- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
The Bittersweet: Η indie rock πρόταση από την Αθήνα
Το τρίτο άλμπουμ της μπάντας με τίτλο «September» κυκλοφόρησε και ξεχωρίζει
The Bittersweet: Η μπάντα του Νικόλα Αλαβάνου κυκλοφόρησε το νέο της άλμπουμ «September».
Το “September” είναι η τρίτη studio δουλειά των The Bittersweet, με το γκρουπ να έχει κυκλοφορήσει άλλα δύο albums, τα “Dancing In The Zoo” (2012) και “The Age Of New Delirium” (2018). Το συγκρότημα δημιουργήθηκε το 2007 από τον Νικόλα Αλαβάνο, ο οποίος υπογράφει τη μουσική και τους στίχους, ενώ ύστερα από διάφορες αλλαγές μελών απέκτησε την τωρινή του σύνθεση το 2018. Το δεύτερο album “The Age Of New Delirium” κυκλοφόρησε μέσω της Ikaros Records και εμφανίστηκε στις υψηλότερες θέσεις των ελληνικών indie rock sites, ενώ ακούστηκε πολύ και σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, στα FM και στο διαδίκτυο.
Η μουσική των The Bittersweet είναι ένας συνδυασμός της βρετανικής ψυχεδέλειας και της αντίστοιχης pop rock σκηνής των 60s, του progressive rock των 70s και της ανεξάρτητης μουσικής σκηνής των 90s. Στόχος του γκρουπ είναι η καλλιτεχνική αναζήτηση, με άξονα τον μουσικό πλούτο των pop και rock τάσεων του 20ού αιώνα, καθώς και της εξέλιξης τους έκτοτε. Οι The Bittersweet έχουν συμμετάσχει σε μεγάλα φεστιβάλ και πολλές συναυλίες σε όλη την Ελλάδα, ανάμεσά τους το άνοιγμα του Ejekt Festival το 2013, η συμμετοχή τους στο Φεστιβάλ Άρδα το 2014, το Φεστιβάλ Ρεματιάς το 2015, το European Music Day Festival το 2016 και ξανά το Φεστιβάλ Ρεματιάς Χαλανδρίου το 2019.
Ο κρυστάλλινος και πλούσιος ήχος του “September” του προσδίδει έναν ιδιαίτερα προσωπικό και εσωτερικό χαρακτήρα, σε μια αλληλουχία τραγουδιών που προκαλούν εναλλαγές συναισθημάτων, από την έντονη χαρά στη μελαγχολία, από τον ενθουσιασμό και την ευτυχία στο θρήνο. To album ηχογραφήθηκε στο Studio 222 στην Καλλιθέα, από τον Δημήτρη Ντελή. Η μουσική και οι στίχοι έχουν γραφτεί από τον Νικόλα Αλαβάνο.
Η σύνθεση των The Bitter Sweet είναι:
- Nικόλας Αλαβάνος - στίχοι, σύνθεση, φωνητικά, κιθάρες
- Αντώνης Γκούφας - κιθάρες
- Χριστίνα Παπανδρέου - πιάνο, πλήκτρα
- Μάνος Αναγνωστάκης - μπάσο
- Άκης Περδίκης - τύμπανα
Μπορείτε να ακούσετε το album εδώ:
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Oριστικοποιώντας τη λίστα των χωρών που θα διεκδικήσουν το μεγάλο τρόπαιο το βράδυ του Σαββάτου
Η συμμετοχή θεωρείται ήδη από τα ισχυρά φαβορί της φετινής διοργάνωσης
Η εκπρόσωπος της Κύπρου είχε μια εκρηκτική σκηνική παρουσία
H xώρα κατατάσσεται ανάμεσα στην πρώτη δεκάδα των στοιχηματικών
Η Alexandra Căpitănescu «έπνιξε» τη σκηνή της Βιέννης με Nu-Metal ενέργεια
O Καναδός ράπερ επέστρεψε με diss track
Ο Χρήστος ∆αράβαλης σπουδάζει Ιατρική, αγάπησε τη σύνθεση του Σταμάτη Κραουνάκη και ζει για το μέλλον
Χρήσιμες πληροφορίες για την προσέλευση, τη μεταφορά και την έναρξη της πολυαναμενόμενης συναυλίας
Ο Σάιμον Λε Μπον ξεκαθαρίζει πως το θρυλικό συγκρότημα θα εμφανιστεί μόνο στην κεντρική σκηνή
Διαγωνισμός για διπλές προσκλήσεις μέσω του allwyn.gr
Ακούμε ένα προς ένα όλα τα τραγούδια. Βρόμικη δουλειά αλλά κάποιος πρέπει να την κάνει
Την ίδια ώρα που η Φινλανδία αγγίζει τις 700.000 προβολές
Τα βίντεο που έχουν δει το φως της δημοσιότητας
Πού τον κατατάσσουν τα προγνωστικά
Ποιοι Έλληνες συνεργάζονται μαζί της στη διοργάνωση
Τι ώρα ξεκινάει η διοργάνωση
«Διανύω την καλύτερη περίοδο της ζωής μου», δήλωσε ο 27χρονος τραγουδιστής
Το τραγούδι «Superstar» και η Σενίτ δεν κατάφεραν να κερδίσουν το κοινό
Δείτε το στιγμιότυπο μετά το πέρας του ημιτελικού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.