568.jpg

Ο καπιταλισμός ψυχορραγεί και μια νέα οικονομία αναδύεται στη θέση του: Δεν πρόκειται για ουτοπία, παρά για το πολυσέλιδο, καλοδιατυπωμένο και ευανάγνωστο μανιφέστο του Πωλ Μέισον «Μετακαπιταλισμός», που κυκλοφορεί πλέον και στα ελληνικά από τις εκδόσεις Καστανιώτη, σε μετάφραση Άλκη Καφετζή.

Ο διάσημος Βρετανός δημοσιογράφος, του οποίου οι ανταποκρίσεις από τη χώρα μας για λογαριασμό του Channel 4 έκαναν το γύρο του κόσμου την περίοδο του δημοψηφίσματος, μίλησε στην Αθήνα και θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να παρουσιάσει το πολυσυζητημένο του βιβλίο και να απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού.

image

Αντλώντας από την προσωπική του εμπειρία στα μέτωπα της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, από την κατάρρευση της Lehman Brothers το 2008, την Ελλάδα των διαδοχικών αναταραχών, τη Σκοτία και την απόπειρά της για ανεξαρτησία, τους Podemos της Ισπανίας, την Κωνσταντινούπολη των οδοφραγμάτων, τα επεισόδια της Αραβικής Άνοιξης και τις εξεγέρσεις στις αναπτυσσόμενες οικονομίες, ο Μέισον σκιαγραφεί την ουσία των προβλημάτων του καπιταλισμού, εξετάζει τους ιστορικούς του κύκλους, εμβαθύνει στη σκέψη σημαντικών εκφραστών του και ξεδιπλώνει τη θεωρία του για τον μετακαπιταλισμό της κοινωνίας της πληροφορίας, που μετασχηματίζει κάθε καθιερωμένη έννοια συνδιαλλαγής. Ακόμη και αν δεν συμφωνεί κανείς με τις ιδέες του, ή εάν θεωρεί σε σημεία ισχνή την επιχειρηματολογία, οφείλει να διαβάσει αυτό το διαφωτιστικό βιβλίο που περιγράφει με μακροοικονομικούς όρους τους δραστικούς τρόπους με τους οποίους αλλάζουν οι ζωές μας τα τελευταία χρόνια.

Την εκδήλωση συντονίζουν οι δημοσιογράφοι της Athens Voice, Στέφανος Τσιτσόπουλος και Δημήτρης Καραθάνος. Όλα αυτά αύριο, Σάββατο 7 Μαΐου στις 12:00, στο Public της Τσιμισκή 24.

κεντρική φωτό: Emma Lynch

image

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ