- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
SKG FEST: Γκρουπάρες και μουσικάρες από τη Θεσσαλονίκη στη σκηνή του Gagarin
Μια πρωτότυπη παρέλαση αγαπημένων ηρώων του βόρειου ήχου στις 9 και 10 Φεβρουαρίου
Έχουν δίκιο όσοι λένε ότι κάτι αλλιώτικο κυλάει στις φλέβες των ανθρώπων στη Θεσσαλονίκη. Στο αίμα τους ρέει μουσική. Μια πόλη, μια θάλασσα, ένα groove. Ο αφρός του θεσσαλονικιώτικου ήχου καταφθάνει στις 9 και 10/2 στην Αθήνα, με πολλά γκάζια και πολλή δύναμη για λάιβ γεμάτα εκπλήξεις και ιδρώτα.
Το SKG FEST είναι η ιστορία μιας μεγάλης παρέας και των σχέσεων που σφυρηλατήθηκαν μέσα από κοινές προσπάθειες στα προβάδικα και τα στούντιο ηχογραφήσεων του βορρά. Εκεί όπου τα ραντεβού για τζαμαρίσματα κλείνονται στο λεπτό και οι καλλιτέχνες οργανώνουν sessions αναμεταξύ τους παίζοντας παράλληλα σε πολλά διαφορετικά σχήματα, γεννιούνται οι πιο έντιμες φιλίες. Ήταν επόμενο κάποια στιγμή η πόλη προέλευσης του διαχρονικά καλύτερου ροκ που παράγει η χώρα, να οργανωθεί σε ένα κοινό ρόστερ με προορισμό την Αθήνα, ώστε να πάρει και η πρωτεύουσα μια καλή γεύση του ήχου που όσες φορές και αν τον ακούσουμε, δεν είναι ποτέ αρκετές.
Η ιδέα και η άτυπη καλλιτεχνική διεύθυνση του φεστιβάλ ανήκουν στον Γιώργο Χριστιανάκη, συνθέτη, μουσικό, παραγωγό και εμβληματική φυσιογνωμία της τοπικής καλλιτεχνικής σκηνής επί και δεκαετίες. Ο ίδιος περιγράφει το κόνσεπτ ως εξής: «Προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε ένα διήμερο όπου η Αθήνα να μπορεί να δει ένα όσο το δυνατόν πιο αντιπροσωπευτικό μέρος, σε ό,τι αφορά τις διάφορες τάσεις, της μουσικής σκηνής της Θεσσαλονίκης. Αν πάει καλά, θα επαναληφθεί και του χρόνου και θα υπάρξει μια συνέχεια… Είναι κάτι που μπορεί να αναπτυχθεί και να κινηθεί – μέσα από αυτοδιαχείριση – από πόλη σε πόλη».
Σύμφωνα με το σκεπτικό αυτό, στο SKG FEST συμμετέχουν καλλιτέχνες οι οποίοι ενεργοποιούνται από τη δεκαετία του 1980 και εξακολουθούν να δημιουργούν στην εμπροσθογραμμή της μουσικής πρωτοπορίας, όπως ο Γιάννης Αγγελάκας, ο Μπάμπης Παπαδόπουλος και ο Ντίνος Σαδίκης. Ενώ παράλληλα υπάρχουν και νεότερα ονόματα, οι Underwater Chess, οι M.A.T.E., οι Alien Mustangs, οι Psychedelic Trips to Death και οι Johnny Carbonaras, με την πληθώρα των πειραματικών, ψυχεδελικών ηλεκτρονικών ή ροκ εν ρολ αναφορών τους. Η εναλλαγή ύφους και διαθέσεων υπόσχεται ήχους που δεν μοιάζουν με τίποτα και ένα φεστιβάλ γεμάτο καινοτομία. Το SKG FEST ανεβάζει τη συναυλιακή θερμοκρασία του weekend με τρόπο μαγικό. Rave on, Θεσσαλονίκη, all night long!
SKG FEST
9 & 10 Φεβρουαρίου
Gagarin205
Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου
Underwater Chess
Μ.Α.Τ.Ε.
Alien Mustangs
Γιάννης Αγγελάκας & 100°C
Σάββατο 10 Φεβρουαρίου
Μπάμπης Παπαδόπουλος (electric solo)
Psychedelic trips to death
Johnny Carbonaras
Ντίνος Σαδίκης
Προπώληση για κάθε ημέρα: 10€.
Η τιμή στην είσοδο θα διαμορφωθεί στα 12€
Προπώληση διημέρου 16€
Με την υποστήριξη του The Residents Bar
Facebook event page: SKG FEST
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το μουσικό σύνολο Les Arts Florissants ερμηνεύει Μπαχ με όργανα εποχής
Το ανδρόγυνο στιλ και οι πυρετικές κραυγές του ενσάρκωσαν το πνεύμα και τον ήχο της ροκ κοσμογονίας
Ο διαγωνισμός τραγουδιού θα πραγματοποιηθεί στην Αυστρία τον Μάιο
Ο πρόεδρος Χέρτσογκ χαιρετίζει την απόφαση της EBU
Υπήρξε βασικό μέλος των Blues Brothers, του συγκροτήματος των Τζον Μπελούσι και Νταν Ακρόιντ
Η σπουδαία καλλιτέχνιδα επιστρέφει στη χώρα μας
Ποιες χώρες ανακοίνωσαν ότι θα απέχουν από τον διαγωνισμό
Με το νέο του άλμπουμ «Ανάμεσα» ανανεώνει το ελληνικό τραγούδι. Πριν βρεθεί «Ανάμεσα σε φίλους» στο Παλλάς, ταξιδέψαμε μαζί του ακούγοντας και μιλώντας
Ένα από τα σημαντικότερα ονόματα του σύγχρονου metal ήχου
Οι παραγωγοί του Voice 102.5 μιλούν για το ραδιόφωνο
Σχέδιο με το σύνθημα «Another Prick in the Wall» μετά τις προσβλητικές δηλώσεις
Το βίντεο φαινόταν να προωθεί τη καμπάνια του κατά της παράνομης μετανάστευσης
Το πρόγραμμα της εορταστικής μουσικής βραδιάς - Με έργα από την Αναγέννηση έως τον 20ό αιώνα
Η ποπ σταρ μοιράστηκε το επίσημο τρέιλερ του φιλμ «The Eras Tour: The Final Show»
Μια ονειρική βραδιά για τους νοσταλγούς του πανκ ροκ των 90s
Ο Ασάφ Αβιντάν μιλάει στην Athens Voice για τον νέο του δίσκο, τις δυσκολίες και όσα του έλειψαν από τις ζωντανές εμφανίσεις, λίγο πριν ανέβει στη σκηνή του Floyd
Η θέση των διαχειριστών των πνευματικών δικαιωμάτων του Μίκη με αφορμή το ζήτημα της περιοδείας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.