Μουσικη

Νέες δικαστικές μάχες για την εγγονή του Έλβις Πρίσλεϊ - Σε πλειστηριασμό η έπαυλη του «Βασιλιά»

Η περιουσία που άφησε ανέρχεται σε εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια

62224-137655.jpg
Newsroom
10’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η κόρη του Έλβις Πρίσλεϊ, Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ με την εγγονή του, Ντανιέλ Ρίλεϊ Κεφ
Η κόρη του Έλβις Πρίσλεϊ, Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ (α) και η εγγονή του, Ντανιέλ Ρίλεϊ Κεφ © Instagram/lisampresley

Νέες δικαστικές μάχες για την εγγονή του Έλβις Πρίσλεϊ - Σε πλειστηριασμό η έπαυλη του «Βασιλιά»

Η εγγονή του Έλβις Πρίσλεϊ κατέθεσε μήνυση εν όψει της πώλησης της ιστορικής έπαυλης του βασιλιά του ροκ εντ ρολ στο Μέμφις, την Graceland, που προγραμματίζεται να γίνει μέσα στην εβδομάδα. Η μήνυση έγινε για απάτη, υποστηρίζοντας ότι η εταιρεία που βρίσκεται πίσω από την πώληση δεν υπάρχει καν και δεν έχει δικαιώματα στην περιουσία.

Elvis Presley's granddaughter, Riley Keough, in legal fight to stop Graceland foreclosure sale

Η Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ είναι η μοναδική κληρονόμος της Graceland

Η Ντανιέλ Ρίλεϊ Κεφ, το μοντέλο και ηθοποιός έγινε η νέα ιδιοκτήτρια της Graceland όταν η μητέρα της Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ πέθανε σε ηλικία 54 ετών τον Ιανουάριο του 2023.

Η υπόθεση προέρχεται από μια πράξη εμπιστοσύνης του 2018 που φέρεται να υπέγραψε η αείμνηστη μητέρα της και μοναχοπαίδι του Έλβις - εξασφαλίζοντας δάνειο 3,8 εκατομμυρίων δολαρίων από την Naussany Investments and Private Lending LLC στο Μιζούρι.

Η εταιρεία λέει ότι η Graceland χρησιμοποιήθηκε ως εγγύηση στο δάνειο, το οποίο δεν αποπληρώθηκε ποτέ, σύμφωνα με έγγραφα που εξασφάλισε το CNN.

Η Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ, κόρη του Έλβις και μητέρα της Κεφ, ήταν η μοναδική κληρονόμος της Graceland και γενικά της περιουσίας του Έλβις από το 1977 που ο βασιλιάς του ροκ εντ ρολ βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του. Η συνολική περιουσία που άφησε φέρεται να ανέρχεται σε πολλές εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια.

«Τα έγγραφα αυτά είναι πλαστά», υποστηρίζει στην αγωγή της η εγγονή του Έλβις. Και προσθέτει ότι «η Λίζα Μαρί ποτέ δε δανείστηκε χρήματα από την Naussany Investments & Private Lending LLC ούτε είχε δώσει ως εγγύηση την Graceland».

Στην αγωγή υπάρχει και υπάρχει και η κατάθεση του συμβολαιογράφου στη Φλόριντα που υποστηρίζει ότι «δε συνάντησε ποτέ τη Λίζα Μαρί ούτε έφτιαξε έγγραφα για λογαριασμό της», παρά το γεγονός ότι το όνομά της αναγράφεται εκεί.

Άφαντη η εταιρία που ανέλαβε την πώληση της Graceland

Στην αγωγή, η Κεφ ισχυρίζεται ότι η Naussany Investments & Private Lending LLC «φαίνεται να είναι μία ψεύτικη εταιρεία που δημιουργήθηκε με μοναδικό σκοπό την απάτη».

Στο αποκλειστικό του ρεπορτάζ, το CNN υπογραμμίζει ότι παρά τις προσπάθειες δεν κατέστη δυνατό να επικοινωνήσει με την εν λόγω εταιρεία ούτε να βρεθούν τα γραφεία της που φέρεται να είναι στο Μιζούρι, αλλά δεν υπάρχει καν στα αρχεία του μητρώου επιχειρήσεων της Πολιτείας.

Ο Έλβις αγόρασε το κτήμα Graceland το 1957

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Graceland είναι από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς του Νότου, ενώ για σειρά ετών ήταν το σπίτι με τους περισσότερους επισκέπτες το χρόνο, μετά το Λευκό Οίκο.

Το 2020, ένας από τους διαχειριστές της περιουσίας δήλωσε στο περιοδικό, Rolling Stone, ότι η αξία της ακίνητης περιουσίας του Έλβις κυμαίνεται μεταξύ των 400 και 500 εκατομμυρίων δολαρίων

Ο Έλβις αγόρασε το κτήμα Graceland το 1957 για 102.500 δολάρια, την ίδια χρονιά που κυκλοφόρησε επιτυχίες όπως το «Blue Christmas» και το «All Shook Up». Η Λίζα Μαρί το κληρονόμησε μετά τον θάνατό του το 1977 και άνοιξε στο κοινό ως μουσείο το 1982. Μετά τον θάνατό της τον Ιανουάριο του 2023, η Ράιλι έγινε κληρονόμος.

Graceland: Ένα από τα μεγαλύτερα σύμβολα της ποπ κουλτούρας

Η Graceland δεν είναι απλώς ένα σπίτι. Είναι ένα «ιερό» για ένα από τα μεγαλύτερα σύμβολα της ποπ κουλτούρας. Με έκταση 13,8 στρεμμάτων, το κτήμα προσελκύει εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες ετησίως που έρχονται για να γιορτάσουν την κληρονομιά του Έλβις. Η έπαυλη χτίστηκε το 1939.

Η Λίζα Μαρί πέθανε στις 12 Ιανουαρίου του 2023 αφού υπέστη καρδιακή ανακοπή στην κατοικία της στο Καλαμπάσας της Καλιφόρνια. Μια νεκροψία αργότερα αποκάλυψε ότι ο θάνατός της οφειλόταν σε «απόφραξη του λεπτού εντέρου» που προέκυψε από προηγούμενη βαριατρική χειρουργική επέμβαση.

Πέρυσι, η Πρισίλα δήλωσε την επιθυμία της να ταφεί δίπλα στον εκλιπόντα πρώην σύζυγό της Έλβις στο κτήμα του Graceland μετά τον θάνατό της. Επί του παρόντος, ο Έλβις, οι γονείς του, Λίζα Μαρί, και ο γιος της Μπέντζαμιν είναι όλοι ενταφιασμένοι στη Graceland.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.