Θεατρο - Οπερα

Χωρίς παραστάσεις η Θεσσαλονίκη και την Πρωτοχρονιά

Λόγω απεργίας των ηθοποιών του ΚΘΒΕ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
kthve.jpg
© EUROKINISSI

Σε νέα ματαίωση των παραστάσεων στις σκηνές του από σήμερα, Παρασκευή, έως και την επόμενη Πέμπτη 3 Ιανουαρίου οδηγείται το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος μετά την απόφαση των ηθοποιών να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, διεκδικώντας αυξήσεις στις αμοιβές με την υπογραφή νέων συμβάσεων εργασίας.

Μετά την άκαρπη συνάντηση της Πέμπτης στο Υπουργείο Εργασίας του γενικού γραμματέα του υπουργείου, της διοίκησης και διεύθυνσης του ΚΘΒΕ και εκπροσώπων εργαζομένων που διεκδικούν αύξηση της τάξης του 10+7%, και αρνούνται την προτεινόμενη της τάξης του 7% από 1.1.19, οι ηθοποιοί με εξώδικο τους προς τη διοίκηση του θεάτρου προκήρυξαν νέες στάσεις εργασίας για τις παραστάσεις της Παρασκευής, του Σαββάτου, της Κυριακής και τις προγραμματισμένες της ερχόμενες Τετάρτης (2/1) και Πέμπτης (3/1).

Μέχρι αργά το απόγευμα της Παρασκευής οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονταν και οι ηθοποιοί βρίσκονταν στις σκηνές εν όψει και των έξι παραστάσεων που ήταν προγραμματισμένες για τις 21.00. Ωστόσο, δήλωναν αποφασισμένοι να μην παίξουν και να ενημερώσουν για τους λόγους τους θεατές.

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι παραστάσεις που ματαιώνονται αφορούν στα έργα:

  • «Ντα» (στο θέατρο της ΕΜΣ)
  • «Περιμένοντας τον Γκοντό» (Βασιλικό θέατρο)
  • «Καληνύχτα Μαργαρίτα»
  • «Υπέρ Ελλάδος» (στα θέατρα της Μονής Λαζαριστών)
  • «Χειμωνιάτικο παραμύθι» (στο θέατρο της ΕΜΣ)
  • «Η εξέγερση της μύτης» στο θέατρο της Καλαμαριάς και
  • του έργου της 'Αλκης Ζέη «Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου», στη σκηνή του Βασιλικού Θεάτρου -το πρωί της Κυριακής.

Το ΚΘΒΕ δίνει τη δυνατότητα της επιστροφής ή αλλαγής των εισιτηρίων, που έχουν ήδη εκδοθεί, στα ταμεία του θεάτρου από αύριο (Σάββατο) έως και το πρωί της Πρωτοχρονιάς.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2315 200200

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αλέξανδρος Ραπτοτάσιος: Ο σκηνοθέτης που τολμά να πειραματίζεται με το κοινό
Αλέξανδρος Ραπτοτάσιος: Ο σκηνοθέτης που τολμά να πειραματίζεται με το κοινό

Μια συζήτηση για το έργο «Ολική Άμεση Συλλογική Επικείμενη Επίγεια Σωτηρία», τις υπαρξιακές και κοινωνικές αφετηρίες που τροφοδοτούν το καλλιτεχνικό του όραμα, το θέατρο και την κοινωνία

«Η Αλίκη στη χώρα των ψαριών» στο Θέατρον του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος
Κερδίστε προσκλήσεις για την Αλίκη στη χώρα των ψαριών στο Θέατρον του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος

Το αλληγορικό παραμύθι του βραβευμένου Γιάννη Ξανθούλη είναι ένας ύμνος για την αγάπη, την ισότητα, την ελευθερία, τη διαφορετικότητα και τον σεβασμό στο περιβάλλον.

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY