- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Iδρύθηκε το 2009 από το σκηνοθέτη Μιχάλη Κωνσταντάτο και την ηθοποιό Γιώτα Αργυροπούλου. Αποτελεί μια ανοιχτή κολεκτίβα, η οποία δηµιουργήθηκε µε σκοπό τη δηµιουργία θεατρικών παραστάσεων –και γενικότερα καλλιτεχνικών έργων– οι οποίες συνθέτουν στοιχεία από διαφορετικές τέχνες και πραγµατοποιούνται µε τη συνεργασία διαφόρων καλλιτεχνών. Η πρώτη της παράσταση, «Η Πτώση», ήταν βασισµένη στο οµώνυµο έργο του Αλµπέρ Καµί. Ακολούθησε το «Parklife» και το «Χ-Τokio», όπου τα κείµενα των παραστάσεων γράφτηκαν ειδικά για την οµάδα από το σεναριογράφο Στέλιο Λυκουρέση, έχοντας ως αφετηρία τις ιδέες της οµάδας γύρω από τα σύγχρονα θέµατα που την απασχολούν και αντανακλούν τη ζωή µας στη σηµερινή πραγµατικότητα.
Η ομάδα βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην προετοιμασία για την παράσταση «Έντα Γκάμπλερ» του Ε. Ίψεν στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (φωτό) και στην ανάπτυξη του επόμενου project της σε συνεργασία με τον οργανισμό ΝΕΟΝ. Οι χαρακτήρες του έργου μεταφέρονται στο σήμερα και το αποτέλεσμα καταλήγει σε μια οπτικοακουστική εμπειρία, αφού συνδυάζονται κάποιες βασικές αρχές της φόρμας του κινηματογράφου και του θεάτρου.

Η Έντα Γκάμπλερ της Blind spot theatre group δεν είναι απλά μια παράσταση, αλλά ένα ανοιχτό work in progress project που η πορεία του χαρακτηρίζεται από τρεις σταθμούς:
1oς: πριν την παράσταση είναι ένα διαδικτυακό ημερολόγιο χαρακτήρων
2ος: το εργαστήριο «Κινηματογραφώντας την Έντα»
3ος: η ημερίδα για την «Έντα Γκάμπλερ» και τον Ίψεν στις 11/11 με τη συμμετοχή μεγάλων ονομάτων από Αμερική, Νορβηγία και Ελλάδα, από το χώρο των κοινωνικών επιστημών, του θεάτρου και της ψυχανάλυσης.
Στον ιστότοπο www.heddagabler.gr θα αναρτώνται από κάθε ενδιαφερόμενο εικόνες, κείμενα, μουσικές, βίντεο κτλ. συνδεδεμένα με τον κόσμο του έργου και τους χαρακτήρες του. Έτσι θα δημιουργείται ένα ημερολόγιο χαρακτήρων, όπου θα μπορούν (εκ των προτέρων) οι θεατές να εμπλακούν και να συμμετέχουν στην παράσταση.

Η ιδιαίτερη σκηνική εγκατάσταση που χαρακτηρίζει όλες τις δουλειές της ομάδας blindspot θα είναι παρούσα κι εδώ, αποτελώντας πέρα από το σκηνικό πεδίο της παράστασης και μια εικαστική πρόταση ιδιαίτερης αισθητικής. Η εγκατάσταση αγγίζει τον πυρήνα των χαρακτήρων και ταυτόχρονα αποτελεί ένα σχόλιο πάνω στη σημερινή κατάσταση των πραγμάτων.
Παίζουν: Γιώτα Αργυροπούλου, Μάξιμος Μουμούρης, Χρήστος Σαπουντζής, Βάσω Καβαλιεράτου, Γιώργος Φριντζίλας, σε σκηνοθετικές οδηγίες του βραβευμένου κινηματογραφιστή σκηνοθέτη του LUTON, Μιχάλη Κωνσταντάτου. Την κίνηση έχει αναλάβει η Ίρις Καραγιάν.
22-30/12, Μικρή Σκηνή, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από τις Ευτυχισμένες Μέρες του Μπέκετ στον Βυσσινόκηπο του Τσέχωφ, δείτε όλες τις φετινές παραστάσεις
Ο Σάββας Στρούμπος σκηνοθετεί την τραγωδία του Ευριπίδη
Η πλοκή φέρνει στο φως τις αντιθέσεις ανάμεσα στο ιδιωτικό και το δημόσιο, τον μύθο και τον ρεαλισμό
H μεγάλη καλοκαιρινή παραγωγή του ΚΘΒΕ έρχεται στην Αττική
Η γνωστή ηθοποιός πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Η φωνή της Λουντμίλα» στο θέατρο Τζένη Καρέζη- Μια παράσταση με αφορμή τα 40 χρόνια από την έκρηξη του Τσέρνομπιλ
Παραστάσεις που συνεχίζονται από τις προηγούμενες σεζόν
Στον κεντρικό ρόλο, η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου - Οι επόμενοι σταθμοί της περιοδείας
Η παράσταση του Γιώργου Ηλιόπουλου, σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν επιστρέφει τη σεζόν 2026- 2027 σε νέα θεατρική στέγη
Η ηθοποιός, σκηνοθέτρια, ιδρύτρια και πρόεδρος της Womenale, μιλά στη Thess Voice
Τρεις παραγωγές που ξεχώρισαν στην Κύπρο την περασμένη σεζόν έρχονται στην Αθήνα
Οι θεατρικές παραστάσεις που έρχονται στα ανοιχτά θέατρα, στο πλαίσιο της καλοκαιρινής τους περιοδείας
Κοστούμια, φωτογραφίες και σπάνιο υλικό
Η κληρονομιά του ακροβατεί ανάμεσα στη Συντέλεια και στο ξεφάντωμα του καρναβαλιού
Με αφετηρία τον Δημοσθένη, η παράστση μιλά για την εξουσία του λόγου, την ταυτότητα και τους ανομολόγητους έρωτες
Η καλλιτεχνική διευθύντρια μιλάει για το θέατρο, τη δημιουργία και τη θέση την οποία υπηρετεί πιστά από το 2022.
Στο απόλυτο σκοτάδι, όλες οι αισθήσεις ξυπνούν
Ο προγραμματισμός για τη σεζόν 2026-2027
Ο ιδρυτής του νέου θεατρικού χώρου μιλά στην ATHENS VOICE για τη φιλοσοφία και τον προγραμματισμό του
Η παράσταση είχε αναβληθεί λόγω πυρκαγιών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.