Μουσικη

30 φωτογραφίες από τη συναυλία της Μαρίνας Σάττι στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής

Οι Jusu Foli & Senegal Rhythm, οι «Fonέs» και η Μαρίνα σε καλοκαιρινούς ρυθμούς 

107302-212813.jpg
Θανάσης Καρατζάς
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
363666-752295.jpg
ΚΑΡΑΤΖΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

Φωτογραφία: Θανάσης Καρατζάς

Ο κήπος του Μεγάρου Μουσικής είναι ένα από τα πιο ευχάριστα σημεία της Αθήνας. Μπαίνεις από τη θορυβώδη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και ανεβαίνεις το πλακόστρωτο μονοπάτι. Ξαφνικά, οι μηχανικοί ήχοι χάνονται με κάθε βήμα όλο και περισσότερο και βρίσκεσαι σε έναν αμφιθεατρικό χώρο με δέντρα ψηλά, γρασίδι, όμορφο φωτισμό και ένα ήσυχο μπαρ-ρεστοράν, αν δεν έχεις μαζί σου προμήθειες για πικ-νικ. Ποίημα.

Σαττι

Οι συναυλίες που γίνονται στον κήπο κάθε καλοκαίρι είναι από τις δημοφιλέστερες, όχι άδικα. Εχτές το βράδυ, σειρά είχε το νέο φρέσκο πρόσωπο της Μαρίνας Σάττι μαζί με τις «φωνές» τη Βιργινία Φραγκουλάτζη, Ελένη Ποζατζίδου, Αναστασία Ντουμούζη, Ερασμία Μαρκίδη και Ευγενία Λιάκου που πάνω σε αγαπημένες μελωδίες έβαλαν στο παιχνίδι τα κρουστά, το μπάσο και τα πνευστά, κάνοντας τη συναυλία τους αληθινή γιορτή. Παραδοσιακή μουσική από τις πέντε ηπείρους, experimental ήχοι, ο ίδιος ο χτύπος της καρδιάς της μουσικής. Τη βραδιά άνοιξαν οι Jusu Foli & Senegal Rhythm, μουσικοί από τη Σενεγάλη, που πρεσβεύουν ότι όλα είναι ρυθμός και μουσική, γεμίζοντας τον ήχο από κρουστά της Αφρικής. 

Αναμφισβήτητα όμως, η προσοχή αυτό τον καιρό είναι στραμμένη στη Μαρίνα Σάττι και τις τελευταίες της επιτυχίες. Η κρυστάλλινη και αλάνθαστη φωνή της, καθώς και η ερμηνεία της, είναι πραγματικά μοναδικές. Ερμήνευσε, χόρεψε, έφερε και τα κορίτσια της μαζί να λικνιστούν για την μάντισσα και ολοκλήρωσε τη βραδιά με ένα encore και δεχόμενη μια τεράστια ανθοδέσμη από μια μικρή της θαυμάστρια. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ