Μουσικη

Μαρίνα Σάττι: Η πολυσυζητημένη φωνή σε ένα πρότζεκτ γένους θηλυκού

Ακούμε Fonέs στον Κήπο του Μεγάρου

4169-207182.JPG
Γιώργος Δημητρακόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 621
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
362182-749586.jpg

Οκτώ κορίτσια που αγαπούν τη μουσική από διάφορα μήκη και πλάτη του κόσμου επιλέγουν μερικά από τα πιο όμορφα πολυφωνικά τραγούδια σε μια ξεχωριστή συναυλία στον Κήπο του Μεγάρου με οδηγό τη Μαρίνα Σάττι, στη μοναδική της ζωντανή εμφάνιση στην Αθήνα φέτος το καλοκαίρι.

8 γυναικείες φωνές, οι Ειρήνη Αραμπατζή, Ευγενία Λιάκου, Ερασμία Μαρκίδη, Άννη Ντουμούζη, Έλενα Παπαδημητρίου, Ελένη Ποζατζίδου, Βιργινία Φραγκούλατζη και Μαρίνα Σάττι απαρτίζουν το ιδιαίτερο πολυφωνικό σύνολο Fonέs, ζωντανεύοντας ακούσματα από μουσικές του κόσμου με συνοδεία πνευστών και μπάσου  και κρουστών.

Fonέs

Ξεκίνημα γεμάτο ένταση από τους Jusu Foli & Senegal Rhythm με 4 καλλιτέχνες από Σενεγάλη και Ελλάδα (Ndioba Νgom, Αss Τhiam, Γιώργος Χριστάκης, Jeffree Diop), που πιστεύουν ότι όλα είναι ρυθμός, όλα είναι μουσική και κλείσιμο της βραδιάς από τη Μαρίνα Σάττι, το κορίτσι της πιο ακουσμένης «Μάντισσας». Του κόσμου οι μουσικές με οδηγό τη φωνή.

Info: Κήπος Μεγάρου Μουσικής. Έναρξη: 21.00. Είσοδος € 10 (προπώληση), € 12 (ταμείο). Προπώληση: πληροφορίες 2107282333 και megaron.gr. Την Τετάρτη 12/7.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ