- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Καινούργια, καλοκαιρινή Άλκηστις Πρωτοψάλτη
Δείτε το βίντεο του νέου της τραγουδιού «Δώσε μου φτερά»
Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη κυκλοφόρησε το βίντεο του νέου της τραγουδιού “Δώσε μου φτερά", τραγούδι που προέκυψε μέσα από τη συνεργασία της με την Εστουδιαντίνα.
Η Άλκηστις όταν τραγουδάει είναι σαν ανεβασμένη σε μία ιπτάμενη καρότσα, με την καλή έννοια, σαν άρμα σε γιορτή, που την οδηγεί σε ένα εναέριο ταξίδι πάνω από σύννεφα, βενζινάδικα, ηφαίστεια, θάλασσες, ξωκλήσια σε βραχονησίδες, μποστάνια, αμμουδιές, ακτές και ανθρώπους που ακούνε τη φωνή της, δυνατή και γενναία να τους καλεί. Κοιτάνε όλοι ψηλά – τέτοια αίσθηση σου προκαλεί. Λες, α, έφτιαξε ο καιρός, καλά το είχε πει η Άλκηστις.
Και η ίδια αυτό νοιώθει. Η πιο χαρακτηριστική της εικόνα είναι πάντα έτσι, ατενίζοντας, με τα χέρια ανοιχτά έτοιμη να πετάξει, σε ωραία ακρογιάλια, σε ψηλά βράχια, σε πεζούλες κρεμασμένες πάνω από το Αιγαίο. Σαν αφίσα του υπουργείου τουρισμού, με την καλή έννοια. φέρνει το καλοκαίρι με έναν πολύ ευάερο, ευήλιο, ελληνικό τρόπο, και πόσο επίκαιρο αυτή την εποχή. Η Άλκηστις θα ήταν υπέροχη στις αναχαιτίσεις. Είναι μία φωνή που βάζει τα πράγματα στη θέση τους, αυστηρά και γλυκά. Όλα τακτοποιούνται όπως τα έριξε αυτός ο περίεργος θεός, στη Γη.
Αυτή η ελληνικότητα που τόσο ωραία άνθισε με τη συνεργασία της με την αγαπημένη ορχήστρα Νεας Ιωνίας, Εστουδιαντίνα, στο Μέγαρο Μουσικής για τη σειρά παραστάσεων “Με άρωμα Ανατολής”, έδωσε σαν πρώτο δείγμα αυτό το νέο τραγούδι, “Δώσε μου φτερά”, με ένα καταγάλανο βίντεο να το συνοδεύει.
Τη μουσική υπογράφει ο συνθέτης και δημιουργός της Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας, Ανδρέας Κατσιγιάννης ο οποίος εμπνεύστηκε από το πάθος και την ευαισθησία της Άλκηστης, και τους στίχους ο Κώστας Μπαλαχούτης.
Τα νέα “Φτερά” της Άλκηστης ξεκινούν μία ολοκληρωμένη σειρά τραγουδιών του Ανδρέα Κατσιγιάννη με την υπογραφή της Εστουδιαντίνας Νέας Ιωνίας, με τίτλο "Γη της Ιωνίας", αφιερωμένο στη Σμύρνη που θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο από το Ogdoo Music Group, με τη συμμετοχή και άλλων σημαντικών ερμηνευτών. H Άλκηστις Πρωτοψάλτη ερμηνεύει και ένα ακόμα τραγούδι που περιλαμβάνεται στην έκδοση, με τίτλο “Φως από γη μακρινή”.
Συντελεστές Κυκλοφορίας:
Ένα videoclip με κινηματογραφική αφήγηση, ωραία γραφικά, καλαίσθητο και πιστό στο καλλιτεχνικό προφίλ της τραγουδίστριας.
Σκηνοθεσία – concept: Βικτώρια Βελλοπούλου
Παραγωγή: EYE FILM, Γιάννης Καραχάλιος, Βικτώρια Βελλοπούλου
Ευχαριστίες στους:
Αχιλλέα Χαρίτο, Γιώργο Αναστασίου, Λίλα Κουτσουμάρη, Πάνο Πολύζο, Κωστή Νικολόπουλο, Γιώργο Νικολόπουλο, Θέμη Κατάκαλο, Μανώλη Κολοκοτρώνη, Στέλιο Βλατάκη.
'Επαιξαν οι μουσικοί:
Γκουβέντας Κυριάκος Βιολί, Κουσκουρίδας Σταύρος Κλαρίνο, Κυριαζής Χρήστος Σαξόφωνο, Σαμαράς Νίκος Τρομπέτα, Βουγιούκας Δήμος Ακορντεόν, Βαλαρούτσος Απόστολος Κιθάρα Ακουστική, Σιάμπος Δημήτρης Κιθάρα Κλασική, Ρέτσιος Φίλιππος Πιάνο, Γεδίκης Κώστας Λαούτο, Κωνσταντίνου Κώστας Κόντρα Μπάσο, Μερετάκης Κώστας Κρουστά, Παππάς Ανδρέας Κρουστά
Στο τραγούδι "Δώσε μου φτερά" την ενορχήστρωση έκαναν οι μουσικοί της Εστουδιαντίνας μαζί με τον Ανδρέα Κατσιγιάννη.
Ηχογράφηση, μίξη, mastering: Νίκος Μέρμηγκας- Studio AntArt
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι κριτικές από την Αυστραλία μιλάνε ήδη για μία από τις καλύτερες περιόδους του γκρουπ
Η 79χρονη σταρ κυκλοφορεί νέο dance τραγούδι χρησιμοποιώντας AI
Ποιες χώρες δίνουν «μάχη» για την πρωτιά
Ιστορική διάκριση για τη διάσημη τραγουδοποιό - Πλαισιώνει κορυφαίους δημιουργούς της παγκόσμιας μουσικής
Ο σπουδαίος κιθαρίστας της τζαζ γεννήθηκε πριν από ακριβώς 115 χρόνια
Στις υποψηφιότητες περιλαμβάνεται και το συγκρότημα Pulp
Το έργο του Μπέρνσταϊν, βασισμένο στην ομώνυμη νουβέλα του Βολταίρου, ανεβαίνει σε πρώτη πανελλήνια παρουσίαση σε μορφή δραματοποιημένης συναυλίας
Ο μαέστρος μιλάει για την πολιτική σάτιρα του Βολταίρου και τη μουσική ιδιοφυΐα του Μπερνστάιν, με αφορμή την πρώτη παρουσίαση του έργου στο ελληνικό κοινό
Δύο θρύλοι του heavy metal βάζουν φωτιά στο συναυλιακό καλοκαίρι
Υπάρχει και κάνει την πόλη ενθουσιαστική
Γνωστός στο ευρύ κοινό κυρίως ως ιδρυτικό μέλος του εμβληματικού συγκροτήματος Oregon
Είχε κατακτήσει τον διαγωνισμό μία φορά
Αποκαλύφθηκαν και τα 28 τραγούδια του Sing for Greece 2026
Με κοντά στις 300.000 προβολές μέσα σε 48 ώρες
Ακούστε και τα 28 τραγούδια
Αποκαλύφθηκαν τα 14 τραγούδια του πρώτου ημιτελικού του Sing for Greece 2026
Ακούστε τα ολόκληρα για πρώτη φορά
Στις 20 Ιανουαρίου, μια βραδιά στο Θέατρο Ολύμπια με έργα των Λέοναρντ Μπερνστάιν, Τζορτζ Γκέρσουιν και Αντονίν Ντβορζάκ
Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Μουσείο Γουλανδρή Σύγχρονης Τέχνης, το Half Note, την ΕΒΕ και το Ίδρυμα Θεοχαράκη
Η υπόθεση ήρθε στο φως μετά από έρευνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.