Μουσικη

Η απρόσμενη διασκευή των Yeah! στο «Someone Somewhere (In Summertime)» των Simple Minds

Η πρώτη ηχογράφηση του Ηλία Ασλάνογλου με το ιστορικό συγκρότημα της Αθήνας

Η απρόσμενη διασκευή των Yeah! στο «Someone Somewhere (In Summertime)» των Simple Minds

Το συγκρότημα Yeah! διασκεύασε το τραγούδι «Someone Somewhere (In Summertime)» των Simple Minds - Η επιστροφή της ιστορικής αθηναϊκής μπάντας στο studio και τα live.

Οι παλιότεροι τους έζησαν όταν στις αρχές της δεκαετίας του 1980 τα μέλη των Yeah! πρωταγωνιστούσαν στην ανεξάρτητη ζωντανή rock κοινότητα της Αθήνας. Οι νεότεροι τους γνώρισαν μέσα από τη συλλεκτική αξία που απέκτησαν οι κυκλοφορίες τους: το «Horceface» που συμπεριλήφθηκε στη συλλογή «Ακροβάτες στο κενό» της Ano Kato Records, το ομώνυμο φυσικά άλμπουμ «Yeah!» του 1988, το «Festival» του 1992… Και όσοι πήγαιναν πάντα σε συναυλίες τους έχουν δει σαν support-opening act από τους Ramones και τους Wipers μέχρι τους Αυστραλούς Triffids, τη μέρα που άνοιξε το θρυλικό Ρόδον Club και την επανεμφάνισή τους με του Stranglers στις «Last Days Of Rodon».

Η απρόσμενη διασκευή των Yeah! στο «Someone Somewhere (In Summertime)» των Simple Minds

Από τις μουσικές παρέες που γράφουν αντί να παραμυθιάζουν και να παραμυθιάζονται με ιστορίες, οι Yeah! εξέφραζαν αυτό που τους άρεσε πάντα σε δημιουργικό κι αισθητικό επίπεδο. Έτσι ακολούθησαν νέους δρόμους, έτσι διέσχισαν τις δεκαετίες και μάλλον έτσι αποφάσισαν να φέρουν προς διασκευή ένα τραγούδι που έζησαν μαζί με εκατομμύρια άλλους ανθρώπους στην εποχή του: το «Someone Somewhere (In Summertime)» των Simple Minds δίχως να χάσει την «ταυτότητά» του απέκτησε ένα νέο «διαβατήριο» και εκφράστηκε μέσα από τα χείλη του Ηλία Ασλάνογλου, o οποίος είναι πλέον μέλος των Yeah!, και της Μισέλ Μόργκαν Χάουερς.

Στην πρώτη του ηχογράφηση με το συγκρότημα, ο Ηλίας του θρυλικού δισκοπωλείου της Αθήνας Happening, των Magic de Spell, των Alice in a Nightmare, των Αλλού, έφερε μαζί με το αναγνωρίσιμο ηχόχρωμά του όλη τη new wave βιωματική γνώση.

Σεβαστικό κι εναλλακτικό, το «Someone Somewhere (In Summertime)» των Yeah! δεν φέρνει στο νου μία μπάντα που προβάρει τα αγαπημένα της τραγούδια αλλά μία μπάντα που αφήνει ένα κομμάτι από τον εαυτό της σε ένα απαιτητικό τραγούδι.

H σημερινή σύνθεση του γκρουπ περιλαμβάνει τη Μισέλ Μόργκαν Χάουερς στα φωνητικά, την Αλίκη Πριόβολου στο πιάνο και τα keyboards, τον Ηλία Ασλάνογλου στα φωνητικά, τον Στέφανο Γραμμένο στο μπάσο, τον Τάκη Γιαννούτσο στα τύμπανα και τον Γιάννη Ντρενογιάννη στην ηλεκτρική κιθάρα.

Όπως μάς έχει προϊδεάσει το συγκρότημα με τις live εμφανίσεις του, το νέο κεφάλαιο που έχει ανοίξει θα φέρει νέες ηχογραφήσεις και μια νέα δισκογραφική κυκλοφορία. Yeah!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ