- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Φωτογραφίες: Χρήστος Διαμάντης
Ερωτήσεις και εντυπώσεις: Μαρία Μανωλέλη
Παρασκευή βράδυ, ο Δημήτρης Ζερβουδάκης μαζί με τη Σοφία Γεωργατζή και τους μουσικούς του κάνουν το δεύτερο κύκλο εμφανίσεων τους στο Σταυρό Του Νότου plus. Στις 14/3,την πρώτη από τις τέσσερις Παρασκευές η στήλη Photopass ήταν εκεί. Τους ακούσαμε, μιλήσαμε μαζί τους και τους φωτογραφίσαμε.
Έχουν μόλις έρθει από συναυλία στη Χίο, ορεξάτοι και καλοκουρδισμένοι παίζουν τα κομμάτια της τελευταίας τους δουλειάς μαζί με παλιά αγαπημένα τραγούδια. Ο κόσμος κάνει τη βραδιά διαδραστική μιλώντας με τον Δημήτρη Ζερβουδάκη, φωνάζοντας του ποια κομμάτια να τραγουδήσει και ζητώντας του να πει ανέκδοτα τα οποία ομολογουμένως τα λανσάρει με τον καλύτερο τρόπο. Ανάμεσα στα τραγούδια σχεδόν συζητάνε. Μιλάνε για πολιτική, για τεκμήρια, εξαφανισμένα αεροπλάνα και για τις προσεχείς εκλογές. Ο Δημήτρης Ζερβουδάκης ομολογεί πως από την ώρα που έμαθε ότι έρχονται εκλογές βρίσκεται σε ρομαντική διάθεση.
Τα τραγούδια της τελευταίας του δουλειάς «ΖΩΗΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ» είναι ήδη γνωστά στο μεγαλύτερο μέρος του κοινού, κάτι που είναι πολύ εντυπωσιακό μιας και το τελευταίο του cd έχει κυκλοφορήσει με την επίκαιρη μέθοδο «χωρίς μεσάζοντα». Το κάθε cd είναι αριθμημένο και διατίθεται μέσω παραγγελίας από τη σελίδα του καλλιτέχνη στο facebook ή από την ηλεκτρονική του διεύθυνση dimzervoudakis@gmail.com. H πρώτη έκδοση του βιβλίου – cd, τα πρώτα 500 αντίτυπα δηλαδή, εξαντλήθηκε ήδη δείχνοντας πως η αυτοδιαχείριση είναι περισσότερο αποτελεσματική σε δύσκολους καιρούς.
Ο Δημήτρης Ζερβουδάκης και η Σοφία Γεωργατζή με χαρά θυσίασαν το διάλειμμα τους για να μιλήσουν μαζί μας.
-Τραγουδάς «Είναι όμορφα, τόσο όμορφα εκεί έξω». Είναι όντως ή το λες σε πείσμα των καιρών;
Σοφία Γεωργατζή: Το πιστεύω και το τραγουδάω σε πείσμα των καιρών. Ξεκίνησα να το λέω επειδή είμαι αισιόδοξη, οι εποχές δυσκολεύουν και το τραγουδάω με περισσότερο πείσμα. Το πιστεύω και επιβάλλεται να το πιστέψουμε όλοι. Αν δεν έχουμε αυτή την άποψη δε θα βρούμε λόγο να επαναστατήσουμε ενάντια στη μιζέρια και την παρακμή που μας έχουν επιβάλλει. Αν δεν πιστεύεις ότι είναι όμορφα δεν έχεις λόγο να αντιδράσεις.
-Δημήτρη, η αγάπη του κοινού είναι ολοφάνερη, σχεδόν σε αποσυντονίζουν. Πως λειτουργεί αυτό την ώρα που είσαι στη σκηνή;
Δημήτρης Ζερβουδάκης: Μου δίνει έναυσμα, αυτή η επικοινωνία. Είναι το ζητούμενο. Χαίρομαι επίσης πολύ και ας μου επιτραπεί η διατύπωση, επειδή υπάρχει κόσμος που έρχεται και ακουμπάει τον καημό του πάνω στα τραγούδια μου. Αυτό είναι ότι πιο ευλογημένο μπορώ να ζήσω σε αυτή τη δουλειά.
- Και γιατί είπες ότι νοιώθεις ρομαντικά που έρχονται εκλογές;
Δ.Ζ: Επειδή πιστεύω ότι υπάρχει ασύστολο σεξ!(γελάει)
Το δεύτερο μέρος του προγράμματος είναι ακόμα πιο δυναμικό, με τα παλιά τραγούδια τους να συντονίζουν όσους πήγαν να τους δουν σε μία κατάσταση γιορτής. Έκλεισαν με το Δημήτρη Ζερβουδάκη να μας ξαναθυμίζει τα λόγια του Καββαδία για πολιτείες ξένες, τσιγάρο Camel και whiskey.


















Info: Κάθε Παρασκευή στο Σταυρό Του Νότου plus
Μουσικοί: Θανάσης Αρχανιώτης (Τύμπανα) | Θάνος Κολοκυθάς(Μπάσο) | Νίκος Παπαδόπουλος (Κιθάρες) | Δημήτρης Οικονομίδης (Πιάνο) | Παναγιώτης Κουτσουράς (Μπουζούκι) | Στέργιος Γαργάλας (Bιολί)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
O ίδιος είναι θερμός υποστηρικτής του Τραμπ
Μερικές φορές η απόδραση έχει κύματα. Μερικές φορές έχει διπλή κάσα. Στα Χανιά έχει και τα δύο.
Eπισκέπτες και ντόπιοι, διαφορετικές ηλικίες αλλά κοινή αγάπη για τον χορό και την καλή μουσική
Στα highlights η Ενάτη του Μπετόβεν που θα παρουσιαστεί ακριβώς την επέτειο του θανάτου του μεγάλου συνθέτη, αλλά και η εμφάνιση της ΚΟΑ στο εμβληματικό Concertgebouw στο Άμστερνταμ
Η Φωτεινή Ζιώγα γράφει για το Rock in Athens του 1985 και το FOMO του 2026
Ξεκαθαρίζει τι ήταν το λευκό αντικείμενο που έπεσε στο μικρόφωνό του
«Θεσσαλονίκη, δεν ξεχνάμε, ήσουν η πρώτη πόλη της Ευρώπης που μας κάλεσε να παίξουμε λάιβ»
Η συγγραφέας Θεοδώρα Ιωαννίδου μας μιλά για τη βραδιά του φεστιβάλ που είναι αφιερωμένη στις γενοκτονίες Αρμενίων, Ποντίων και Ασσυρίων
Το πρώτο μουσικό βίντεο της K-pop που φτάνει σε αυτό το ορόσημο
Μια ματιά στην πορεία και το αποτύπωμα των Σουηδών metallers, λίγο πριν την εμφάνισή τους στο Release Athens
Ένα ατμοσφαιρικό μείγμα πειραματικής παραγωγής και μυθικής αφήγησης
Το νέο τραγούδι «The Cicadas» με τη συμμετοχή του Γιάννη Πανταζή και του Γυναικείου Φωνητικού Συνόλου Ροδόπης
Έγραψαν ιστορία με το «Foreign Tongues»
Έναν χρόνο μετά τον θάνατο του, η γενέτειρά του τον τιμά με ένα μεγάλο πρόγραμμα εκδηλώσεων
Πότε θα ξεκινήσει το τουρ του εμβληματικού τραγουδοποιού
Κυκλοφορούν πρώιμες ηχογραφήσεις του θρυλικού καλλιτέχνη, με τη συμμετοχή του κιθαρίστα των Led Zeppelin
Οι δυο τους γνωρίστηκαν στο «Bar» και μετά δημιούργησαν το συγκρότημα «Φίλοι για πάντα»
Φολκ, σόουλ, indie rock και τζαζ ήχοι για το πρώτο μισό της χρονιάς
Νέα εποχή για το θρυλικό συγκρότημα
Όλες οι εκδηλώσεις της φετινής διοργάνωσης εστιάζουν στη θεματική «Ανατροπές»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.