Μουσικη

Πέθανε ο καλτ μουσικός της indie rock, Ντάνιελ Τζόνστον

Η μουσική του ενέπνευσε δεκάδες καλλιτέχνες από τον Κερτ Κομπέιν έως τη Λάνα Ντελ Ρέι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ντάνιελ Τζόνστον
Ντάνιελ Τζόνστον / © Jana Birchum/Getty Images/Ideal Images

Πέθανε σε ηλικία 58 ετών ο γνωστός τραγουδοποιός της indie rock, Ντάνιελ Τζόνστον.

Σε ηλικία 58 ετών απεβίωσε ο μουσικός και καλτ μορφή της indie rock, Ντάνιελ Τζόνστον.

Ο καλλιτέχνης υπέστη καρδιακή προσβολή αφήνοντας την τελευταία του πνοή στο σπίτι του στο Χιούστον.

Οι δισκογραφικές του δουλειές ενέπνευσαν δεκάδες καλλιτέχνες από τον Κερτ Κομπέιν έως τη Λάνα Ντελ Ρέι.

Καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής του έδινε τη δική του μάχη με προβλήματα ψυχικής υγείας που τον συνόδευσαν καθ 'όλη τη διάρκεια της ζωής του. Μάλιστα είχε ιδρυθεί και οργανισμός («Hi, How Are You Project)  με την υποστήριξη του τραγουδοποιού και της οικογένειάς του. Ο οργανισμός πήρε το όνομά του από ένα από τα άλμπουμ του καλλιτέχνη.  
«Ο Ντάνιελ ήταν τραγουδιστής, τραγουδοποιός, καλλιτέχνης και φίλος. Αν και αγωνίστηκε με θέματα ψυχικής υγείας για μεγάλο μέρος της ενήλικης ζωής του, νίκησε την ασθένειά του μέσω της τέχνης και των τραγουδιών του», αναφέρει η ανακοίνωση της οικογένειάς του. «Ενέπνευσε αμέτρητους φανς, καλλιτέχνες και τραγουδοποιούς με το μήνυμά του ότι δεν έχει σημασία πόσο σκοτεινή είναι η μέρα που "ο ήλιος λάμπει πάνω μου" γιατί "η αληθινή αγάπη θα σε βρει στο τέλος"».

Γεννημένος στην Καλιφόρνια το 1961, ο Τζόνστον μεγάλωσε στη Δυτική Βιρτζίνια και ξεκίνησε την καριέρα του αφού μετακόμισε στο Ώστιν του Τέξας. Η δημοτικότητά του εκτινάχθηκε όταν άρχισε να μοιράζει κασέτες με τα τραγούδια του σε ανθρώπους στο δρόμο. Η πρώιμη μουσική του αγαπήθηκε γρήγορα και με παρέμβαση του Κερτ Κομπέιν των Νirvana o οποίος πατρονάρισε τον Τζόνστον, έκλεισε τελικά συμβόλαιο με την Atlantic το 1994.  

Η εκκεντρικότητά του συνόδευε πάντα την καριέρα του. Αξιομνημόνευτη περίπτωση αποτελεί η άρνησή του να υπογράψει με την δισκογραφική Elektra, επειδή είχαν στην ομάδα τους το συγκρότημα Metallica, το οποίο θεωρούσε σατανικό.  Όμως ο καλλιτέχνης είχε συμμάχους και θαυμαστές μεγάλα ονόματα της μουσικής όπως ο Κομπέιν, o Τομ Γουέιτς και ο Beck που τον θεωρούσαν μια μουσική ιδιοφυΐα.    

Daniel Johnston - Life In Vain

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ