Μουσικη

Track-By-Track το νέο άλμπουμ του Blend Mishkin

Μικρές ιστορίες πίσω από το «Ιn Real Life»

4169-207182.JPG
Γιώργος Δημητρακόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
333609-691776.jpg

Πριν την ολοκλήρωση της της crowdfunding καμπάνιας για την κυκλοφορία του νέου του άλμπουμ In Real Life σε βινύλιο και συγκεκριμένα σε περιορισμένο αριθμό βινυλίων (300 αντίτυπα) που θα διαρκέσει μέχρι 19 Δεκεμβρίου 2016 ο Βlend Mishkin μας λέει μικρές ιστορίες πίσω από όλα τα κομμάτια του. Στο άλμπουμ συνεργάστηκε με τον τραγουδιστή Promise No Promises από την Καραϊβική και με το old school reggae συγκρότημα Roots Εvolution σε ένα μουσικό ταξίδι στην ουσία της reggae.

  In Real Life::Track-By-Track

 

 

Track-By-Track το νέο άλμπουμ του Blend MishkinNo Skylarking 

 

Βασισμένο στο Skylarking που μεταξύ άλλων έχει κάνει μεγάλη επιτυχία ο Horace Andy. Η εκτέλεση που προτιμώ περισσότερο από τις αρχικές είναι του Barrington Levi. Στη δική μας ο στίχος είναι διαφορετικός «No Skylarking», το μήνυμα περίπου το ίδιο.

Two Roads

Tο πρώτο κομμάτι που έστειλα σε μορφή demo στον Promise να ακούσει και το πρώτο που ετοιμάστηκε για τον δίσκο. Τα αγαπημένα μου σημεία είναι η εισαγωγή και το σόλο farfisa που κάνει ο Θάνος ενώ ακολουθεί τη φωνή προς το τέλος. 

Choices

Ήθελα να έχω πολλά περισσότερα ιντερλουδια και μικρά skit σαν αυτό. Αυτό είναι το μόνο που επέζησε και μπήκε στον δίσκο. 

No Way

Είναι κάτι λεπτομέρειες σε κομμάτια όπως το roll από το ηλεκτρονικό tom που μπαίνει όταν ο Promise τραγουδά “Babylon Signal” που για μένα είναι όλη η ουσία σε μερικά κομμάτια. 

In Real Life

Όταν το είχα σε demo μορφή ακόμα, θύμιζε Love Unlimited Orchestra παιγμένο από rastas. 

H ανάπτυξη των συγκεκριμένων ακόρντων στο πιάνο είναι σχεδόν όλη «κλεμμένη» από το World is a Ghetto των War. Αυτό άκουγα όταν το έκανα. 

No One Loves

Είναι απο τα κομμάτια που δεν έχω την παραμικρή ιδέα πως να το ονομάσω και που να το βάλω ως κατηγορία. Από τα αγαπημένα μου στον δίσκο, θεωρώ πως ο Promise έχει δώσει πολύ από την ψυχή του εδώ και αυτό ακούγεται. 

I Want Better 

O Promise λέει εδώ «δεν θα με δεις να κάθομαι στο πλάι και μην κάνω τίποτα χάνοντας χρόνο γιατί θέλω κάτι καλύτερο για μένα, ο ράστα θέλει κάτι καλύτερο» και με καλύπτει πλήρως. Το ηλεκτρικό πιάνο που παίζει ο Θάνος είναι από τα ωραιότερα στοιχεία του κομματιού.

Για τα Dubs 

Για να υπάρξει ένα dub πρέπει πρώτα να έχεις ένα reggae τραγούδι να αποδομήσεις. 

Είναι από τις καλύτερες μου στιγμές, όταν φτάνω στο σημείο να έχω έτοιμα τραγούδια για να κάνω dub versions από αυτά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ