Μουσικη

Οι Talking Heads επανενώθηκαν μετά από 20 χρόνια για ένα... Q&A

Το reunion στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρώην frontman των Talking Heads, Ντέιβιντ Μπερν
Ο πρώην frontman των Talking Heads, Ντέιβιντ Μπερν © EPA

Talking Heads: Επανενώθηκαν μετά από 20 χρόνια για ένα... Q&A - Το reunion στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο

Οι Talking Heads επανενώθηκαν για ένα Q&A στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο.

Το ροκ συγκρότημα – αποτελούμενο από τον αρχηγό Ντέιβιντ Μπερν, την Τίνα Γουέιμαουθ στο μπάσο, τον ντράμερ Κρις Φραντζ και τον κιθαρίστα Τζέρι Χάρισον – έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά από 20 χρόνια.

Τα μέλη του συγκροτήματος απάντησαν σε ερωτήσεις του κοινού σε συζήτηση που συντόνισε ο σκηνοθέτης Spike Lee (ο οποίος ήταν παραγωγός και σκηνοθέτης της ταινίας American Uptopia του Ντέιβιντ Μπερν) μετά την πρώτη προβολή της αποκατεστημένης 4K κόπιας του φιλμ «Stop Making Sense» καταγραφή περιοδείας των Talking Heads, που κυκλοφόρησε αρχικά το 1999.

«Είναι τόσο ωραίο που βρίσκομαι εδώ με τα μέλη του συγκροτήματος μου απόψε» είπε ο Φραντς, σύμφωνα με τους Los Angeles Times. «Πέρασε πολύς καιρός» πρόσθεσε.

Talking Heads Stop Making Sense Q & A Toronto film fest September 11, 2023

Τα τέσσερα μέλη του συγκροτήματος κάθισαν σε χωριστές σειρές για να παρακολουθήσουν την προβολή, αλλά όπως διευκρινίστηκε αυτό δεν έγινε επειδή προέκυψαν εντάσεις.

Παρά τις εικασίες, οι Talking Heads δεν έπαιξαν μουσική ούτε αναφέρθηκαν στην ταραχώδη διάλυση του γκρουπ. Αντίθετα, μίλησαν κυρίως για το Stop Making Sense, το οποίο ο Lee περιέγραψε ως «τη σπουδαιότερη ταινία για συναυλία που γυρίστηκε ποτέ».

Ο Μπερν εξήγησε: «Όταν παρακολουθούσα την ταινία μόλις τώρα, σκεφτόμουν: "Γι’ αυτό ερχόμαστε στις κινηματογραφικές αίθουσες». Αυτό είναι διαφορετικό από το να το βλέπω στον φορητό υπολογιστή μου – αυτό είναι πραγματικά διαφορετικό"».

Αργότερα, ο Χάρισον έθιξε τη «διαρκή δύναμη της ταινίας» και το πώς οι Talking Heads «διασκέδαζαν τόσο πολύ στη σκηνή» όταν γυριζόταν το Stop Making Sense

«Υπάρχει αγάπη και διασκέδαση, και το κοινό μεταφέρεται κατευθείαν σε αυτό» είπε. «Κάθε φορά που την παρακολουθεί κάποιος, επανέρχεται αυτό το υπέροχο συναίσθημα» παρατήρησε.

Προς το τέλος της συζήτησης ο Χάρισον είπε ότι όταν έγινε μέλος των Talking Heads «αισθάνθηκε ότι η μουσική του ήταν κάτι καινούριο». «Όταν μπήκα στο συγκρότημα, είπα: “Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο” . Δεν ξέρω πόσο μεγάλο κοινό θα αποκτήσουμε, αλλά ξέρω ότι θα ανοίξουμε νέο δρόμο». Και νομίζω ότι το κάναμε, και γι' αυτό [η μουσική του γκρουπ] είναι διαχρονική».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ