- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Daft Punk: Ο Τόμας Μπανγκαλτέ αποκαλύπτει το πρόσωπό του και ανακοινώνει το πρώτο σολο άλμπουμ
Ορχηστρικός δίσκος σε συνεργασία με κορυφαίο χορευτή
Daft Punk: Ο Τόμας Μπανγκαλτέ αποκαλύπτει το πρόσωπό του και ανακοινώνει το πρώτο σολο άλμπουμ
Ο Τόμας Μπανγκαλτέ ένα από τα δύο μέλη του πρωτοποριακού γαλλικού διδύμου ηλεκτρονικής μουσικής των Daft Punk, ανακοίνωσε το πρώτο του ορχηστρικό σόλο άλμπουμ και αποκάλυψε το πρόσωπό του με τη μορφή ενός ρεαλιστικού σκίτσου.
Σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου, η μουσική για το «Mythologies» δεν βασίζεται στο ηλεκτρονικό και dance μουσικό υπόβαθρό του. Στο έργο διάρκειας 90 λεπτών, ο συνιδρυτής των Daft Punk «δείχνει ελάχιστο σεβασμό στα συμβατικά στιλιστικά όρια» και αξιοποιεί την αγάπη του για την μπαρόκ μουσική, προσθέτοντας ίχνη του αμερικανικού μινιμαλισμού.
Η ιστορία του «Mythologies» ξεκίνησε το φθινόπωρο του 2019, όταν ο Ανζελέν Πρελζοκάζ κάλεσε τον Μπανγκαλτέ να γράψει τη μουσική για ένα νέο έργο που θα αποτελούσε το αποκορύφωμα μίας πολυετούς συνεργασίας με την Εθνική Όπερα του Μπορντό.
Το έργο επρόκειτο να παρουσιαστεί από δέκα χορευτές από την ομάδα μπαλέτου της Εθνικής Όπερας του Μπορντό και άλλους δέκα χορευτές από την ομάδα του Πρελζοκάζ, καθώς και από την ορχήστρα της όπερας. Τα τελευταία χρόνια, ο Τόμας Μπανγκαλτέ έχει επικεντρωθεί σε μεγάλο βαθμό στη δημιουργία soundtracks.
Thomas Bangalter is releasing an orchestral album on April 7 🎻
— Dancing Astronaut (@dancingastro) January 24, 2023
‘Mythologies’ is his 90-minute, 23-scene score from the ballet of the same namehttps://t.co/w4hDNVMLeW pic.twitter.com/pd2m0Kv6Jc
Το 2021, τα δύο μέλη ανακοίνωσαν ότι οι Daft Punk διαλύονται μετά από μία εμβληματική πορεία 28 ετών στην ηλεκτρονική μουσική σκηνή. Εκείνη την εποχή, ωστόσο, το συγκρότημα ήταν ήδη ανενεργό για οκτώ χρόνια, αφού κυκλοφόρησε το τελευταίο άλμπουμ του, «Random Access Memories», το 2013.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο βιρτουόζος πιανίστας Ντένις Κοζούχιν ερμηνεύει όλα τα Κοντσέρτα του συνθέτη σε δύο συναυλίες
Από το ΧΙΠ ΧΟΠ CON 2026 μέχρι το «Μπλουζ του Μικρού Πρίγκιπα» του Γιάννη Αγγελάκα
Το δυναμικά ανερχόμενο αθηναϊκό dj duo μιλάει στην ATHENS VOICE
Η τελετή απονομής έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 23 Μαΐου
«Στον κατεξοχήν ανδροκρατούμενο κόσμο της τζαζ, οι χώροι για συζήτηση μεταξύ γυναικών είναι ελάχιστοι»
Δείτε το video clip που κάνει πρεμιέρα στο athensvoice.gr - Ο Βαγγέλης Ορφανίδης μιλά για το νέο single και την Αθήνα ως «σπίτι»
Κατά τη διάρκεια συναυλίας στην Πράγα
«Αυτό μας προκαλεί ναυτία και μας κάνει έξαλλους», δήλωσε ο Άλεξ Καπράνος
Η συζήτηση που είχε με τον Πολ ΜακΚάρτνεϊ
Ο δημιουργός της μεγάλης επιτυχίας «Karma Chameleon» αποκάλυψε ότι χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη στη μουσική του
Από φανατικός θαυμαστής έγινε ο τραγουδιστής του συγκροτήματος
Μιλήσαμε με τον Ολλανδό πιανίστα και συνθέτη με αφορμή την πρώτη του εμφάνιση στην Αθήνα, στον Φιλολογικό Σύλλος Παρνασσός
Το συγκρότημα του Ντέιμον Άλμπαρντ παρουσίασε το νέο άλμπουμ με καλεσμένους-έκπληξη και οικοδεσπότη τον Ράιαν Γκόσλινγκ
Οι νύχτες της Πλατείας Νερού όπως αποθανατίστηκαν από πέντε γυναίκες φωτογράφους
Ο front-man της θρυλικής μπάντας των 80’s «Culture Club» θα βρεθεί στη μουσική σκηνή του διαγωνισμού
Kαθώς για περίπου τρία χρόνια ζούσε σε ένα μικρό τροχόσπιτο
Ο Νόαμ Μπετάν θα ερμηνεύσει το «Michelle»
Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός εντυπωσιάζει στο πρώτο single Burial από τη νέα ταινία της A24
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.