- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ADAGIO: Μουσικές για τις ημέρες του Πάσχα
«Του μοιρολογιού το μύρο»: Μεγάλη Δευτέρα 10 Απριλίου, 8:30 μ.μ.
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Ο κύκλος Adagio – Μουσικές για τις ημέρες του Πάσχα προτείνει τη μουσική παράσταση «Του μοιρολογιού το μύρο» στις 10 Απριλίου και το θρησκευτικό δράμα «Missa solemnis» του Ludwig van Beethoven στις 12 Απριλίου.
Στις φετινές συναυλίες του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για τη Μεγάλη Εβδομάδα, τον πρώτο λόγο έχει η ανθρώπινη φωνή, όπως αυτή εκφράζεται μέσα από τη μακραίωνη θρηνητική παράδοση του ελληνικού λαού, αλλά και μέσα από ανυπέρβλητα αριστουργήματα της δυτικής θρησκευτικής μουσικής με φωνητικά μέρη απαράμιλλης ομορφιάς. Τη Μεγάλη Δευτέρα 10 Απριλίου, στη μουσική παράσταση «Του μοιρολογιού το μύρο», έλληνες δεξιοτέχνες εστιάζουν στον έμμετρο δημοτικό λόγο και στο πένθιμο άσμα.
Τη Μεγάλη Τετάρτη 12 Απριλίου, η Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης πλημμυρίζει από τις υποβλητικές μελωδίες της «Missa solemnis» [Επίσημη λειτουργία] του Ludwig van Beethoven [Λούντβιχ βαν Μπετόβεν], της μεγαλοπρεπέστερης δημιουργίας του, η οποία σφράγισε ανεξίτηλα την παγκόσμια ιστορία της μουσικής. Ένα έργο-ορόσημο της εκκλησιαστικής εργογραφίας που δοξάζει τον Θεό υμνώντας ταυτόχρονα και τον Άνθρωπο.
ΤΟΥ ΜΟΙΡΟΛΟΓΙΟΥ ΤΟ ΜΥΡΟ
Η πρώτη βραδιά του Adagio είναι αφιερωμένη στο μοιρολόι. Ένα επίλεκτο σχήμα συντελεστών θα παρουσιάσει, σε επιμέλεια Γιώργου Κωτσίνη (καλλιτεχνική διεύθυνση, έρευνα, εκτέλεση παραγωγής), την εξέλιξη από τον πένθιμο αναστεναγμό μέχρι τους γυναικείους θρήνους για τους νεκρούς και την αναπτυγμένη και ανεξάρτητη μορφή αυτοσχεδιαζόμενης μουσικής. Μια συναυλία που αντανακλά ένα μήνυμα αισιοδοξίας για την ζωή, την ψυχική δύναμη και την αξία της παράδοσης.
Τραγουδούν: Κώστας Τζίμας, Βασίλης Σερμπέζης, Γιώργος Γιαννίτσης, Παναγιώτης Αγγελακόπουλος, Ανέστης Ιωακειμίδης, Γιώργος Σκορδαλός, και το πολυφωνικό συγκρότημα Ηπείρου Ισοκράτισσες. Ειδική συμμετοχή: Παντελής Θαλασσινός, Κατερίνα Παπαδοπούλου και ο πρωτοψάλτης Γρηγόρης Νταραβάνογλου. Ειδικός προσκεκλημένος: Christopher King.
Συμμετέχουν οι μουσικοί: Γιώργος Κωτσίνης (κλαρίνο), Κώστας Καραπάνος (βιολί), Θωμάς Κωνσταντίνου (ούτι, λαούτο), Στέφανος Δορμπαράκης (κανονάκι), Στρατής Ψαραδέλλης (πολίτικη λύρα, πολίτικο λαούτο), Νικόλας Αγγελόπουλος (λαούτο), Μανούσος Κλαπάκης (κρουστά), Γιάννης Πλαγιαννάκος (κοντραμπάσο), Ανέστης Ιωακειμίδης (λύρα Πόντου), Πάρις Περισυνάκης (λύρα Κρήτης), Γιώργος Σκορδαλός (λαούτο Κρήτης). Χορεύουν: η Ένωση Ηπειρωτών Ιλίου και το σωματείο Ελληνική παράδοση (επιμέλεια: Ευθυμία Ρούτη, Βασίλης Τσούνης), οι «Αργοναύτες Κομνηνοί» (επιμέλεια: Κώστας Σαββινίδης), οι «Κουρήτες» (επιμέλεια: Μανώλης και Γιώργος Παττακός) καθώς και ο Αποστόλης και ο Αλέξης Τασιούλης. Στην αφήγηση, η Δήμητρα Στογιάννη. Τον σχεδιασμό ήχου έχει αναλάβει ο Γιώργος Καρυώτης, ενώ τον σχεδιασμό φωτισμού και τις οπτικές προβολές υπογράφουν η Μαρία Αθανασοπούλου και ο Στράτος Τογανίδης. Η σκηνοθετική επιμέλεια είναι του Κώστα Χαραλάμπους.
Μεγάλη Δευτέρα 10 Απριλίου | 8:30 μ.μ.
Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης
Τιμές εισιτηρίων
Του μοιρολογιού το μύρο (10/4)
7,5 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι) ● 10 € ● 15 € ●20 € ● 25 € ● 30 € ● 35 €
Eισιτήρια
210 72 82 333
www.megaron.gr
Πληροφορίες
http://www.megaron.gr
https://www.facebook.com/megaron.gr
https://www.instagram.com/megaron_athens/
https://www.youtube.com/user/AthensConcertHall
https://twitter.com/MegaronAthens
http://www.koa.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από φανατικός θαυμαστής έγινε ο τραγουδιστής του συγκροτήματος
Μιλήσαμε με τον Ολλανδό πιανίστα και συνθέτη με αφορμή την πρώτη του εμφάνιση στην Αθήνα, στον Φιλολογικό Σύλλος Παρνασσός
Το συγκρότημα του Ντέιμον Άλμπαρντ παρουσίασε το νέο άλμπουμ με καλεσμένους-έκπληξη και οικοδεσπότη τον Ράιαν Γκόσλινγκ
Οι νύχτες της Πλατείας Νερού όπως αποθανατίστηκαν από πέντε γυναίκες φωτογράφους
Ο front-man της θρυλικής μπάντας των 80’s «Culture Club» θα βρεθεί στη μουσική σκηνή του διαγωνισμού
Kαθώς για περίπου τρία χρόνια ζούσε σε ένα μικρό τροχόσπιτο
Ο Νόαμ Μπετάν θα ερμηνεύσει το «Michelle»
Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός εντυπωσιάζει στο πρώτο single Burial από τη νέα ταινία της A24
Η ζωντανή εκτέλεση του Acquiesce από το Γουέμπλεϊ εντάσσεται αποκλειστικά στο Help(2) για την ενίσχυση του War Child
Ο καλλιτέχνης παρουσίασε το «Ferto» ζωντανά στη σκηνή
Αποκαλυπτήρια του έργου που απεικονίζει τον σερ Έλτον Τζον, τον σύζυγό του, τα παιδιά τους και τα αγαπημένα τους λαμπραντόρ
Το «Long Long Road» θα περιλαμβάνει συνεργασίες με τους Μπίλι Στρινγκς και Σέριλ Κρόου
Ένα πρότζεκτ που ταξιδεύει σε σχολεία της Ελλάδας, μυώντας τους μαθητές γυμνασίων στον κόσμο της όπερας
Ο 30χρονος ράπερ σχεδιάζει να επανατοποθετήσει το πανάκριβο κόσμημα με νέους μηχανισμούς στήριξης
Οι παραγωγοί του Voice 102.5 μιλούν για το ραδιόφωνο
H τραγουδίστρια επιστρέφει με περιοδεία για πρώτη φορά μετά από 18 χρόνια
Ο 70χρονος ρόκερ μιλά ανοιχτά για την εξάρτηση και τις ακραίες επιλογές που έκανε για να ξεφύγει από τα ναρκωτικά
Ξεχωρίζουμε τη συνάντηση της Χάρις Αλεξίου με τις Rainbow Mermaids στο Μουσείο Μαρία Κάλλας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.