- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Λευτέρης Μέρος: Επιστροφή για τον τραγουδοποιό με δύο νέα αγγλόφωνα τραγούδια
Δείχνει εκ νέου την αγάπη του για την ποίηση μελοποιώντας έργο της σπουδαίας Έμιλι Ντίκινσον


Ο Λευτέρης Μέρος επανέρχεται στη δισκογραφία με τα δύο αγγλόφωνα τραγούδια «To me» και «I’m nobody! Who are you?»
Με σπουδές ωρολογοποιίας στο ενεργητικό του, μπορεί εύκολα κάποιος να φανταστεί το πάθος του καλλιτέχνη για την ακρίβεια του ρυθμού και του χρόνου. Ο τραγουδοποιός Λευτέρης Μέρος έχει επιλέξει τη μουσική και την ποίηση ώστε να εκφράσει τον ψυχισμό και τις ανησυχίες του. Κάτι το οποίο κάνει επίσημα από το 2007, όταν και κυκλοφόρησε τον δίσκο «Ταράζεις τα Νερά» σε στίχους του Τάκη Τσαγκρώνη. Ξεκίνησε ως αυτοδίδακτος κιθαρίστας, ωστόσο στα τραγούδια του βρίσκει κανείς πλήθος μουσικών οργάνων και ενορχηστρώσεων.
Τα δύο νέα τραγούδια με τα οποία ο Λευτέρης Μέρος επανέρχεται στη δισκογραφία είναι τα αγγλόφωνα «To me» και «I’m nobody! Who are you?». Το πρώτο είναι σε στίχους του Ηλία Παπαϊωάννου ενώ το δεύτερο είναι μια μελοποιημένη έκδοση του γνωστού ποιήματος της εμβληματικής Αμερικανίδας ποιήτριας, Έμιλι Ντίκινσον. Πρόκειται για ένα από τα πιο γνωστά έργα της ποιήτριας, ενώ σύμφωνα με τον Αμερικανό κριτικό λογοτεχνίας, Χάρολντ Μπλουμ, το «I’m nobody!» εκφράζει το «παγκόσμιο συναίσθημα του να είσαι στην "απ΄έξω". Εμείς εναντίον αυτών».

Τις δύο νέες μπαλάντες του Λευτέρη Μέρου εμπλουτίζουν η τρομπέτα του Ανδρέα Πολυζωγόπουλου, τα πλήκτρα του Αθανάσιου Βρυωνίτη, οι κιθάρες του Νίκου Παπαδόπουλου και τα τύμπανα του Θανάση Αρχανιώτη. Οι ηχογραφήσεις και η μίξη έγιναν στο Soundflakes Studio από τον Νίκο Παπαδόπουλο.

Ο Λευτέρης Μέρος έχει στο ενεργητικό του τρία studio albums και συγκεκριμένα τα «Ταράζεις τα Νερά» (2007), «Κατά Βάθος» (2014) και «Θεατής» (2018). Το «I’m nobody! Who are you?» της Έμιλι Ντίκινσον δεν είναι η πρώτη απόπειρα μελοποιημένης ποίησης από τον καλλιτέχνη. Η αγάπη του για αυτήν τον έχει ωθήσει μεταξύ άλλων να μελοποιήσει έργα όπως το «Τελευταίο Ταξίδι» του Κώστα Καρυωτάκη, καθώς και το πανέμορφο «Μη με Βλέπετε που Κλαίω» της Μαρίας Πολυδούρη. Ανάμεσα στις συνεργασίες του Λευτέρη Μέρου ξεχωρίζουν αυτές με τους Δημήτρη Ζερβουδάκη, Μίλτο Πασχαλίδη και Ψαραντώνη.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια συναυλία που αναδεικνύει τη ζωντανή, πολύχρωμη μουσική ταυτότητα των Αφρο-Ελλήνων
«Μου κόπηκαν τα πόδια» - Σαν σήμερα πριν από 13 χρόνια ο Δημήτρης Μητροπάνος έφυγε από τη ζωή
Ήταν εδώ και τριάντα χρόνια στη θέση του θρυλικού νονού του Κιθ Μουν
Η κόντρα κρατάει εδώ και δέκα χρόνια
Το ταξίδι αυτό ήταν η δεύτερη καλύτερη εμπειρία της ζωής της είπε η ποπ σταρ
Η γνωστή ερμηνεύτρια θα δώσει μια μοναδική συναυλία στο Christmas Theater
Στο «Τhe Heroine» ακούσαμε και είδαμε την animation πλευρά της καλλιτέχνιδας σε ένα βίντεο με τον Saske
Θα παρουσιάσει μια επιλεγμένη ανθολογία από τα σημαντικότερα έργα του
Τα τραγούδια που κερδίζουν ήδη τις εντυπώσεις του κοινού
Μία συνάντηση με την Teneil Laetitia Throssell στην Αθήνα
Ο Καναδός ράπερ προαναγγέλλει το «επόμενο κεφάλαιο» μετά την κόντρα με τον Κέντρικ Λαμάρ
Όσα αποκάλυψε από τη σκηνή ως headliner του φημισμένου φεστιβάλ Coachella
Έφτασε το ρεκόρ της Κάιλι Μινόγκ και του Μάικλ Τζάκσον - Τι δηλώνει για τη συνεργασία με την Μπράντι Καρλάιλ
Το μοναδικό γεγονός στην Ελλάδα που ενώνει κοινό, καλλιτέχνες και επαγγελματίες της μουσικής βιομηχανίας επιστρέφει από 7 έως 10 Μαΐου
«Χάνουμε, χάνω, μια καλή συναυλία: οι καλές συναυλίες γίνονται, για μένα, όλο και σπανιότερες»
Ειδικό αφιέρωμα στην Κλαυδία και το τραγούδι «Αστερομάτα» ετοίμασε ο ιστότοπος της Eurovision
Ο διευθυντής της ΕΛΣ μιλάει για το 3ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής
Μια συνάντηση στο κέντρο του Λονδίνου, λίγες ώρες πριν 2.500 θεατές τον ακούσουν να ερμηνεύει το Πρώτο Κοντσέρτο για πιάνο του Τσαϊκόφσκι και τους Συμφωνικούς Χορούς του Ραχμάνινοφ
«Είμαστε τόσο ευτυχισμένοι», δήλωσε η 37χρονη πρώην μπαλαρίνα
Με κινηματογραφικά πλάνα της περιοδείας Memento Mori - Πότε θα προβληθεί στις αίθουσες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.