Θεατρο - Οπερα

Η καρδιά του θεάτρου χτυπά στο Επι Κολωνώ

Συνεχίζεται το Off off Athens Festival

62199-137574.jpg
Μαρία Αυγέα
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
70392-141888.JPG

Off off Athens Festival 2014: Τι θα δούμε στη φετινή διοργάνωση

35 θεατρικά σχήματα, 265 καλλιτέχνες, 1,5 μήνας παραστάσεων. Για 6η συνεχή χρονιά, θεατρικές ομάδες νέων παιδιών με όρεξη, φαντασία και δημιουργικότητα παρουσιάζουν τη δουλειά τους στο κοινό. Με 5€ εισιτήριο και 6€ αν θέλει να δει κανείς και τις δύο παραστάσεις της μέρας, μπορείτε να χορτάσετε θέατρο.

Μιλώντας με κάποιες από τις ομάδες που συμμετέχουν εισπράξαμε τον ενθουσιασμό των παιδιών, στα οποία δίνεται πρώτη φορά η ευκαιρία να παρουσιάσουν μέρος της δουλειάς τους στο κοινό. «Δίνεται η ευκαιρία να δείξουμε αυτό που δουλέψαμε στα πλαίσιο του μαθήματος σε ένα ευρύτερο κοινό, γιατί μέχρι τώρα το κοινό μας απαρτιζόταν συνήθως από τους συμφοιτητές μας. Και αυτό ήταν για εμάς μία πρόκληση» μας είπε η Αλίνα Παπουτσή από την ομάδα Γιάφκα – θεατρική ομάδα του τμήματος Θεατρικών Σπουδών στο Ναύπλιο- .

Ο Θανάσης Παπαστάθης από την ομάδα «Μύθος» μας τονίζει κι αυτός με τη σειρά του την ευκαιρία που προσφέρει το φεστιβάλ να παρουσιαστούν σε ένα ευρύ κοινό και η αλληλεπίδραση που είχαν οι ομάδες μεταξύ τους: «Είναι καλό που ο καθένας έχει τη δική του άποψη και τη δική του αισθητική. Από τη μεριά μας, έχουμε όρεξη να παρουσιάσουμε κάτι πολύ ωραίο και να περάσουμε το μήνυμα του έργου στο κοινό όσο το δυνατόν καλύτερα. Θέλουμε ο κόσμος που θα το δει να διασκεδάσει».

Για την ομάδα a posso ad esse (από το εν δυνάμει στο πραγματικό) είναι η δεύτερη συνεργασία φέτος με το off off festival. Η συνεργασία τους είναι πολύ καλή, «είναι φιλική πλέον» όπως μας λέει η Σοφία Μπεράτη. «Έχει πολύ μεγάλη αξία που δίνεται το βήμα σε νέες ομάδες και σε ένα πιο εναλλακτικό φεστιβάλ. Μπορέσαμε να μοιραστούμε τις αγωνίες μας για το θέατρο και την πραγματικότητα».

Τα ίδια συναισθήματα μοιράζεται και η Χριστίνα Τασκασαπίδου που συμμετέχει στην παράσταση «Ψάρι» με τους Ζουλί Λεφέβρ, και Άρη Σταύρου. Είναι μια νεοσύστατη ομάδα που έχει την δυνατότητα να κοινωνήσει το έργο της στον κόσμο για πρώτη φορά μέσω του φεστιβάλ.

Συχνά, μετά τις παραστάσεις, η αυλή του θεάτρου γίνεται ένας χώρος συνεύρεσης μεταξύ των ηθοποιών και του κοινού, δημιουργώντας ένα κλίμα ένα κλίμα δημιουργικής αλληλεπίδρασης. Γι’ αυτό μετά το έργο μην βιαστείτε να φύγετε για μπορεί να έχει…. to be continued.

Δείτε το βίντεο με το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ εδώ

Info:

Off off Athens Festival

Έως 30/6, Επί Κολωνώ, Ναυπλίου 12 & Λένορμαν 94

Εισιτ. Η γενική είσοδος είναι 5,00€ για την μία παράσταση και 6,00€ για τις δυο παραστάσεις, εισιτήριο διαρκείας: 30,00€

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ