- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Καινούργια, καλοκαιρινή Άλκηστις Πρωτοψάλτη
Δείτε το βίντεο του νέου της τραγουδιού «Δώσε μου φτερά»
Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη κυκλοφόρησε το βίντεο του νέου της τραγουδιού “Δώσε μου φτερά", τραγούδι που προέκυψε μέσα από τη συνεργασία της με την Εστουδιαντίνα.
Η Άλκηστις όταν τραγουδάει είναι σαν ανεβασμένη σε μία ιπτάμενη καρότσα, με την καλή έννοια, σαν άρμα σε γιορτή, που την οδηγεί σε ένα εναέριο ταξίδι πάνω από σύννεφα, βενζινάδικα, ηφαίστεια, θάλασσες, ξωκλήσια σε βραχονησίδες, μποστάνια, αμμουδιές, ακτές και ανθρώπους που ακούνε τη φωνή της, δυνατή και γενναία να τους καλεί. Κοιτάνε όλοι ψηλά – τέτοια αίσθηση σου προκαλεί. Λες, α, έφτιαξε ο καιρός, καλά το είχε πει η Άλκηστις.
Και η ίδια αυτό νοιώθει. Η πιο χαρακτηριστική της εικόνα είναι πάντα έτσι, ατενίζοντας, με τα χέρια ανοιχτά έτοιμη να πετάξει, σε ωραία ακρογιάλια, σε ψηλά βράχια, σε πεζούλες κρεμασμένες πάνω από το Αιγαίο. Σαν αφίσα του υπουργείου τουρισμού, με την καλή έννοια. φέρνει το καλοκαίρι με έναν πολύ ευάερο, ευήλιο, ελληνικό τρόπο, και πόσο επίκαιρο αυτή την εποχή. Η Άλκηστις θα ήταν υπέροχη στις αναχαιτίσεις. Είναι μία φωνή που βάζει τα πράγματα στη θέση τους, αυστηρά και γλυκά. Όλα τακτοποιούνται όπως τα έριξε αυτός ο περίεργος θεός, στη Γη.
Αυτή η ελληνικότητα που τόσο ωραία άνθισε με τη συνεργασία της με την αγαπημένη ορχήστρα Νεας Ιωνίας, Εστουδιαντίνα, στο Μέγαρο Μουσικής για τη σειρά παραστάσεων “Με άρωμα Ανατολής”, έδωσε σαν πρώτο δείγμα αυτό το νέο τραγούδι, “Δώσε μου φτερά”, με ένα καταγάλανο βίντεο να το συνοδεύει.
Τη μουσική υπογράφει ο συνθέτης και δημιουργός της Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας, Ανδρέας Κατσιγιάννης ο οποίος εμπνεύστηκε από το πάθος και την ευαισθησία της Άλκηστης, και τους στίχους ο Κώστας Μπαλαχούτης.
Τα νέα “Φτερά” της Άλκηστης ξεκινούν μία ολοκληρωμένη σειρά τραγουδιών του Ανδρέα Κατσιγιάννη με την υπογραφή της Εστουδιαντίνας Νέας Ιωνίας, με τίτλο "Γη της Ιωνίας", αφιερωμένο στη Σμύρνη που θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο από το Ogdoo Music Group, με τη συμμετοχή και άλλων σημαντικών ερμηνευτών. H Άλκηστις Πρωτοψάλτη ερμηνεύει και ένα ακόμα τραγούδι που περιλαμβάνεται στην έκδοση, με τίτλο “Φως από γη μακρινή”.
Συντελεστές Κυκλοφορίας:
Ένα videoclip με κινηματογραφική αφήγηση, ωραία γραφικά, καλαίσθητο και πιστό στο καλλιτεχνικό προφίλ της τραγουδίστριας.
Σκηνοθεσία – concept: Βικτώρια Βελλοπούλου
Παραγωγή: EYE FILM, Γιάννης Καραχάλιος, Βικτώρια Βελλοπούλου
Ευχαριστίες στους:
Αχιλλέα Χαρίτο, Γιώργο Αναστασίου, Λίλα Κουτσουμάρη, Πάνο Πολύζο, Κωστή Νικολόπουλο, Γιώργο Νικολόπουλο, Θέμη Κατάκαλο, Μανώλη Κολοκοτρώνη, Στέλιο Βλατάκη.
'Επαιξαν οι μουσικοί:
Γκουβέντας Κυριάκος Βιολί, Κουσκουρίδας Σταύρος Κλαρίνο, Κυριαζής Χρήστος Σαξόφωνο, Σαμαράς Νίκος Τρομπέτα, Βουγιούκας Δήμος Ακορντεόν, Βαλαρούτσος Απόστολος Κιθάρα Ακουστική, Σιάμπος Δημήτρης Κιθάρα Κλασική, Ρέτσιος Φίλιππος Πιάνο, Γεδίκης Κώστας Λαούτο, Κωνσταντίνου Κώστας Κόντρα Μπάσο, Μερετάκης Κώστας Κρουστά, Παππάς Ανδρέας Κρουστά
Στο τραγούδι "Δώσε μου φτερά" την ενορχήστρωση έκαναν οι μουσικοί της Εστουδιαντίνας μαζί με τον Ανδρέα Κατσιγιάννη.
Ηχογράφηση, μίξη, mastering: Νίκος Μέρμηγκας- Studio AntArt
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από φανατικός θαυμαστής έγινε ο τραγουδιστής του συγκροτήματος
Μιλήσαμε με τον Ολλανδό πιανίστα και συνθέτη με αφορμή την πρώτη του εμφάνιση στην Αθήνα, στον Φιλολογικό Σύλλος Παρνασσός
Το συγκρότημα του Ντέιμον Άλμπαρντ παρουσίασε το νέο άλμπουμ με καλεσμένους-έκπληξη και οικοδεσπότη τον Ράιαν Γκόσλινγκ
Οι νύχτες της Πλατείας Νερού όπως αποθανατίστηκαν από πέντε γυναίκες φωτογράφους
Ο front-man της θρυλικής μπάντας των 80’s «Culture Club» θα βρεθεί στη μουσική σκηνή του διαγωνισμού
Kαθώς για περίπου τρία χρόνια ζούσε σε ένα μικρό τροχόσπιτο
Ο Νόαμ Μπετάν θα ερμηνεύσει το «Michelle»
Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός εντυπωσιάζει στο πρώτο single Burial από τη νέα ταινία της A24
Η ζωντανή εκτέλεση του Acquiesce από το Γουέμπλεϊ εντάσσεται αποκλειστικά στο Help(2) για την ενίσχυση του War Child
Ο καλλιτέχνης παρουσίασε το «Ferto» ζωντανά στη σκηνή
Αποκαλυπτήρια του έργου που απεικονίζει τον σερ Έλτον Τζον, τον σύζυγό του, τα παιδιά τους και τα αγαπημένα τους λαμπραντόρ
Το «Long Long Road» θα περιλαμβάνει συνεργασίες με τους Μπίλι Στρινγκς και Σέριλ Κρόου
Ένα πρότζεκτ που ταξιδεύει σε σχολεία της Ελλάδας, μυώντας τους μαθητές γυμνασίων στον κόσμο της όπερας
Ο 30χρονος ράπερ σχεδιάζει να επανατοποθετήσει το πανάκριβο κόσμημα με νέους μηχανισμούς στήριξης
Οι παραγωγοί του Voice 102.5 μιλούν για το ραδιόφωνο
H τραγουδίστρια επιστρέφει με περιοδεία για πρώτη φορά μετά από 18 χρόνια
Ο 70χρονος ρόκερ μιλά ανοιχτά για την εξάρτηση και τις ακραίες επιλογές που έκανε για να ξεφύγει από τα ναρκωτικά
Ξεχωρίζουμε τη συνάντηση της Χάρις Αλεξίου με τις Rainbow Mermaids στο Μουσείο Μαρία Κάλλας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.