Μουσικη

Tony Bennett - Lady Gaga: Μία απρόσμενη αλλά δυνατή φιλία

Η διάσημη τραγουδίστρια τον αποχαιρέτησε με ένα συγκινητικό μήνυμα στο Instagram

giannis-mpelesiotis.jpg
Γιάννης Μπελεσιώτης
9’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τόνι Μπένετ - Lady Gaga: Μία απρόσμενη αλλά δυνατή φιλία.
© Mandadori Portfolio / Getty Images

Tony Bennett - Lady Gaga: Τους χώριζαν δεκαετίες, όμως οι δύο αστέρες της μουσικής έγιναν καλοί φίλοι - Ένα χρονικό της φιλίας τους.

Στις 21 Ιουλίου και σε ηλικία 96 ετών ο Αμερικανός θρυλικός τραγουδιστής της ποπ Τόνι Μπένετ, άφησε την τελευταία του πνοή. Ο καλλιτεχνικός κόσμος όχι μόνο των Ηνωμένων Πολιτειών αλλά και ολόκληρου του κόσμου θρήνησε την απώλειά του. Πολλοί διάσημοι εκφράστηκαν με πολύ ζεστά λόγια για τον Μπένετ, τη ζωή του και όσα τους πρόσφερε κατά τη διάρκεια αυτής. Σε μία δημοσίευση που ξεχώρισε, η διάσημη τραγουδίστρια Lady Gaga αποχαιρέτησε τον για πολλά χρόνια φίλο της με μία μακροσκελή και συγκινητική ανάρτησή της στο Instagram. Μπορεί πολλοί να μην το γνωρίζουν, όμως οι δυο τους διατηρούσαν για πολλά χρόνια μία απρόσμενη αλλά πολύ δυνατή φιλία.

Τόνι Μπένετ - Lady Gaga: Μία απρόσμενη αλλά δυνατή φιλία.
Οι δύο φίλοι στον εορτασμό των 90ων γενεθλίων του Τόνι Μπένετ. © Kevin Mazur / Getty Images

Lady Gaga: Η ανάρτησή της στο Instagram για τον Τόνι Μπένετ

Το βράδυ της Κυριακής η Lady Gaga έκανε ένα post αφιερωμένο στον καλό της φίλο Τόνι Μπένετ θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να τον τιμήσει και αποχαιρετήσει με έναν τρόπο ξεχωριστό. Αν και τους χωρίζαν αρκετά χρόνια ηλικιακά και κάποιες γενιές, η ίδια υποστήριξε πως η φιλία τους ήταν ειλικρινής και αληθινή, χωρίς να αποτελεί ένα ακόμα δημιούργημα των media όπως πολλά άλλα.

Σε ένα κομμάτι από την ανάρτησή της η Lady Gaga κατέγραψε «Θα μου λείψει ο παντοτινός μου φίλος. Θα μου λείψει να τραγουδώ μαζί του, να ηχογραφώ μαζί του, να μιλώ μαζί του και να εμφανίζομαι μαζί του στη σκηνή. Με τον Τόνι η ζωή μου είχε ένα όμορφο περιτύλιγμα. Μαζί είχαμε μαγικές δυνάμεις. Μεταφέραμε τους εαυτούς μας σε μία άλλη εποχή, κάναμε τη μουσική πιο σύγχρονη και τα δώσαμε όλα σαν ένα καλλιτεχνικό ντουέτο. Δεν ήταν όμως μονάχα αυτό. Η φιλία μας ήταν αληθινή».

Ο θρύλος της ποπ από το Κουίνς της Νέας Υόρκης έπασχε από τη νόσο Αλτσχάιμερ από το 2016. Σε ένα από τα πολλά παιχνίδια που αρέσκεται να παίζει η μοίρα, η τελευταία δημόσια εμφάνιση του Μπένετ ήταν το 2021 στο Radio City Music Hall. Το κοινό είχε την ευκαιρία να τους δει μαζί για μία ακόμη φορά. «Το να χάνω τον Τόνι από το Αλτσχάιμερ ήταν πολύ επίπονο αλλά ταυτόχρονα ήταν παράξενα όμορφο. Η περίοδος που κάποιος χάνει τη μνήμη του είναι απολύτως ιερή. Υπάρχει το αίσθημα του ότι είναι ευάλωτος και θέλει να διατητρήσει την αξιοπρέπειά του. Ήθελα μόνο να θυμάται πόσο τον αγαπούσα και πόσο ευγνώμων είμαι, που υπήρξε στη ζωή μου» συμπλήρωσε στο ποστάρισμά της η Lady Gaga.

Τόνι Μπένετ: Η πρώτη του γνωριμία με τη Lady Gaga

Δεν είναι μυστικό πως τους δυο τους χώριζαν αρκετά χρόνια ηλικιακά και κάποιες δεκαετίες, όμως αυτό δεν τους εμπόδισε από το να είναι καλοί φίλοι. Αυτό διαπίστωνε και η ίδια η 37χρονη τραγουδίστρια, όμως δεν την ενδιέφερε. «Μπορεί να μας χώριζαν ουσιαστικά πενήντα χρόνια αλλά ήταν φίλος μου, ο αληθινός μου φίλος. Η διαφορά στην ηλικία μας δεν μέτραγε και στην πραγματικότητα μας έδωσε κάτι που οι περισσότεροι δεν έχουν» ανέφερε η ίδια.

Η φιλία τους ήταν μία από εκείνες που δεν περιμένεις από δύο σταρ του Χόλιγουντ και η αρχή της χρονολογείται το 2011. Γνωρίστηκαν στο Robin Hood Foundation Gala στη Νέα Υόρκη, όπου η Lady Gaga τραγούδησε το «Orange Coloured Sky» του θρυλικού Nat King Cole σε μία μοναδική εμφάνιση. Οι φήμες λένε πώς ο Μπένετ εκστασιάστηκε από το ταλέντο της και της ζήτησε να συμμέτεχει στο άμπουμ του Duets II, που κυκλοφόρησε την ίδια χρονιά. Έπειτα το 2014 σε μία συναυλία, που παρευρέθηκαν και οι δύο ο Μπένετ της ζήτησε να συνεργαστούν. Απότελεσμα ήταν ο δίσκος τους «Cheek to Cheek» το ίδιο έτος.

Τόνι Μπένετ - Lady Gaga: Μία απρόσμενη αλλά δυνατή φιλία.
© Frazer Harrison / Getty Images

Το κοινό τους δισκογραφικό ντεμπούτο έφτασε μέχρι το Νο1 των charts. Τραγούδησαν μαζί ζωντανά πολλά τραγούδια του άλμπουμ, έκαναν μαζί μια παγκόσμια περιοδεία και μάλιστα το 2015 κέρδισαν και βραβείο Grammy. Το 2014 και λίγο μετά την πρώτη γνωριμία τους, κάνουν και μία κοινή καμπάνια στα HnM αφιερωμένη στην περίοδο των Χριστουγέννων.

Tony Bennett, Lady Gaga - I've Got You Under My Skin (Official Music Video)

Μία απρόσμενη αλλά δυνατή φιλία

Ένας σοφός, και λέγοντας σοφός εννοούμε τον Μπάρνι Στίνσον στη σειρά «How I met your mother», έχει πει πως «Τίποτα στη ζωή δεν αξίζει αν οι φίλοι σου δεν είναι εκεί για να το δουν». Στα 12 χρόνια που μεσολάβησαν ο ένας ήταν εκεί για τον άλλο και όταν ο Μπένετ διεγνώσθη με Αλτσχάιμερ η Lady Gaga ήταν πάντα στο πλάι του. Δεν σταμάτησαν να δουλεύουν μάζι πάνω στη μουσική και έτσι το 2018 ξεκίνησαν έναν δεύτερο κοινό δίσκο με τον τίτλο «Love for Sale», ο οποίος κυκλοφόρησε το 2021. Αυτό ήταν και ο τελευταίος δίσκος του Τόνι Μπένετ στην πλούσια καριέρα του.

Τόνι Μπένετ - Lady Gaga: Μία απρόσμενη αλλά δυνατή φιλία.
© WPA Pool / Getty Images

Εκείνος εκτιμούσε που όλο αυτό στο διάστημα ήταν δίπλα του και θέλησε να της κάνει ένα τελευταίο δώρο, που σίγουρα θα θυμάται μια ζωή. Είναι Αύγουστος του 2021 και το δίδυμο ενώνεται για μία ακόμη φορά για χάρη μίας συναυλίας στο Radio City Music Hall της Νέας Υόρκης. «One Last Time» όπως έλεγαν με νόημα και οι αφίσες για την προώθησή του, καθώς έρχεται λίγο καιρό μετά την ανακοίνωση της οικέγενειας Μπένετ σχετικά με τη νόσο Αλτσχάιμερ. Σε μια στιγμή που είναι χαραγμένη στο μυαλό όλων όσων βρέθηκαν εκεί, ο Τόνι Μπένετ θυμάται τη φίλη του. «Σοκαρίστηκα. Έπρεπε όμως να μείνω ψύχραιμη, διότι μιλάμε για ένα σολντ – αουτ σόου. Ήταν η πρώτη φορά μετά από καιρό που είπε το όνομά μου. Περπατήσαμε μαζί ανεβαίνοντας στη σκηνή και είπε είναι η Lady Gaga. Ήταν μία απίστευτη στιγμή» είπε η καλλιτέχνης της ποπ στην εκπομπή 60 Minutes.

Tony Bennett remembering Lady Gaga's name

Οι δύο τους είχαν μία αληθινή φιλία παρά τη διαφορά ηλικίας και ο καθένας κατάφερε να μεταδώσει στον άλλο μερικά από τα κομμάτια της προσωπικότητάς του. Ο Μπένετ είδε μπροστά του κάποια που έχει το μοναδικό ταλέντο να δένεται με το κοινό. «Είναι φοβερό. Εμπιστεύομαι την κρίση του πλήθους και μπορείς να δεις πως είναι μέρος της οικογένειάς τους. Μόνο ο Μπινγκ Κρόσμπι έχω κάνει κάτι ανάλογο» είχε αναφέρει ο ίδιος στο παρελθόν. Από την άλλη η Lady Gaga άκουγε ευλαβικά τις συμβουλές του φίλου της, γιατί ήξερε κάθε φορά πως είναι για το καλό της. Εκτιμούσε το αστείρευτο ταλέντο της όσο λίγοι και παραδέχτηκε πως «Του άρεσε πολύ το πως τραγουδούσα. Μου είχε πει να αφήσω στην άκρη τα τρελά outfits και το πολλές φορές extreme βάψιμο και απλά να τραγουδήσω».

Τόνι Μπένετ - Lady Gaga: Μία απρόσμενη αλλά δυνατή φιλία.
© Jason Merritt / Getty Images

Οι δύο τους έδειξαν στο κόσμο πως η ηλικία είναι απλά ένα νούμερο και ότι δεν αποτρέπει τους ανθρώπουν να κάνουν σχέσεις που κρατάνε για μια ζωή ακόμα και αν δεν προέρχονται από τις ίδιες γενιές. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ