- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το δημοφιλές τραγούδι «It’s a Sin» των Pet Shop Boys θα ακούγεται και στο θέατρο
Ύμνος της pop, πετυχημένη τηλεοπτική σειρά, τώρα και μιούζικαλ
Pet Shop Boys: Το τραγούδι τους «It’s a Sin» γίνεται μιούζικαλ και το Release Athens 2026 ετοιμάζεται να τους υποδεχτεί στην Πλατεία Νερού.
Οι Pet Shop Boys βρίσκονται ξανά στο επίκεντρο της επικαιρότητας, συνδυάζοντας ένα νέο φιλόδοξο καλλιτεχνικό εγχείρημα με την επερχόμενη ζωντανή τους εμφάνιση στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του Release Athens 2026. Αφορμή ξανά το εμβληματικό τους τραγούδι «It’s a Sin» αυτή τη φορά όχι ως τηλεοπτική σειρά αλλά ως μια θεατρική εμπειρία. Η σειρά, που προβλήθηκε το 2021/22 στο Channel 4, παραμένει μια από τις πιο επιτυχημένες του καναλιού.
Ο δημιουργός της, Russell T Davies, ενώνει ξανά τις δυνάμεις του με τους Pet Shop Boys για τη μεταφορά της ιστορίας σε μια σύγχρονη χορευτική παραγωγή. Tα δύο μέλη των Pet Shop Boys, Νιλ Τέναντ και Κρις Λόου, θεωρούν πως η τηλεοπτική σειρά ήταν σημαντική, ακριβώς όπως και το τραγούδι τους, καθώς εξιστόρησε ιδανικά την τραγωδία της κρίσης του Aids και δηλώνουν υπερήφανοι που είναι ξανά μέρος της δημιουργικής ομάδας, και στην θεατρική μεταφορά.
Η παράσταση επιχειρεί να αποδώσει, μέσα από τον σύγχρονο χορό, τη συγκινητική διαδρομή της queer κοινότητας στη δεκαετία του ’80 και την περίοδο της κρίσης του HIV/AIDS. Την παραγωγή υπογράφει η Ράμπερτ, με στόχο μια πιο άμεση, βιωματική και συναισθηματικά φορτισμένη εμπειρία για το κοινό. Μέσα από τη δύναμη της κίνησης και της μουσικής, το έργο αποκτά μια νέα, πιο σωματική διάσταση.
Το θρυλικό synth-pop δίδυμο ετοιμάζεται να ανέβει στη σκηνή της Αθήνας: στις 27 Ιουνίου, στην Πλατεία Νερού, στο πλαίσιο του Release Athens 2026. Η εμφάνισή τους αναμένεται να αποτελέσει ένα από τα μεγάλα highlights του φετινού καλοκαιριού, με το εντυπωσιακό οπτικοακουστικό show που τους έχει καθιερώσει ως ένα από τα πιο επιδραστικά και καθηλωτικά live acts παγκοσμίως.
Περισσότερα στο releaseathens.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο 71ος διαγωνισμός θα διεξαχθεί τον προσεχή Μάιο στη Βουλγαρία
Έρχεται επετειακή κυκλοφορία για τo άλμπουμ-ορόσημο της ηλεκτρονικής μουσικής
Η επιτυχία που σημάδεψε το πρώτο σόλο άλμπουμ του Όζι, «Blizzard Of Ozz» συνεχίζει να κατακτά νέες γενιές ακροατών
Ο θρυλικός κιθαρίστας θα εμφανιστεί ως guest στη συναυλία του συγκροτήματος στη Νέα Υόρκη, για πρώτη φορά από το 1993
«O ήχος είναι ελαστικός, σαν πλαστελίνη, μπορείς να κάνεις οτιδήποτε μαζί του»
Η συλλεκτική κούκλα είναι εμπνευσμένη από μία από τις πιο εμβληματικές εμφανίσεις της θρυλικής τραγουδίστριας
Ο 81χρονος τραγουδιστής υποβλήθηκε πρόσφατα σε ιατρική επέμβαση
Το πρόβλημα της μουσικής βιομηχανίας
Το Summer Tape του βρετανικού ντουέτου για το 2026
Ο Σάκης Φράγκος, publisher και chief editor του Rock Hard Greece, εξηγεί τι μάς περιμένει στις 11 και 12 Σεπτεμβρίου
Η Καμεράτα του Μάντσεστερ ετοιμάζεται να παρουσιάσει το εμβληματικό ambient άλμπουμ του 1979 στον φυσικό του χώρο
Ο επιδραστικός Βρετανός παραγωγός και μουσικός σφράγισε τον ήχο της ποπ και ηλεκτρονικής σκηνής στα τέλη των 90s
Τι θα δούμε φέτος, από τις 30 Αυγούστου ως τις 20 Σεπτεμβρίου
«Με μάγεψε το performance της Dara»
Το ροκ συγκρότημα υπόσχεται προσωπική εξέταση των αιτημάτων και πιθανή ζωντανή συνομιλία με μέλος του γκρουπ
O Al Jourgensen επιχειρεί να κλείσει οριστικά μια ιστορία 46 ετών — γεμάτη πρωτοπορία, πολιτική οργή, εξαρτήσεις, ρήξεις και περισσότερα από ένα «τελευταίο» αντίο
Από τα Ανώγεια και τον Ψηλορείτη μέχρι τα μεγάλα φεστιβάλ του κόσμου, η ζωή και η μουσική πορεία του Αντώνη Ξυλούρη, του λυράρη που έμεινε αυθεντικός
Η δύσκολη απόφαση για τον 74χρονο καλλιτέχνη: «Πραγματικά δεν έχω άλλη επιλογή»
Το Summer Tape της βρετανίδας τραγουδοποιού για το 2026
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.