- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πτωχευμένη μεν, αλλά… μητρόπολη. Ενώ καλλιτεχνικές εκδηλώσεις μεγάλων διαστάσεων όπως η documenta και το Fast Forward καταλαμβάνουν την πόλη, και πολλά ακόμη φεστιβάλ και εκδηλώσεις είναι καθ’ οδόν, οι συναυλίες του επόμενου διαστήματος είναι πολλές και καλές και υπ’ αυτή την έννοια η Αθήνα είναι μια πόλη που ζει μία καλλιτεχνική άνοιξη.
13/5 - Wovenhand - Fuzz
Από την εποχή των 16 Horsepower o David Eugene Edwards αναζητά τη λύτρωση μέσα από σπαραξικάρδιες ροκ εκδοχές του μουσικού σύμπαντος της κάντρι μουσικής. Το συνεχίζει και με τους Wovenhand και μάλιστα με έναν τρόπο που είναι μοναδικός και σταθερά ενδιαφέρων.

Hiromi
19/5 - Hiromi & Castaneda - Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
Τι μπορεί να προκύψει όταν μία γιαπωνέζα πιανίστρια της τζαζ συνεργάζεται με ένα βιρτουόζο μουσικό της άρπας από την Κολομβία; Η Hiromi (Uehara) και ο Edmar Castaneda συναντήθηκαν μουσικά πριν από ένα χρόνο κι από τότε παίζουν μαζί δημιουργώντας ένα πολύ ενδιαφέρον και πολυπολιτισμικό μουσικό χαρμάνι βασισμένο στην τζαζ αισθητική.

26/5 - BadBadNotGood - Gazarte
Το μουσικό σύνολο από τον Καναδά που συνδυάζει την τζαζ με σύγχρονους ήχους και πειραματίζεται γενικώς, έχει ήδη κερδίσει τους κριτικούς και πρόσφατα κέρδισε έναν ακόμη πόντο συμμετέχοντας στον καινούργιο δίσκο του Kendrick Lamar. Έρχεται «τώρα που συμβαίνει».
29/5 - The Molochs - Six d.o.g.s
Ένα ακόμη «τώρα που συμβαίνει» με το αμερικάνικο ντουέτο των Molochs να έχουν μόλις κυκλοφορήσει το πολυσυζητημένο άλμπουμ «America’s Velvet Glory». Ο αργεντίνικης καταγωγής Lucas Fitzsimons και ο κιθαρίστας Ryan Foster δημιουργούν ένα πολύ ευχάριστο χαρμάνι από garage, folk, punk, rock ’n roll και είναι βέβαιο πως ο Jonathan Richman τους κοιτάζει με συμπάθεια.

2,3/6 - Rufus Wainwright - Gazarte
Το πιο ταλαντούχο και αναγνωρισμένο μέλος της μεγάλης και σπουδαίας μουσικής οικογένειας επιστρέφει στην Αθήνα όχι για την Κάλλας αυτή τη φορά αλλά με την προσωπική του τραγουδοποιία. Χαρισματικός ερμηνευτής, καλός πιανίστας, αθεράπευτος ποπίστας, ικανός συνθέτης και μουσικός, έχει ό,τι χρειάζεται για να αξίζει να τον έχεις δει μία φορά.

Thievery Corporation
2, 16 & 17/6 - Release Festival - Πλατεία Νερού στο Φάληρο
Για δεύτερη χρονιά φέτος θα πραγματοποιηθεί στο ίδιο σημείο το τριήμερο φεστιβάλ: Release με την πρώτη –πιο ηλεκτρονική– ημέρα (2/6) να περιλαμβάνει: Royksopp, Moderat, Larry Gus, The Rattler Proxy, Etten, τη δεύτερη –πιο «οι παλιοί μας φίλοι»– ημέρα (16/6) με: Thievery Corporation, Archive, Kadebostany, Omegarey, Chinese Basement και την τρίτη –black is beautiful– ημέρα (17/6) να έχει: Jamiroquai, Michael Kiwanuka, Wax Tailor, Σtella, the Blue Square.
10/6 - Γιάννης Αγγελάκας & 100°C, Last Drive, Διάφανα Κρίνα, The Big Noise Attack, Holy Monitor - Πλατεία Νερού στο Φάληρο
Με τρία ονόματα που έχουν μεγάλο ειδικό βάρος στην ελληνική ροκ ιστορία και δύο καινούργια ελπιδοφόρα συγκροτήματα, συγκροτείται μία βραδιά με πραγματικό ενδιαφέρον.

Yo La Tengo
18 - 25/6 - Summer Nostos Festival - Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Μία εβδομάδα πολλαπλών εκδηλώσεων στο Φαληρικό δέλτα με μουσική, χορό, αρχιτεκτονική, αθλητισμό, συζητήσεις και με μερικές πολύ ενδιαφέρουσες συναυλίες που περιλαμβάνουν ονόματα όπως: Λεωνίδας Καβάκος, Yo La Tengo, Cinematic Orchestra, Melanie De Biasio, Λένα Πλάτωνος, Μόνικα κ.ά. Όλα με ελεύθερη είσοδο.

20/6 - Ludovico Einaudi - Ηρώδειο
Έχοντας τη μεγάλη ιταλική παράδοση στο είδος με το μέρος του, ο ταλαντούχος συνθέτης της nu-classic μουσικής γνωρίζει μεγάλη επιτυχία τα τελευταία χρόνια με τη cinematic ατμόσφαιρα που δημιουργεί με τους δίσκους του οι οποίοι πουλάνε σαν να είναι ποπ σταρ. Με μελωδικό χάρισμα και χωρίς να απέχει από πιο σύγχρονες ηχητικές αναφορές, ο Ludovico Einaudi βαδίζει σε δρόμους που έχουν ανοίξει ο Ennio Morricone και o Nino Rotta.
24/6 - The Kills & The Killers - Πλατεία Νερού στο Φάληρο
Η πρώτη ημέρα του φετινού Ejekt φαίνεται να είναι πολύ «θανατερή»… Οι Kills για πρώτη φορά στην Ελλάδα και οι Killers με καινούργιο δίσκο προ των πυλών δημιουργούν ένα πολύ προκλητικό δίδυμο.
20/5 Diamanda Galas - Μέγαρο Μουσικής
Κυκλοφόρησε μόλις 2 δίσκους, ένα άλμπουμ με διασκευές τζαζ και κάντρι τραγουδιών και μία ζωντανή ηχογράφηση συναυλίας της στη Νέα Υόρκη με θέμα το θάνατο (τι άλλο;). Επιστρέφει λοιπόν στα «πάτρια εδάφη» για μία εμφάνιση με τα γνωστά της εφόδια και μία ερμηνεία που δεν μοιάζει με τίποτα.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο τραγουδιστής με τη βελούδινη φωνή μιλάει στην ATHENS VOICE λίγο πριν την επανεμφάνισή του στο Μέγαρο Μουσικής
Eρμήνευσε το παραδοσιακό τραγούδι Handsome Molly
Ο νέος μουσικός μεγάλωσε στη χώρα μας αλλά πλέον ζει μόνιμα στη Βρετανία
Από γενιά σε γενιά, heavy metal is the law
Η ποπ σταρ ανέβηκε στη σκηνή μαζί με τον Ράντι Νιούμαν για ντουέτο του κλασικού τραγουδιού της ταινίας
Λίγο πριν την κυκλοφορία του νέου του άλμπουμ «Mad About It», ο Ρομπέρτο Κούστας μιλά για τις δύο πατρίδες και τα πολλά ερεθίσματά του
Ο Blixa Bargeld μιλάει στην ATHENS VOICE για το νέο άλμπουμ «Rampen», τον αυτοσχεδιασμό, τη διαρκή μεταμόρφωση της μπάντας και την επικείμενη εμφάνισή τους στο Ηρώδειο
Το νέο άλμπουμ του θρύλου των Beatles έκανε ντεμπούτο στο νούμερο 1 του Ηνωμένου Βασιλείου
Δείτε τις επίμαχες σκηνές
Το βίντεο από τη στιγμή έγινε γρήγορα viral στο TikTok
Στον ρόλο του Ορφέα η Teresa Iervolino, της Ευρυδίκης η Μαρία Κοσοβίτσα και του Έρωτα η Μαριλένα Στριφτόμπολα. Συμμετέχει η Χορωδία Δωματίου Αθηνών υπό τη διεύθυνση του Αγαθάγγελου Γεωργακάτου
70.000 θεατές τον αποθεώνουν στο SoFi. Η Βρετανία τον απαγορεύει. Και οι δυο έχουν δίκιο
Η πρώτη εμφάνιση του γκρουπ στην Ελλάδα αναμένεται να γράψει ιστορία
Η εθνομουσικολόγος Νικολέττα Δημητρίου μιλά στην ATHENS VOICE για τον «Κύπριο βιολάρη», το ερευνητικό έργο που κατέγραψε τις ζωές των τελευταίων παραδοσιακών μουσικών της Κύπρου
Ετοιμάζει νέο άλμπουμ, που θα ακουστεί πολύ, επιστρέφει για ένα διαφορετικό live στο Release Athens 2026 και μιλάει για όσα τον σημάδεψαν και όσα ο χρόνος έφερε
Η ταλαντούχος μουσικός μιλάει στην ATHENS VOICE για τον αυθορμητισμό και την ελευθερία του νέου της άλμπουμ
Ολλανδία, Ισλανδία, Ισπανία, Ιρλανδία και Σλοβενία αρνήθηκαν να συμμετάσχουν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.