Μουσικη

Η Εθνική Φιλαρμονική Ορχήστρα της Ουγγαρίας στο Μέγαρο

Η διάσημη ορχήστρα γιορτάζει τα 100 χρόνια της συμπράττοντας με τη δραστήρια αρχιμουσικό Αλεφτίνα Ιόφε και τον ιδιοφυή πιανίστα Αλεξάντερ Μαλοφέεφ

woman_guest.jpg
Ιωάννα Γκομούζα
ΤΕΥΧΟΣ 895
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εθνική Φιλαρμονική Ορχήστρα της Ουγγαρίας
Εθνική Φιλαρμονική Ορχήστρα της Ουγγαρίας © Csibi Szilvia Masolata

Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών η Εθνική Φιλαρμονική Ορχήστρα της Ουγγαρίας στις 14 Δεκεμβρίου 2023. Στο πόντιουμ η Αλεφτίνα Ιόφε. Σολίστ ο πιανίστας Αλεξάντερ Μαλοφέεφ

Την τελευταία 15ετία έχει δώσει 350 συναυλίες σε 40 χώρες. Φέτος, που κλείνει έναν αιώνα ζωής, το κορυφαίο ουγγρικό συμφωνικό σύνολο έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ανοίγοντας τις παρτιτούρες του σε έργα διάσημων συνθετών του 19ου και του 20ού αιώνα.

Με την Αλεφτίνα Ιόφε στο πόντιουμ, μία από τις πλέον πολυδιάστατες μαέστρους της γενιάς της, την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου (στις 20:30) θα παρουσιάσει αποσπάσματα από το μπαλέτο «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του Σεργκέι Προκόφιεφ και τη Σουίτα από το μπαλέτο «Ο θαυμαστός μανδαρίνος» του Μπέλα Μπάρτοκ.

Η αρχιμουσικός Αλεφτίνα Ιόφε διευθύνει την Εθνική Φιλαρμονική Ορχήστρα της Ουγγαρίας στο Μέγαρο
Η Αλεφτίνα Ιόφε διευθύνει την Εθνική Φιλαρμονική Ορχήστρα της Ουγγαρίας στο Μέγαρο © Victor Goriachev

Μαζί τους στη σκηνή της Αίθουσας Χρήστος Λαμπράκης, όμως, θα βρεθεί και ο Αλεξάντερ Μαλοφέεφ, το τελευταίο φαινόμενο της ρωσικής πιανιστικής σχολής, ο οποίος εντυπωσίασε με την «υψηλού επιπέδου τεχνική του ακρίβεια, αλλά και με την ωριμότητά του» ήδη από τα 13 χρόνια του, όταν κέρδισε τον Διεθνή Διαγωνισμό Τσαϊκόφσκι. Για τη συνάντησή του με το αθηναϊκό κοινό ο πολυβραβευμένος σολίστ επέλεξε δύο συναρπαστικά έργα υψηλών δεξιοτεχνικών απαιτήσεων: τον «Χορό των νεκρών» του Φραντς Λιστ και τη «Μεγάλη Πολωνέζα» του Φρεντερίκ Σοπέν.

O πολυβραβευμένος πιανίστας Αλεξάντερ Μαλοφέεφ στο Μέγαρο
O Αλεξάντερ Μαλοφέεφ στο Μέγαρο. Θα ερμηνεύσει έργα Λιστ και Σοπέν © Evgeny Evtyukhov

INFO: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα Χρήστος
Λαμπράκης, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη , 14 Δεκεμβρίου στις 20:30
Eισιτήρια: 210 72 82 333, megaron.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ