- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Φωτογραφίες: Χρήστος Διαμάντης
Κείμενο: Μαρία Μανωλέλη
Photo edit: Ματίνα Γεωργαλή
Ο Γιάννης Χαρούλης βρέθηκε για τρεις εμφανίσεις στο Βοτανικό. Αρχικά είχε προγραμματιστεί η Δευτέρα και η Τρίτη 24 και 25 Μαρτίου αλλά επειδή τα εισιτήρια πουλήθηκαν σαν ζεστά ψωμάκια ήρθε να προστεθεί και η συναυλία της Τετάρτης.
Ο κόσμος ή μάλλον η κοσμοσυρροή έκανε τους οδηγούς των διερχομένων αυτοκίνητων έξω από το Βοτανικό να σταματούν και να ρωτούν τι συμβαίνει.
Ο Γιάννης Χαρούλης απλός, χαμογελαστός και ευγνώμων για την ανταπόκριση βγήκε στη σκηνή, χαιρέτησε τα «κοπέλια» όπως αποκαλεί το κοινό και χάρισε ώρες παλμού σε όλους αυτούς που γέμισαν ασφυκτικά το χώρο και τις τρεις ημέρες. Δήλωσε συγκινημένος επειδή η οικογένεια του από την Κρήτη βρισκόταν εκεί για να παρακολουθήσει το δικό της «κοπέλι» να υπόσχεται πως δε θα απαρνηθεί «του Λασιθιού τη στράτα» και να τραγουδάει επί ώρες γεμάτος ενέργεια με ένα λαούτο έτοιμο να βγάλει φλόγες.
Αν και ο παλμός στο Βοτανικό έπιανε ζενίθ όταν έπαιζε παραδοσιακά κρητικά τραγούδια, το πρόγραμμα συμπεριλάμβανε μέχρι και ηπειρώτικα αφιερωμένα σε Έλληνες που ζουν στη Γερμανία ή για να ακριβολογούμε heavy metal ηπειρώτικα με τον Κωσταντή Πιστιόλη να παίζει κλαρίνο και να τραγουδάει ενώ το κοινό τον αποθέωνε (εντάξει, μεγάλο μέρος του κοινού που τον αποθέωνε ήταν γυναικείο αλλά μην το κάνουμε και θέμα.)
Τρεις και πλέον ώρες με τραγούδια από το «Χειμωνανθό» και από τις «Μαγγανείες», παραδοσιακά κρητικά, τραγούδια του «Θανασάρα» όπως ο ίδιος αποκάλεσε τον Θανάση Παπακωνσταντίνου, με τον Αύγουστο του Νίκου Παπάζογλου για τον οποίο εξέφρασε δημοσίως πως φέρει βαρέως το γεγονός ότι δεν πρόλαβε να τον δει όταν έπαιζε στο Ζυγό. Συμπεριέλαβαν για πρώτη φορά στις συναυλίες τους το «Καίγομαι» του Νίκου Γκάτσου και του Σταύρου Ξαρχάκου καθώς και ένα καινούριο τραγούδι του Βαγγέλη Καζαντζή.
Ο κόσμος τους έβγαλε και τους ξαναέβγαλε στη σκηνή και δε σταμάτησε να χειροκροτεί ούτε όταν άναψαν τα φώτα. Οι επόμενες προγραμματισμένες συναυλίες του θα γίνουν στη Θεσσαλονίκη εκτός αν σας αρέσουν οι μη προγραμματισμένες οπότε να πάτε να τον βρείτε το Πάσχα στα Λακώνια να πίνει ρακή και να στήνει αυτοσχέδια γλέντια με κρητικούς μουσικούς.
Μουσικοί:
Κωνσταντής Πιστιόλης, πνευστά
Μιχάλης Πορφύρης, τσέλο
Παύλος Συνοδινός, ηλεκτρική κιθάρα
Πάνος Τόλιος, τύμπανα
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Λίγο πριν τον ακούσουμε για πρώτη φορά live στην Αθήνα, στο Ρομάντσο, ακούστε όλα όσα είπε στον Voice 102,5
Μια διαχρονική παρουσία στη μουσική ζωή της Ελλάδας
Ο Μπομπ Ντίλαν, οι ένοχες μουσικές απολαύσεις και η γοητεία των αντιφάσεων
Τελικά τι σημαίνει το «Bangaranga»;
Ο Ιταλός τροβαδούρος μιλάει στην ATHENS VOICE για το ρεμπέτικο, την Αθήνα, τον Όμηρο, τη μουσική και τη μνήμη της
Πώς ο Μικ Τζάγκερ τον έπεισε να παίξει
Το συγκρότημα‑φαινόμενο της K‑pop κατέκτησε ξανά το κορυφαίο βραβείο επιβεβαιώνοντας την παγκόσμια δυναμική του
Πότε αναμένεται η οριστική απόφαση
Επανακαθόρισε τη γλώσσα της τζαζ - Αστείρευτη η φαντασία του πάνω στη σκηνή
«Ξέρω ότι θα του αρέσει», απαντάει ο γιος του θρυλικού τραγουδιστή
Ο Par Sundström μιλάει στην ATHENS VOICE ενόψει της εμφάνισης των Sabaton στο Release Athens για την do-it-yourself νοοτροπία και το «δυστύχημα» του πολέμου ως μια συνεχής μορφή έμπνευσης
H αντίδραση της συζύγου του
Ο διάσημος ράπερ κατακτά τα αμερικανικά charts με την ταυτόχρονη κυκλοφορία τριών νέων άλμπουμ
«Η τέχνη, η φύση, η μουσική και οι ολυμπιακές αξίες ενώθηκαν σε μια εξαιρετική βραδιά» αναφέρει ανακοίνωση της ελληνικής πρεσβείας στην Ουρουγουάη
Πάνω από 50.000 θεατές τους αποθέωσαν σε μια ιστορική βραδιά
Στις 17:00 άνοιξαν οι πύλες του σταδίου για την ομαλή ροή του κοινού
Πόνγκο στα Λαδάδικα σαν να μην πέρασε μια μέρα από τα 80s
To θρυλικό συγκρότημα επιστρέφει στην Ελλάδα - Οι Anthrax ανοίγουν τη βραδιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.