Κοσμος

Σαν σήμερα, o βασιλιάς Έλβις κατατάχθηκε στον στρατό

Η Γερμανία, ο γάμος και το «Stuck on You»

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σαν σήμερα, o βασιλιάς Έλβις κατατάχθηκε στον στρατό
Σαν σήμερα, o βασιλιάς Έλβις κατατάχθηκε στον στρατό © EPA

Σαν σήμερα, o βασιλιάς Έλβις κατατάχθηκε στον στρατό - Η Γερμανία, ο γάμος και το «Stuck on You»

Σαν σήμερα, στις 24 Μαρτίου του 1958, ο - 23χρονος τότε - Έλβις Πρίσλεϊ κατατάσσεται στον αμερικανικό στρατό.

Ο Έλβις, όπως και άλλοι νέοι άνδρες, είχε υποβάλλει τα χαρτιά για την στράτευσή του όταν έκλεισε τα 18 του χρόνια. Στη συνέχεια, παρά την επακόλουθη φήμη του, κηρύχθηκε επιλέξιμος για κατάταξη τον Ιανουάριο του 1957 και τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους έλαβε το χαρτί για την στράτευσή του. Αν και έπρεπε να παρουσιαστεί στο στρατό τον Ιανουάριο του 1958, ο Έλβις πήρε αναβολή μέχρι το Μάρτιο, ώστε να μπορέσει να ολοκληρώσει την τρέχουσα ταινία του, King Creole.

Εν τέλει, ο Έλβις κατατάχθηκε στο στρατό σαν σήμερα, 24 Μαρτίου 1958, στο Φορτ Τσάφι του Αρκάνσας, περιτριγυρισμένος από την οικογένεια, τους φίλους του και μια λαοθάλασσα από δημοσιογράφους. Ο «βασιλιάς» μπήκε στην στρατεύτηκε ως οπλίτης, αντί να ενταχθεί στις Ειδικές Υπηρεσίες, στις οποίες λέγεται ότι προσκλήθηκε. Ο Έλβις στάλθηκε στο Φορτ Χουντ του Τέξας για βασική εκπαίδευση και τοποθετήθηκε στη 2η Μεραρχία Τεθωρακισμένων.

Ενώ βρισκόταν στο Φορτ Χουντ, η μητέρα του, με την οποία είχε πολύ στενή σχέση, αρρώστησε σοβαρά. Τότε, λοιπόν, έλαβε έκτακτη άδεια και κατάφερε να την επισκεφθεί λίγο πριν πεθάνει τον Αύγουστο.

Έλβις Πρίσλεϊ: Η Γερμανία, ο γάμος και το «Stuck on You»

Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσής του, τον Σεπτέμβριο ο Έλβις τοποθετήθηκε στην 3η Μεραρχία Τεθωρακισμένων και στάλθηκε στη Γερμανία όπου υπηρέτησε ως οδηγός.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του στη Γερμανία γνώρισε την 14χρονη Priscilla Beaulieu, την οποία αργότερα θα παντρευόταν.

Ο Έλβις απέκτησε το βαθμό του λοχία το Φεβρουάριο του 1960 και ένα μήνα αργότερα, στις 5 Μαρτίου, αποστρατεύτηκε από την υπηρεσία σε ηλικία 25 ετών.

Όσο υπηρετούσε στον στρατό, ο μάνατζέρ του, Τομ Πάρκερ, ήταν προσπαθούσε να κρατήσει την καριέρα του τραγουδιστή «ζωντανή». Κατά τη διάρκεια των δύο ετών της θητείας του Έλβις, ο Πάρκερ κυκλοφόρησε τραγούδια που είχαν ηχογραφηθεί πριν ο τραγουδιστής μπει στο στράτευμα. Λιγότερο από ένα μήνα μετά την επιστροφή του στις ΗΠΑ, ο Έλβις ηχογράφησε το νέο άλμπουμ του και ένα single, το "Stuck on You", το οποίο έφτασε στο νούμερο ένα των charts τον επόμενο μήνα. Παρά το φόβο του ότι οι θαυμαστές του θα τον εγκατέλειπαν κατά τη διετή απουσία του, ο Έλβις εισέπραξε ακόμα μεγαλύτερη αγάπη από αυτούς.

Elvis Presley - Stuck On You (Official Audio)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ