- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Φωνές και μουσικές εξαίσιες
Αυτό το σαββατοκύριακο, το Μέγαρο μας προσκαλεί σε έναν απολαυστικό, πολύχρωμο μαραθώνιο φωνών και μάλιστα με ιδιαίτερα ελκυστικά πακέτα προσφορών!
«Η Ανθρώπινη Φωνή». Το διάσημο θεατρικό του Ζαν Κοκτώ και το λιγότερο γνωστό μονόπρακτο λυρικό έργο του Φρανσίς Πουλένκ δάνεισαν φέτος τον τίτλο τους σε έναν από τους πιο ενδιαφέροντες ετήσιους κύκλους του Μεγάρου Μουσικής. Ένα πολυδιάστατο αφιέρωμα στη φωνητική μουσική, τόπος συνάντησης καλλιτεχνών από πολλούς και διαφορετικούς χώρους, τρόπος έκφρασης της ψυχής και των ονείρων τους, με διάμεσο το πρωταρχικότερο μουσικό όργανο: την Ανθρώπινη Φωνή.
Γι' αυτό το σαββατοκύριακο το Μέγαρο οργανώνει ένα ταξίδι σε τόπους και εποχές, με όχημα το θείο δώρο της φωνής και τις άπειρες εκφάνσεις της…
Από τα ισοκρατήματα της Ηπείρου, στον Χατζιδάκι και το ρεμπέτικο, από τη βαλκανική πολυφωνία στο πορτογαλέζικο φάντο και το tango argentino, κι από τα μπλουζ, τα γκόσπελ και στη σόουλ, στο χορωδιακό τραγούδι των βαλτικών χωρών και τη Γερμανία των ρομαντικών του 19ου αιώνα, θα ανακαλύψουμε τη μαγεία, το μυστήριο, την ευαισθησία και πάνω απ’ όλα τις άπειρες εκφραστικές δυνατότητες της ανθρώπινης φωνής.

Από αριστερά: Νεφέλη Λιούτα - copyright TheoVranas (επάνω), Λουίζα Σοφιανοπούλου (κάτω), Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή, Μάτα Κατσούλη (επάνω), Κατερίνα Τσιρίδου (επάνω), Έλενα Παπανικολάου - copyright Dimitra Koufaki (κάτω), Βασίλης Γισδάκης
Μη χάσετε
Nefeli Walking Undercover
Σάββατο στις 18.30
Τα ισοκρατήματα της Ηπείρου, ο γήινος ήχος των φυσικών οργάνων, οι ήχοι των σπιτικών αντικειμένων, όλα αυτά συνταιριασμένα, διηγούνται ιστορίες για τις πόλεις, τα χωράφια, τους ανθρώπους. Μινιμαλιστικοί ήχοι και πολυφωνικά χρώματα από την τραγουδοποιό, στιχουργό και βιολονίστα Νεφέλη Λιούτα και τους συνεργάτες της.
Pentathlon
Σάββατο 19.45
H έκσταση της Κάτω Ιταλίας, το μυστήριο της βαλκανικής πολυφωνίας, o σπαραγμός του πορτογαλέζικου φάντο, η λιτότητα των μπλουζ και των γκόσπελ της Αμερικής και του ελληνικού ρεμπέτικου συναντώνται επί σκηνής με το εκστατικό rhythm section σε μια δυνατή μουσική παράσταση που υπογράφουν οι περφόρμερ Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή, ο Αλέξης Αποστολάκης στα τύμπανα και ο Χρήστος Τσαπράζης στο κοντραμπάσο.
Lou is, «Straight from the soul»
Σάββατο στις 21.00
H φωνή σε απευθείας σύνδεση… Η φωνή γλυκαίνει, η φωνή σπαράζει, η φωνή γελάει, η φωνή σπάει, η φωνή δυναμώνει… Η Lou is εξερευνά, μέσα από το διεθνές ρεπερτόριο, όλη τη γκάμα των ανθρώπινων στιγμών, μέσα από την πολυχρωμία και την ευαισθησία της φωνής της Λουίζας Σοφιανοπούλου . Στο πιάνο ο Μάνος Κιτσικόπουλος .
Northern Lights
Κυριακή στις 11:30
Ένα Κυριακάτικο πρωινό ταξίδι στις σκανδιναβικές και βαλτικές χώρες μέσα από τη μαγεία του χορωδιακού τραγουδιού. Οι σοπράνο Αναστασία Αγγελοπούλου και Νίκη Χαζιράκη, η μετζοσοπράνο Άννα Φιλανδριανού, ο τενόρος Γιάννης Φίνας και ο βαρύτονος Κώστας Μαυρογένης, με τον Θάνο Μαργέτη στο πιάνο, ένα μικρό σύνολο εγχόρδων και τη Χορωδία της ΕΡΤ που διευθύνει ο Δημήτρης Κτιστάκης παρουσιάζουν μουσικά έργα των Edvard Grieg, Michael Praetorius, Arvo Pärt αλλά και άγνωστων στο ελληνικό κοινό συνθετών όπως ο Steve Dobrogosz, ο Thomas Jennefelt, ή ο Jan Sandström.
Ηχοτρόπια
Κυριακή στις 19.45
Έπειτα από μια μεγάλη και αισθητή απουσία, η σπουδαία Ελληνίδα σοπράνο Μάτα Κατσούλη, επιστρέφει στο λυρικό τραγούδι! Η γεμάτη μουσικότητα και πάθος φωνή της θα ακουστεί και πάλι σε άριες και τραγούδια των Πέρσελ, Τζορντάνι, Κατσίνι, Βιβάλντι, Μπάρμπερ, Φωρέ, Κραμπ και Ντεμπυσσύ. Τη συνοδεύει στο πιάνο ο Μιχάλης Παπαπέτρου.
Info: Τιμές εισιτηρίων για κάθε ξεχωριστή συναυλία: 8,00 € - 10,00 €. Ειδικές τιμές: 4,00 € (Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ) - 6,00 € (65+, πολύτεκνοι). Πακέτα προσφορών: Τιμές για 2 συναυλίες της ίδιας ημέρας: 14,00 € - 16,00 €, Τιμές για 3 συναυλίες της ίδιας ημέρας: 18,00 € - 20,00 €. Πληροφορίες 210 72.82.333, www.megaron.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το γκρουπ από το Μάντσεστερ μιλάει στην ATHENS VOICE, λίγο πριν την επιστροφή του στην Ελλάδα
Η επετειακή έκδοση που μεταμορφώνει την Τεχνόπολη σε μια εβδομάδα μουσικής χωρίς όρια
Άγνωστα διαμάντια της ελληνικής μουσικής κληρονομιάς ανοιχτά προς το κοινό
Επιστροφή στην εποχή του ρεμπέτικου, στα κομπολόγια και στη νυχτερινή ζωή του πάλκου
Από την πρώτη εμφάνιση του Γιοέπ Μπέβινγκ στην Ελλάδα έως το φετινό opening party του Bolivar
Taylor Swift, Bad Bunny και The Weeknd κυριαρχούν στις λίστες streaming
Σημαντικοί καλλιτέχνες συμμετέχουν στη μουσική βραδιά για την ενίσχυση των σχολείων της Ίμβρου
Ένα συμφωνικό αφιέρωμα στον ρομαντισμό, με σολίστ τον διακεκριμένο τσελίστα Κίαν Σόλτανι
O Μίλτος Λογιάδης διευθύνει τη Mediterranean Colors Orchestra σε έναν διάλογο παλιών και νέων ερμηνευτών
«Συνομήλικοι δεν είμαστε;», αναρωτήθηκε η ηθοποιός πιασμένη χέρι-χέρι με τον Akyla
Ο τραγουδιστής πέθανε στις 21 Απριλίου 2016 από υπερβολική δόση φαιντανύλης
Λίγο πριν ανέβει στη σκηνή της Eurovision στη Βιέννη μιλάει για όλα
Διαθέσιμο online για desktop και φορητές συσκευές
Ο διάσημος συνθέτης ετοιμάζει μιούζικαλ για τη μυστηριώδη κλοπή του 1911 στο Λούβρο
Ανακοινώθηκε από την ΕΡΤ το πρόσωπο που θα δώσει το ελληνικό 12άρι στον μεγάλο τελικό
Στις εικόνες, ποζάρει στο καμαρίνι της, λίγο πριν ανέβει στη σκηνή
Σημαντική μορφή της σύγχρονης ελληνικής μουσικής, με διεθνή πορεία και σπουδαίες συνεργασίες
Μια μουσική εμπειρία που κινείται ανάμεσα στη μνήμη, το συναίσθημα και την ελπίδα, υπό τη μουσική διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη
Το video game του κλιπ θα το δούμε live τη βραδιά της Eurovision
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.