- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Ο Πωλ Μέισον παρουσιάζει τον «Μετακαπιταλισμό» μαζί με τους δημοσιογράφους της A.V.
Ο διάσημος δημοσιογράφος παρουσιάζει το νέο του έργο στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης
Ο καπιταλισμός ψυχορραγεί και μια νέα οικονομία αναδύεται στη θέση του: Δεν πρόκειται για ουτοπία, παρά για το πολυσέλιδο, καλοδιατυπωμένο και ευανάγνωστο μανιφέστο του Πωλ Μέισον «Μετακαπιταλισμός», που κυκλοφορεί πλέον και στα ελληνικά από τις εκδόσεις Καστανιώτη, σε μετάφραση Άλκη Καφετζή.
Ο διάσημος Βρετανός δημοσιογράφος, του οποίου οι ανταποκρίσεις από τη χώρα μας για λογαριασμό του Channel 4 έκαναν το γύρο του κόσμου την περίοδο του δημοψηφίσματος, μίλησε στην Αθήνα και θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να παρουσιάσει το πολυσυζητημένο του βιβλίο και να απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού.

Αντλώντας από την προσωπική του εμπειρία στα μέτωπα της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, από την κατάρρευση της Lehman Brothers το 2008, την Ελλάδα των διαδοχικών αναταραχών, τη Σκοτία και την απόπειρά της για ανεξαρτησία, τους Podemos της Ισπανίας, την Κωνσταντινούπολη των οδοφραγμάτων, τα επεισόδια της Αραβικής Άνοιξης και τις εξεγέρσεις στις αναπτυσσόμενες οικονομίες, ο Μέισον σκιαγραφεί την ουσία των προβλημάτων του καπιταλισμού, εξετάζει τους ιστορικούς του κύκλους, εμβαθύνει στη σκέψη σημαντικών εκφραστών του και ξεδιπλώνει τη θεωρία του για τον μετακαπιταλισμό της κοινωνίας της πληροφορίας, που μετασχηματίζει κάθε καθιερωμένη έννοια συνδιαλλαγής. Ακόμη και αν δεν συμφωνεί κανείς με τις ιδέες του, ή εάν θεωρεί σε σημεία ισχνή την επιχειρηματολογία, οφείλει να διαβάσει αυτό το διαφωτιστικό βιβλίο που περιγράφει με μακροοικονομικούς όρους τους δραστικούς τρόπους με τους οποίους αλλάζουν οι ζωές μας τα τελευταία χρόνια.
Την εκδήλωση συντονίζουν οι δημοσιογράφοι της Athens Voice, Στέφανος Τσιτσόπουλος και Δημήτρης Καραθάνος. Όλα αυτά αύριο, Σάββατο 7 Μαΐου στις 12:00, στο Public της Τσιμισκή 24.
κεντρική φωτό: Emma Lynch

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Στάθης Καλύβας και η Νατάσα Τριανταφύλλη μιλούν για το «Big Bang 1970-1973» ή αλλιώς για μία ιστορική στιγμή που σβήστηκε από τη συλλογική μνήμη
Μια συζήτηση για τα coloring books της, που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Key Books
Γιατί το «Might Is Right», ένα βιβλίο 19ου αιώνα, παραμένει ανατριχιαστικά επίκαιρο
Πρωτότυπες εκδόσεις από τους Σπύρο Μαντζαβίνο, Ουίλιαμ Κέντριτζ και Σεραφείμ Σανσαρίδη
Ο 62χρονος συγγραφέας τιμήθηκε για μυθιστόρημα που ανασυνθέτει μια ανεξιχνίαστη δολοφονία στο μεταπολεμικό Παρίσι
paint/inks | Περιπλανήσεις στο σύμπαν των εικόνων και των λέξεων: Η νέα στήλη του Γιώργου-Ίκαρου Μπαμπασάκη στην Athens Voice
Τα βιβλία προσφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο, τη Δημοτική Βιβλιοθήκη και το 1ο Γενικό Λύκειο Ξάνθης
Οι κρυφές ιστορίες πίσω από τα ονόματα των δρόμων στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας
Ένα εβδομαδιαίο podcast για το βιβλίο, και τις νέες σειρές και ταινίες.
Από τη θεατρική σκηνή στη διδασκαλία, από την Ελλάδα σε πανεπιστήμια και θεατρικές αίθουσες σε ολόκληρο τον κόσμο. Με αφορμή την αγγλόφωνη έκδοση του βιβλίου του «Υποκριτική: Από τη θεωρία στην πράξη».
Ένα βιβλίο για όσα αισθανόμαστε αλλά δυσκολευόμαστε να εκφράσουμε
Στο έργο του Ακριθάκη, ιστορίες που ξεκινούν από τις σελίδες των τετραδίων, σημειωματάριων και ημερολογίων του μεταφέρονται στο χαρτί, τον καμβά, τον «μικρό τύπο» και το βιβλίο.
Από τα ιπποτικά ρομάντζα με νεράιδες, δράκους και σεξ, στο σήμερα (αλλά πάλι με νεράιδες, δράκους και σεξ)
Ένα ανέκδοτο ακόμη ποίημα από τη νέα συλλογή που θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Πατάκη
Βιβλία για βιβλία, συγγραφείς, βιβλιοπωλεία και βιβλιοθήκες για κάθε αναγνωστικό γούστο
Ένα μυθιστόρημα που αναδεικνύει την εξαιρετική περιγραφική δύναμη της συγγραφέως και την ικανότητά της να μετατρέπει έναν συγκεκριμένο τόπο —εδώ, τη Χάβρη— σε ολοκληρωμένη λογοτεχνική εμπειρία
Κυκλοφορεί τον Δεκέμβριο από τις Εκδόσεις Πατάκη
Χωράνε στην τσάντα, μέχρι και στην τσέπη, και διαβάζονται ωραία, το καθένα με το δικό του τρόπο
Στο πλαίσιο συμπλήρωσης των 60 χρόνων προσφοράς του ΜΙΕΤ στα γράμματα, τις τέχνες και τον πολιτισμό
Από τη Θήβα και τα πρώτα χρόνια της ζωής της μέχρι τις μεγάλες συναυλίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.