Μουσικη

Η επιστροφή των Planet Of Zeus

Μιλούν στην A.V. για το νέο τους άλμπουμ «Vigilante» (video)

daad.jpg
Δημήτρης Αθανασιάδης
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
66096-133191.jpg

Ροκ μαγεία στον πλανήτη Δία. Ο Bruce Dickinson των Iron Maiden και ο Neil Fallon των Clutch έχουν μιλήσει για αυτούς με τα καλύτερα λόγια και οι συναυλίες τους είναι το πιο σίγουρο sold out προγνωστικό. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να λιώσεις στο στερεοφωνικό σου τους Planet Of Zeus. Με το νέο τους άλμπουμ «Vigilante» μας έδωσαν έναν ακόμα. Ο τραγουδιστής και κιθαρίστας της μπάντας, Μπάμπης, μιλά στην A.V. για το νέο τους δισκογραφικό πόνημα και όχι μόνο, λίγο πριν βγουν στον δρόμο για να ροκάρουν ξανά.

Τι σκέφτεστε όταν βλέπετε τον χώρο που παίζετε τίγκα; Είναι ένα τρομερό συναίσθημα που σε γεμίζει ενέργεια. 'Ενα live σε τέτοιες συνθήκες πολύ δύσκολα θα αποτύχει. Πόσο μάλλον μια συναυλία μας που πάντα έχει πολύ εξωστρεφή κόσμο.

Από το «Macho Libre» στο «Vigilante». Υπάρχει κάτι που εκτιμάτε στη λατινοαμερικάνικη κουλτούρα και τιτλοδοτεί τα άλμπουμ σας; Νομίζω είναι εντελώς τυχαίο το γεγονός. Σίγουρα εκτιμάμε το ποδόσφαιρό της!

Ποια ήταν τα υλικά προετοιμασίας του «Vigilante» και σε ποιο στούντιο το «μαγειρέψατε»; Πόσο διαφορετική ήταν η ηχογράφησή του  συγκριτικά με τα δύο προηγούμενα άλμπουμ σας; Ο καινούργιος δίσκος μας ηχογραφήθηκε στο Unreal Studio με μηχανικό ήχου τον Αλέξανδρο Κετετζιάν και βοηθό του τον Κώστα Ραγιαδάκο. Την παραγωγή ανέλαβε ο Σεραφείμ με το Στέλιο και τα τραγούδια και οι στίχοι γραφτήκαν από όλους μας μαζί. Σε αυτό το άλμπουμ ήμασταν πιο Planet από ποτέ. Αναλάβαμε όλες τις ευθύνες του δίσκου. Θέλαμε όχι απλά να ακούγεται προσωπικό αλλά να είναι στην ουσία του και επίσης να έχει όλη την live αισθητική και ενέργειά μας. Γι' αυτό και ηχογραφήθηκε live στο στούντιο και χωρίς μετρονόμο. Όσο γινόταν μετατρέψαμε τις συνθήκες ηχογράφησης σε συνθήκες σκηνής. Αυτός ο δίσκος πέρα από νότες και ρυθμούς είναι και ψυχή. Δε με νοιάζει, αν σε κάποιον δεν αρέσουν οι συνθέσεις του άλμπουμ, τα φωνητικά ή η παραγωγή. Είναι θέμα γούστου. Αλλά κανείς δε μπορεί να πει ότι το «Vigilante» δεν έχει ψυχή!

Πώς ερμηνεύετε το γεγονός ότι οι ροκ συναυλίες έχουν πάρει ξανά τα πάνω τους; Η εύκολη πρόσβαση στη μουσική πλέον έχει τελικά και τα καλά της. Κάποτε για να μάθεις μια μπάντα, έπρεπε να δεις κάποια συνέντευξη της σε κάποιο περιοδικό ή κάποιο βίντεο στην τηλεόραση, να ρωτήσεις τους πάντες περί τίνος πρόκειται και μετά να πας να αγοράσεις το cd τους. Τώρα πια ένα κλικ αρκεί για να γνωρίσεις πράγματα που αγνοούσες μέχρι χθες. Ο κόσμος πλέον ακούει πολλή μουσική. Δεν είναι κορόιδο. Και είναι η σειρά της ροκ μουσικής να πάρει την εκδίκησή της στην Ελλάδα. Ευτυχώς λόγω αυτού έχει σταματήσει και το αστείο με τους πιουρίστες στις συναυλίες. Πολλές μέταλ συναυλίες έχουν και άσχετο κόσμο ενώ και σε post πράγματα έχω δει άπειρους μεταλλάδες και χαίρεται η ψυχή μου! Αν αυτό δεν είναι υγεία σε μια σκηνή τότε τι είναι!

Τι περιλαμβάνει ένα 24ωρο στον πλανήτη Δία; Πολλή μουσική και στο δρόμο πολύ κουβάλημα.

n

Πώς προέκυψε το εξώφυλλο του «Vigilante», υπήρχε κάποιο σκεπτικό πίσω από την επιλογή του; Το εξώφυλλο το επιμελήθηκε ο Άρης στην A.D.Visions και χωρίς πολλές πολλές κατευθύνσεις από μας, δημιούργησε αυτό το artwork. Άρεσε σε όλους μας και μετά από κάτι μικροαλλαγές ήταν έτοιμο. Ουσιαστικά είναι μια μορφή «Vigilante» ο φίλος στο εξώφυλλο και προσωπικά τον βρίσκω αρκετά απειλητικό. Προφανώς ο Παρθενώνας από κάτω δηλώνει τη γεωγραφική μας θέση στον χάρτη.

Υπάρχει κάτι για το οποίο αξίζει κανείς να εκδικηθεί; Ο καθένας έχει τις ηθικές του αξίες σ’ αυτή την ζωή και ο καθένας έχει το σημείο που τελικά σπάει. Το τι σπάει τον κάθε άνθρωπο και το πως το διαχειρίζεται ο καθένας είναι διαφορετικό. Εκδίκηση δε σημαίνει μόνο βία ούτε ανομία. Μπορείς να εκδικηθείς κάποιον ακόμα και αν τον συγχωρέσεις ή τον αγνοήσεις και αυτό πονάει αρκετά.

Τι σημαίνει για εσάς success story; Να συνδέει ο κόσμος προσωπικές στιγμές του με τη μουσική σου και να σε θυμάται για πάντα. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη επιτυχία από αυτό.

n

Νιώθετε πιο άνετα στο στούντιο ή στη σκηνή και γιατί; Αυτά τα δύο είναι εντελώς διαφορετικοί κόσμοι. Στο στούντιο δημιουργείς κάτι από το μηδέν. Μεγάλη ελευθερία. Σα να έχεις ένα λευκό χαρτί και να σου πουν ζωγράφισε οτιδήποτε. Μπορείς να τραβήξεις όποια γραμμή θέλεις και δεν θα σου πει κανείς πως να το κάνεις. Απόλυτη ελευθερία. Από την άλλη όταν σκέφτεσαι ότι αυτό θα μείνει για πάντα αρχίζεις και αγχώνεσαι λίγο να το κάνεις όσο καλύτερα γίνεται και αρχίζεις να πονάς (πολλές φορές και κυριολεκτικά) για να δώσεις αυτό το μοναδικό take που αξίζει να μπει στο δίσκο και να σε ακολουθάει για πάντα. Ο δρόμος είναι άλλο θέμα. Έχει δυσκολίες πολλές και δεν έχει ανέσεις...αλλά η στιγμή που πατάς στη σκηνή, έτοιμος να τα δώσεις όλα και ένα μαγαζί είναι τίγκα στους τρελούς που ουρλιάζουν και σε αναγκάζουν να δεχτείς την ενέργεια τους για να τρελαθείς μαζί τους, δε συγκρίνεται με τίποτα! Προσωπικά προτιμώ τη σκηνή. Μου αρέσει να βλέπω τον κόσμο να γυαλίζει το μάτι του.

Ποιο είναι το μεγαλύτερο κοπλιμέντο που σας έχουν κάνει; Όταν κάποιος μας λέει οτι είχε σάουντρακ σε συγκεκριμένες φάσεις της ζωής του τη μουσική μας.

Το χειρότερο comment που σας έχουν αφήσει στο YouTube; Δεν ασχολούμαστε ιδιαίτερα με αυτά να σου πω την αλήθεια.

Θα έπρεπε να απαγορευτούν τα smartphones στις συναυλίες; Κάποτε ήταν φωτογραφικές μηχανές που κυνηγούσανε και πιο παλιά ακόμα τα κασετοφωνάκια. Τα smartphones απλά είναι η μοντέρνα εκδοχή. Φαντάζομαι τα αποφεύγουν αυτοί που δεν θέλουν την απομυθοποίηση. Πάντα θα υπάρχει κάτι ανάλογο στις συναυλίες.

Φωτογραφία: Δημήτρης Τζέτζας 

Το νέο βίντεοκλίπ των Planet Of Zeus για το ομώνυμο τραγούδι του άλμπουμ «Vigilante» που κυκλοφορεί από την ihaveadrum records και μπορείτε να ακούσετε ολόκληρο εδώ

Η νέα περιοδεία των Planet Οf Zeus ξεκινάει την Τετάρτη 23 Απριλίου και αυτοί είναι οι πρώτοι σταθμοί της:

23.04 Κεντρική Πλατεία, Τρίκαλα

24.04 Stage, Λάρισα

25.04 Havana, Καβάλα

26.04 Nostos Bar, Ξάνθη

27.04 Bodrum Club, Λαμία

02.05 Lab Art, Βόλος

03.05 Eightball Club, Θεσσαλονίκη

04.05 Notos Stage, Αλεξανδρούπολη

08.05 Σπονδές, Καλαμάτα

09.05 Μικρός Πρίγκηπας, Πάτρα

10.05 Πολυχώρος Αγορά, Ιωάννινα

11.05 7 Τεχνών Τόπος. Κέρκυρα

16.05 Blow up Festival Χανιά

17.05 The Wall Rock Bar, Σητεία

18.05 Cine Studio, Ηράκλειο

23.05 Gagarin 205, Αθήνα

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.