Μουσικη

Tora: Tο νέο τραγούδι των Villa Boas με τη Σtella

Δυνατές punk κιθάρες και δυνατά street stands σε ένα skate βιντεοκλίπ του Γιώργου Παπαδημητρίου από μια σύμπραξη Αθηναίων δημιουργών

daad.jpg
Δημήτρης Αθανασιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Stella
© Λεωνίδας Κουρμαδάς

Ακούστε το νέο τραγούδι «Tora» των Villa Boas με τη Σtella και δείτε το skate βιντεοκλίπ του Γιώργου Παπαδημητρίου - Το νέο EP από την Just Gazing Records

Νέα μουσική από τη δράση της κολεκτίβας των Villa Boas που στο στούντιο «Νήπιο» του Κυρίου Κ. υπό την καθοδήγηση του Erimus DB, ηχογράφησε μερικά ενδιαφέροντα τραγούδια στα μέσα του 2018. Λίγους μήνες μετά, το 2019, η Just Gazing Records κυκλοφόρησε το 2019 το πρώτο EP με τις συμμετοχές μουσικών όπως οι Sillyboy’s Ghost Relatives, οι Whereswilder, οι Bazooka και η Cookie.

Η αθηναϊκή δισκογραφική εταιρία που έχει χτίσει τη δική της φήμη για τα ηχογραφήματα που φιλοξενεί υπό τη σκέπη της, κυκλοφόρησε ένα ακόμα EP ψηφιακά στο Spotify, συγκεντρώνοντας σε μορφή δίσκου δίσκου όλα τα κομμάτια τους στο Bandcamp και παρουσιάζει το βιντεοκλίπ από το τραγούδι “Tora” σε συνεργασία με την Σtella και τον Αθηναίο skate βιντεογράφο Γιώργο Παπαδημητρίου.

Κιθάρες που σε στέλνουν στην punk Ουάσινγκτον και ηχητικές εκπλήξεις όπως δύο ακόμα τραγούδια με τη φωνή του Κυρίου Κ, που δοκιμάζει να τραγουδήσει στα αγγλικά για πρώτη φορά, στα «Say So» και «Gambler».

«Άκουσα κάτι απλό και ώμο στην ορχηστρική εκδοχή του “Tora” που μου θύμισε τα εφηβικά μου χρόνια. Πόσο ανέμελη αλλά και πόσο σκληρή ήταν η ζωή. Όλα είναι πιθανά και το μαθαίνεις όσο ο χρόνος κυλά. Κάτι σαν φόρο τιμής ή ένα ταξίδι στον χρόνο και τις αναμνήσεις που δημιουργούν κομμάτια όπως το “Cannonball” των Breeders» δηλώνει η Σtella για τη συμμετοχή της στο τραγούδι «Tora».

Villa Boas Feat  Σtella - Tora

«Από τις πρώτες φορές που άκουσα το τραγούδι ήξερα ότι τα old school πλάνα ήταν μονόδρομος. Το κομμάτι με πήγε πίσω στις πρώτες μέρες και τις βασικές αρχές του skateboarding. Με το δεδομένο ότι η αρχική σκέψη ήταν να κάνω μοντάζ μερικά skate κόλπα πάνω στους ήχους των Villa Boas, επέλεξα να μπουν τα πιο δυνατά street stands που είχα στο αρχείο μου. Tricks που αντιπροσώπευαν την ωμή και στον δρόμο εκδοχή του κομματιού. Δεν αποκλείω να χρησιμοποιήσω και άλλα κομμάτια τους σε μελλοντικά μου videos. Ανυπομονώ για την ανταπόκριση του κοινού» σχολιάζει ο Γιώργος Παπαδημητρίου για το κλιπ που οπτικοποιεί το «Tora».

«Σίγουρα ήταν το πιο punk rock track από ολόκληρο το session. Και η κόντρα φωνή της Στέλλα είναι το κερασάκι στην τούρτα. Ξεκίνησε από το μπάσο του Εrimus DB στο demo και αυτό ήταν το μόνο στοιχείο που κρατήθηκε ατόφιο εξαρχής. Μετά έπρεπε να το προσαρμόσουμε στo πλαίσιo της ενορχήστρωσης του ήχου των Villa Boas, δηλαδή λίγο ψυχεδέλεια, cinematic μέρη, κάτι τόσο κοντά αλλά και τόσο μακριά από αυτό που συνέβαινε εκείνες τις μέρες στο κεφάλι μας» δήλωσε ο Κύριος Κ.

Τώρα μπορείτε να δώσετε λίγο post punk groove στην Παρασκευή σας, ακούγοντας και βλέποντας το «Tora».  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ