- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Σtella μπαίνει στον Αύγουστο με το νέο τραγούδι της «Girl Supreme»
Μοιράζεται το νέο της single πριν ξεκινήσει τις live εμφανίσεις της στην Ευρώπη
Η Σtella μοιράζεται το νέο της single: Ακούστε το καινούργιο τραγούδι της «Girl Supreme»
«Girl Supreme» – με αυτόν τον τίτλο έσκασε πριν λίγες ώρες σε όλες τις μουσικές πλατφόρμες περιεχομένου το καινούργιο τραγούδι της Σtella στo θρυλικό Indie label της Sub Pop Records ένα σχεδόν χρόνο μετά την κυκλοφορία του πρώτου της δίσκου ως εγγεγραμμένης επισήμως στο roster της, «Up and Away». Ενός δίσκου, όνομα και πράγμα, που φαίνεται ότι έδωσε μια νέα ώθηση και προοπτική στην πορεία της μουσικού (και εικαστικού) που βρέθηκε πολύ νωρίτερα από πολλούς στο σωστό σημείο για να αλλάξει τα δεδομένα και την αισθητική της εγχώριας indie pop – before it was cool.
Girl Supreme: To νέο τραγούδι της Σtella
Αν το «Up and Away» ξεχώρισε σε μεγάλο βαθμό για την πολύ ενδιαφέρουσα ενσωμάτωση παραδοσιακών και λαϊκών οργάνων όπως το μπουζούκι και το κανονάκι στις feelgood, αεράτες indie pop φόρμες στις οποίες έχει μεγάλο ταλέντο και ευχέρεια η Σtella το «Girl Supreme» ηχογραφημένο στo αθηναϊκό Havabanana Studio σε παραγωγή της ίδιας της Σtella, ακούγεται πιο πολύ ως μια επιστροφή στον καλά κεκτημένο electro – pop ήχο με τον οποίο η Σtella μας συστήθηκε εξαρχής, φρεσκαρισμένο από τον αέρα της πρόσφατης «διεθνούς» της εμπειρίας.
Με μπόλικες 80s πινελιές, ολοταχώς στον δρόμο που πριν μερικά χρόνια ανέδειξε πάλι σε κεντρική λεωφόρο ο The Weeknd, synth μοτίβα κολλάνε στο μυαλό και στο καλοκαίρι σου, και ένα magic touch από τον κόσμο των Glass Animals με τον Edmund Irvin – Swinger να βάζει το χεράκι του στη μίξη και στο additional production το «Girl Supreme» πληροί όλες τις προδιαγραφές για να παιχτεί και να ακουστεί δυνατά στα ραδιόφωνα και να γράψει το επόμενο, ακόμα καλύτερο κεφάλαιο της Σtella, στην πολύ σημαντική, από κάθε άποψη, συνεργασία της με τη Sub Pop.
Παράλληλα o Αύγουστος θα είναι ο μήνας που η Σtella θα επιστρέψει στις ευρωπαϊκές σκηνές καθώς ανακοίνωσε μια μίνι περιοδεία με πέντε νέες ημερομηνίες για εμφανίσεις σε Ελβετία, Γερμανία και Ηνωμένο Βασίλειο. Η ανταπόκριση του ευρωπαϊκού κοινού στον ήχο της και στο εγχείρημα του Up and Away κατά τη διάρκεια του προηγούμενου χειμερινού της tour σε Γαλλία, Γερμανία και Ολλανδία ήταν όσο θερμές χρειαζόταν για να μας κάνουν να ανυπομονούμε για τα επόμενα videos Ευρωπαίων φεστιβαλιστών και συναυλιάκηδων ενθουσιασμένων με το live μπουζούκι και το κανονάκι σε συνδυασμό με τα διαπιστευτήρια της σύγχρονης ποπ που εκπροσωπεί η Σtella. Όπως ανυπομονούμε και για το επόμενο full – length επεισόδιό της στη Sub Pop Records.
Η ευρωπαϊκή περιοδεία της Σtella
-
Δευτέρα 14 Αυγούστου 2023: Βίντερτουρ, Ελβετία - Winterthurer Musikfestwochen
-
Τρίτη 15 Αυγούστου 2023: Νυρεμβέργη, Γερμανία - Z-Bau
-
Τετάρτη 16 Αυγούστου 2023: Φρανκφούρτη, Γερμανία - Tanzhaus West
-
Πέμπτη 17 Αυγούστου 2023: Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο - Moth Club
-
Παρασκευή 18 Αυγούστου 2023: Μπρέκον Μπίκονς, Ηνωμένο Βασίλειο - Green Man Festival
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Την Κυριακή 21 Ιουνίου δίνουμε ραντεβού από τις 20:00 έως τις 22:00
Λίγο πριν την κυκλοφορία του νέου δίσκου, το θρυλικό συγκρότημα προσφέρει μια σπάνια ματιά στα παρασκήνια
Η βασίλισσα της ποπ προσκαλεί τους θαυμαστές της για μια αποκλειστική ακρόαση του πολυαναμενόμενου Confessions II
«Δεν θα σταματήσω ποτέ να δίνω την καρδιά μου και τον εαυτό μου», δήλωσε ο γνωστός τραγουδιστής
Από τη Μαρία Φαραντούρη και τον Νίκο Ξυδάκη έως τη Μαρία Κάλλας και τη σύγχρονη τέχνη
Μεγάλα ονόματα της dance, techno και house σκηνής έρχονται στην Αθήνα
Ελπίζει να δώσουν μερικές «συναυλίες τον επόμενο χρόνο»
Η ευρωπαϊκή περιοδεία ξεκίνησε με διθυράμβους και την Τετάρτη 24/6 θα είναι ξανά στο Release Athens
«Δεν χάθηκε ποτέ η πίστη μας», δήλωσε ο 64χρονος τραγουδιστής από το Νιου Τζέρσεϊ
Το έργο του Ορέστη Καραμανλή ήταν ένα καθαρά συμμετοχικό έργο που δεν μπορούσε να ολοκληρωθεί δίχως τον κόσμο
Δύο χρόνια μετά την κυκλοφορία του, το «Brat» όχι μόνο δεν έχει χάσει τη λάμψη του, αλλά μοιάζει πιο επίκαιρο από ποτέ
Ο νέος κύκλος που ξεκίνησε φέτος στο Φεστιβάλ εστιάζει στη σύγχρονη μουσική ως ολιστική εμπειρία
Το «The Age Of Everything» θα είναι διαθέσιμο από τις 2 Οκτωβρίου
Μια ζωή γεμάτη ταξίδια, μουσική και περιπέτειες. Από ένα υπόγειο στο Αμβούργο και την ορχήστρα του Πολεμικού Ναυτικού μέχρι την Τζαμάικα και τα μεγαλύτερα καλοκαιρινά stages
Ο πρωτοπόρος της ελληνικής ροκ, που έφερε τον «ηλεκτρισμό» στα μουσικά πράγματα της χώρας, μιλάει στην ATHENS VOICE
«Ο Γιάννης μου το χάρισε, μαζί με τη φιλία του και τον ευχαριστώ» δήλωσε ο δημοσιογράφος
Με την μεγάλη τους περιοδεία, με τίτλο Celebrating 50 years, έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα
Το αφιέρωμα απέδειξε τη διαχρονικότητα των δύο μεγάλων καλλιτεχνών
Η ιδανική αρχή για τη δέκατη επέτειο του Release Athens
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.