- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Παιδικό θεατρικό φεστιβάλ κάθε Κυριακή στο θέατρο Γκλόρια
Για παιδιά ηλικίας από 2 έως 16 ετών, από το Πολιτιστικό Πάρκο
Το Πολιτιστικό Πάρκο παρουσιάζει ένα θεατρικό φεστιβάλ για παιδιά ηλικίας από 2 ως 16 ετών κάθε Κυριακή στο θέατρο Γκλόρια και μικρό Γκλόρια.
Πέντε σημαντικές θεατρικές παραγωγές δίνουν τη δυνατότητα στις οικογένειες να επισκεφθούν ένα χώρο και να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικές παιδικές θεατρικές παραστάσεις με τη φροντίδα του Πολιτιστικού Πάρκου. Καταξιωμένες παραγωγές με πολυμελείς θιάσους που ψυχαγωγούν και εκπαιδεύουν τα παιδιά σε σύγχρονα θέματα, όπως είναι το περιβάλλον, η κλιματική αλλαγή, η διαφορετικότητα, οι φυλετικές διακρίσεις, η φιλία και η ομαδικότητα.
Το φεστιβάλ που θα διαρκέσει όλο το θεατρικό χειμώνα ξεκινάει στις 13 Οκτωβρίου στο μικρό Γκλόρια με την παράσταση «Οδέττη, η μάγισσα των παιχνιδιών, εκπαιδεύοντας τον Αρθρούρο» κάθε Κυριακή στις 15:30 και τον Νοέμβριο στις 12:30. Μια παράσταση που παίζεται τα τελευταία 3 χρόνια και αγαπάνε τα παιδιά ηλικίας από 3 ως 9 ετών.
Στις 20 Οκτωβρίου οι αγαπημένοι των νηπίων «Τάκης Τεταρτάκης και οι φίλοι του» μαθαίνουν τα νήπια από 2 ως 5 ετών τις έννοιες της μουσικής, τις νότες και τους ήχους σε ένα πρωτότυπο διαδραστικό και βραβευμένο θεατρικό έργο της Κατερίνας Βασδέκη στις 11:00 για όλο το χειμώνα. Το έργο παίζεται για δεύτερη χρονιά και το έχουν δει χιλιάδες παιδιά στο θέατρο και στα σχολεία σε όλη την Ελλάδα.
Το έργο του Μολλιέρου «ο Φιλάργυρος» προτείνει το πολιτιστικό πάρκο για τους έφηβους. Ένας πολυμελής θίασος παρουσιάζει μια λαϊκή κωμωδία με πολύ γέλιο και πολλά νοήματα. Κάθε Κυριακή στο μεγάλο Γκλόρια στις 15:30 και δυστυχώς για 4 μόνο παραστάσεις. Το έργο μπορεί να επανέλθει το Μάρτιο στο ίδιο θέατρο.
Οι παραγωγές του Πολιτιστικού Πάρκου, έγιναν γνωστές με το έργο «Jazz for kids: H ιστορία ενός ρυθμού». Για τρίτη χρονιά και δεύτερη στο θέατρο Γκλόρια η παράσταση αυτή είναι μια διαφορετική πρόταση για το παιδικό θέατρο. Σε κείμενα του Δημήτρη Λέντζου με ζωντανή ορχήστρα που διευθύνει ο γνωστός στην jazz A. Χρηστίδης και μπαλέτο με χορογραφίες από την Αννούσκα Οικονόμου η ιστορία του ρυθμού από τη γιαγιά jazz γίνεται η ευκαιρία για τα παιδιά, εκτός από την ψυχαγωγία να μάθουν για τις φυλετικές διακρίσεις, τη διαφορετικότητα, το μεταναστευτικό και την καινοτομία μέσα από τους πίνακες του Vasili Kandinski. Μια παράσταση που αρκετές φορές στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη είναι sold out. Από την Κυριακή 27 Οκτωβρίου στο μεγάλο Γκλόρια στις 12:00.
Το φεστιβάλ περιλαμβάνει και δύο άλλες παραστάσεις που θα ξεκινήσουν στις 24 Νοεμβρίου στις 15:30, τους «3 Κοσμοναύτες», το μοναδικό παιδικό έργο του σύγχρονου Ιταλού στοχαστή Ουμπέρτο Έκο και την νέα μουσικοθεατρική παραγωγή «ο Κατακλυσμός». Οι «3 Κοσμοναύτες» γράφτηκαν τη δεκαετία του 1960 στον Ψυχρό Πόλεμο όταν το διάστημα ήταν όνειρο για τον άνθρωπο και μεσουρανούσαν οι εξωγήινοι. Ο Ούκου είναι ένα εξωγήινο πλάσμα που αναλαμβάνει για λογαριασμό του Έκο να μας δείξει τις ανθρώπινες αδυναμίες, είναι ένα διαφορετικό πλάσμα με συναισθήματα. Ποια θα είναι η καλύτερη παράσταση; Το Jazz for kids ή ο Κατακλυσμός, η νέα παραγωγή του Πάρκου; Τι είναι ο Κατακλυσμός? Η γνωστή ιστορία του Νώε από την πλευρά των ζώων. Ένας νέος κόσμος χτίζεται και όλοι ενδιαφέρονται για μια καλύτερη θέση σε αυτόν. Την Κυριακή 24 Νοεμβρίου ώρα 15:30 στο Γκλόρια η κιβωτός του Νώε ξεκινάει το ταξίδι της. Με την ομάδα του Jazz for kids (Δ. Λέντζος, Π. Σπηλιόπουλος, A. Οικονόμου) με πρωτότυπη μουσική από τον Γ. Καγιαλίκο και πολυμελή θίασο από ηθοποιούς και χορευτές φιλοδοξεί να έχει την επιτυχία του Jazz ή ακόμα και να το ξεπεράσει.
Δείτε αναλυτικά τις παραστάσεις στο site του Πολιτιστικού Πάρκου. Εισιτήρια διατίθενται στα mikroparkaki.gr, ticketservices.gr & ticketmaster.gr. O Φιλάργυρος δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά 12-16 ετών να παρακολουθήσουν την παράσταση δωρεάν μέσα από το πρόγραμμα Ευριπίδης που υλοποίει το Πολιτιστικό Πάρκο για τους έφηβους και το θέατρο. Πληροφορίες-κρατήσεις 2103647200, 2103647201, 2299042100.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια παράσταση που σατιρίζει τα μυστικά, τις φιλοδοξίες και τις αντιφάσεις της εξουσίας
Ο Νίκος Καραθάνος σκηνοθετεί την εμβληματική αρχαία κωμωδία, σε κείμενο που υπογράφει ο Φοίβος Δεληβοριάς
Τι θα δούμε στα θερινά θέατρα, στα άλση, τις ταράτσες και στα νέα φεστιβάλ της Αθήνας
«Θα νιώσω την ψυχή της Μήδειας να περιπλανιέται στο αρχαίο θέατρο και θα δανειστώ λίγο από αυτήν για να την ερμηνεύσω με τον δικό μου τρόπο».
Μιλήσαμε με τον καταξιωμένο σκηνοθέτη λίγο πριν την πρεμιέρα της παράστασης στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού
Ένας βιασμός, μια ανεπιθύμητη κύηση, ένα νόθο παιδί δίχως ταυτότητα και μια γυναίκα που παλεύει για την αυτοδιάθεσή της απέναντι στην πατριαρχία και τη θεοκρατία
Μιλήσαμε με τον δημοφιλή ηθοποιό με αφορμή την παράσταση «Ο Υπηρέτης δυο αφεντάδων», σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα
Σάββατο 13 Ιουνίου 2026 - Ανοικτό Θέατρο «Αλίκη Βουγιουκλάκη» (Νταμάρι)
Ένα μιούζικαλ των Ρέππα – Παπαθανασίου με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Μίμη Πλέσσα
Το αριστούργημα της παγκόσμιας κωμωδίας μιλά για την ανασφάλεια που όλοι έχουμε νιώσει με κάποιο τρόπο
Μια γέφυρα ανάμεσα στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου και το Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου της Τιφλίδας
Οι απονομές που ξεχώρισαν
Στο Αίθριο του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ μιλά για την επιστροφή στο θεατρικό του σπίτι και το ταξίδι της νέας του παράστασης
Η ανακοίνωση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής
Παχυσαρκία, άγχος, τεστοστερόνη, AI: Τι χρειάζεται πραγματικά ο άνθρωπος; Απαντήσεις επί σκηνής
Μια γέφυρα ανάμεσα στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου και την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών
Στις 20 Ιουνίου σε μουσική διεύθυνση Ζακ Λακόμπ και σκηνοθεσία Παναγή Παγουλάτου
Ένα ποιητικό και βαθιά πολιτικό σκηνικό ανέβασμα χωρίς αποκλεισμούς στις 31 Ιουλίου & 1 Αυγούστου
Η ηθοποιός και σκηνοθέτρια μιλάει για την παράσταση στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της Μανίνας Ζουμπουλάκη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.