Μουσικη

Το πρώτο supergroup του 2024 από τους Λίαμ Γκάλαχερ και Τζον Σκουάιρ - Το βίντεο του «Just Another Rainbow»

Ο frontman των Oasis και ο κιθαρίστας των Stone Roses σε μια απρόσμενη συνεργασία

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λίαμ Γκάλαχερ - Τζον Σκουάιρ: Οι βρετανοί θρύλοι της indie σκηνής συνεργάζονται - Κυκλοφόρησε το βίντεο του «Just Another Rainbow».
Τζον Σκουάιρ και Λίαμ Γκάλαχερ: Κυκλοφόρησε το πρώτο βίντεο της δισκογραφικής συνεργασίας τους © Tom Oxley

Λίαμ Γκάλαχερ - Τζον Σκουάιρ: Οι βρετανοί θρύλοι της indie σκηνής συνεργάζονται - Κυκλοφόρησε το βίντεο του «Just Another Rainbow».

Εγκαινιάστηκε η πολυαναμενόμενη συνεργασία του πρώην frontman των Oasis Λίαμ Γκάλαχερ με τον πρώην κιθαρίστα των Stone Roses, Τζον Σκουάιρ, με τον βρετανό τραγουδιστή να χαιρετίζει το επερχόμενο άλμπουμ τους ως «τον καλύτερο δίσκο μετά το “Revolver” των Beatles».

Λίαμ Γκάλαχερ - Τζον Σκουάιρ: Οι βρετανοί θρύλοι της indie σκηνής συνεργάζονται - Κυκλοφόρησε το βίντεο του «Just Another Rainbow».
Κυκλοφόρησε το βίντεο του τραγουδιού «Just Another Rainbow» από τους Λίαμ Γκάλαχερ και Τζον Σκουάιρ © YouTube/screen shot

Την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου, το δίδυμο κυκλοφόρησε το συνοδευτικό βίντεο του τραγουδιού, «Just Another Rainbow». Σε σκηνοθεσία του Τσαρλς Μέλινγκ, ο οποίος μεταξύ άλλων έχει εργαστεί για τους Rolling Stones, τους Kasabian και τους Black Rebel Motorcycle Club, το βίντεο που γυρίστηκε στο Bury του Μάντσεστερ ξεκινά με τον Γκάλαχερ να περπατά σε μια εγκαταλελειμμένη σιδηροδρομική σήραγγα. Σύντομα συναντά τον Τζον Σκουάιρ και τα υπόλοιπα μέλη του σχήματος για μια ζωντανή ερμηνεία του τραγουδιού.

Το βίντεο περιλαμβάνει επίσης στιγμιότυπα των δύο ροκ αστέρων μπροστά σε χρώματα που προβάλλονται σε προτζέκτορα. Οι σκηνές, που έχουν τραβηχτεί μέσα από ένα ψυχεδελικό πρίσμα, διαχέονται επίσης στο οπτικό πεδίο με περιστροφές της κάμερας που αναδύουν μια ελαφρώς αποπροσανατολιστική και ψυχεδελική ατμόσφαιρα.

Liam Gallagher & John Squire - Just Another Rainbow (Official Video)

«Just Another Rainbow»: Πρώτη γεύση από τους Γκάλαχερ και Σκουάιρ

Το «Just Another Rainbow» σηματοδοτεί την πρώτη γεύση από το επερχόμενο κοινό άλμπουμ των Γκάλαχερ και Σκουάιρ. Μια περιορισμένη έκδοση βινυλίου 7″ του τραγουδιού είναι διαθέσιμη για αγορά εδώ.

Μετά το τίζερ της πολυαναμενόμενης συνεργασίας, ένα δελτίο τύπου από τους θρύλους της indie σκηνής του Μάντσεστερ επιβεβαίωσε ότι «θα ακολουθήσουν πολύ περισσότερες νέες μουσικές – και θα μπορούσαν κάλλιστα να υπάρξουν και συναυλίες».

Μιλώντας για την πρόοδο του LP με τον Ζέιν Λόου στο Apple Music 1, ο Γκάλαχερ είπε: «Υπάρχουν 10 τραγούδια στο άλμπουμ, αλλά έχουμε ολοκληρώσει οκτώ. Κάναμε demo οκτώ από αυτά στο στούντιο του Τζον και μετά έκανε άλλα δύο τραγούδια και τα ηχογραφήσαμε για πρώτη φορά».

Ο Γκάλαχερ ισχυρίστηκε επίσης ότι το άλμπουμ δεν έχει ακόμη τίτλο: «Είναι απλά ο Λίαμ και ο Τζον».

Στην ίδια συνέντευξη, το ντουέτο μίλησε για το πώς προέκυψε η συνεργασία, με τον Γκάλαχερ να δηλώνει ότι «δεν είχε καμία αμφιβολία» ότι το πρότζεκτ θα ευδοκιμούσε.

«Τα ρούχα τα έλεγαν όλα, η προσοχή στη λεπτομέρεια», είπε στον Λόου. «Ήξερα ότι δεν θα υπήρχαν κλόουν σε αυτό το συγκρότημα. Έτσι ήταν εύκολο. Αρκούσε να μη συμπεριφέρομαι σαν γ***».

Λίαμ Γκάλαχερ - Τζον Σκουάιρ: Τα συναυλιακά σχέδια

Ο 51χρονος τραγουδιστής αποκάλυψε επίσης ότι αυτός και ο Σκουάιρ είναι στη διαδικασία προγραμματισμού κάποιων ζωντανών συναυλιών.

«Έχουμε έναν μπασίστα, έχουμε έναν ντράμερ, έχουμε ένα κίμπορντ σε αναμονή, σε περίπτωση που το χρειαστούμε. Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε χωρίς πλήκτρα ή πιάνο και θα του δώσουμε να καταλάβει, φίλε», είπε.

«Υπάρχει λίγη ωμότητα σε όλο αυτό, αλλά αν το χρειάζεται, το χρειάζεται. Αλλά ναι, θα πάμε για περιοδεία. Θα πάμε και θα κάνουμε κάποιες συναυλίες, θα δούμε τι συμβαίνει και θα προσπαθήσουμε να εμπνεύσουμε τους ανθρώπους και να κάνουμε τους ανθρώπους χαρούμενους. Αυτό είναι πραγματικά. Και θα κάνουμε άλλο ένα».

Όπως αναφέρει το ΝΜΕ, το «Just Another Rainbow» βρίσκεται σε καλό δρόμο για την κορυφή του βρετανικού chart, με τα επίσημα στοιχεία στα μέσα της εβδομάδας να το τοποθετούν στην πρώτη θέση των σινγκλ.

(Με πληροφορίες του ΝΜΕ)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ