- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Είναι ο Bitman και ο El Pap Chico. Τους ζητήσαμε τις βασικές αρχές της δικής τους τέχνης ενόψει της εμφάνισής τους μαζί με το πολυφωνικό γυναικείο συγκρότημα Σανάδες το ερχόμενο Σάββατο.
Εκπροσωπούμε την τέχνη του beatbox, δηλαδή την αναπαραγωγή ρυθμών, drum beats και μουσικών ήχων με τη χρήση μόνο του ανθρώπινου στόματος, της αναπνοής και των φωνητικών χορδών.
Η τέχνη μας είναι αναπόσπαστο κομμάτι της hip hop κουλτούρας, έτσι για μας όλα ξεκινάνε από εκεί αλλά δεν τελειώνουν εκεί.
Με υπερόπλο τα μικρόφωνά μας, έχουμε στείλει διακοπές τα μουσικά όργανα και με βάση το beatbox πειραματιζόμαστε με τις δυνατότητες της ανθρώπινης φωνής και του αυτοσχεδιασμού, παράγοντας μουσική.
Με τις Σανάδες δημιουργήσαμε ολοκληρωμένη μουσική πρόταση που δεν περιλαμβάνει ούτε ένα μουσικό όργανο. Συνδυάζουμε πολλά και διαφορετικά είδη με σκοπό τη δημιουργία «νέας» μουσικής. Αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας η παγκόσμια πρώτη διασκευών ελληνικών και βαλκανικών παραδοσιακών τραγουδιών, συνδυασμένα με beatbox.
Το Σάββατο θα κάνουμε μια βόλτα από τον Τσιτσανη στον ήχο των Βαλκανίων και από την jazz της Νέας Ορλεάνης στα ρεμπέτικα. Οι Σανάδες τραγουδούν τις πιο απρόβλεπτες διασκευές κι εμείς αναλαμβάνουμε το ρόλο του πιο πολύπλοκου μουσικού οργάνου…
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, 3/3, € 20 (γενική είσοδος), 10 (65+, πολύτεκνοι), 5 (φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ)
Στα υπόλοιπα: Η Ellen Allien, η πιο σημαντική γυναίκα της ευρωπαϊκής dance σκηνής, περνά για το καθιερωμένο ετήσιο set από την πόλη μας. Αφεντικό της Bpitch Control, καταξιωμένη dj και παραγωγός, πρώτη κυρία του Βερολίνου (6 d.o.g.s., Παρ., € 15 – να είστε εκεί από τις 23.00, θα παίξουν μόνο 300 εισιτήρια first come first served, μαζί της Mr. Statik/Pan/V.Sexion) *** Στο «Penthouse» του έβδομου ορόφου της Καρ. Σερβίας 4, η Klik Records συνεχίζει τα πάρτι φωνάζοντας τον παλιό γνώριμο Anton Κubicov (SCSI 9) δίπλα σε Lee Burton και George Kyriakou (€ 15) *** Οι NO! στήνουν και πάλι το «Πικάπ Ένα» τους στο μπαρ πάνω από το Bios παίζοντας δίσκους. Όπως στο σπίτι, αμιξάριστα και ολοκλρωμένα (free) *** To Σάβ. το Bios Front είναι αφιερωμένο σε «Dubstep to Drumnbass» με 4 DJs (Duchem, Jeph1, Myselor, Insom) να κινούνται από 140 σε 175 bpm και η είσοδος να κοστίζει… όσο νομίζεις εσύ. Ενδιαφέρον! *** Τέλος δύο προτάσεις για σήμερα Πέμπτη: ο Evripidis κουβάλησε τις τραγωδίες του από τη Βαρκελώνη για ακουστικό σετ στο 6 d.o.g.s. (22.00, free) και στο Bios έχουμε την τελετή απονομής των blogoscars. Οι καλύτερες ταινίες, ρόλοι, σενάρια κτλ. της χρονιάς, όπως τα ψήφισαν οι Έλληνες μπλόγκερζ. Αναμένεται ανάλογος, αν όχι μεγαλύτερος, χαμός με αυτόν της blogovision. Στα ντεκ ο Ηλίας Φραγκούλης (free).

DJ SYNTHEXIA @ SECOND SKIN
Ένα κορίτσι σαν τα κρύα τα νερά της «χώρας των 1000 λιμνών» από την οποία κατάγεται, της Φινλανδίας. DJ, μοντέλο, goth princess, έρχεται στο Second Skin το Σάββατο για βιομηχανική electroplexia. Μαζί George Fakinos & Mystique (€ 5). Διάβασε το ID της στο athensvoice.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το γκρουπ από το Μάντσεστερ μιλάει στην ATHENS VOICE, λίγο πριν την επιστροφή του στην Ελλάδα
Η επετειακή έκδοση που μεταμορφώνει την Τεχνόπολη σε μια εβδομάδα μουσικής χωρίς όρια
Άγνωστα διαμάντια της ελληνικής μουσικής κληρονομιάς ανοιχτά προς το κοινό
Επιστροφή στην εποχή του ρεμπέτικου, στα κομπολόγια και στη νυχτερινή ζωή του πάλκου
Από την πρώτη εμφάνιση του Γιοέπ Μπέβινγκ στην Ελλάδα έως το φετινό opening party του Bolivar
Taylor Swift, Bad Bunny και The Weeknd κυριαρχούν στις λίστες streaming
Σημαντικοί καλλιτέχνες συμμετέχουν στη μουσική βραδιά για την ενίσχυση των σχολείων της Ίμβρου
Ένα συμφωνικό αφιέρωμα στον ρομαντισμό, με σολίστ τον διακεκριμένο τσελίστα Κίαν Σόλτανι
O Μίλτος Λογιάδης διευθύνει τη Mediterranean Colors Orchestra σε έναν διάλογο παλιών και νέων ερμηνευτών
«Συνομήλικοι δεν είμαστε;», αναρωτήθηκε η ηθοποιός πιασμένη χέρι-χέρι με τον Akyla
Ο τραγουδιστής πέθανε στις 21 Απριλίου 2016 από υπερβολική δόση φαιντανύλης
Λίγο πριν ανέβει στη σκηνή της Eurovision στη Βιέννη μιλάει για όλα
Διαθέσιμο online για desktop και φορητές συσκευές
Ο διάσημος συνθέτης ετοιμάζει μιούζικαλ για τη μυστηριώδη κλοπή του 1911 στο Λούβρο
Ανακοινώθηκε από την ΕΡΤ το πρόσωπο που θα δώσει το ελληνικό 12άρι στον μεγάλο τελικό
Στις εικόνες, ποζάρει στο καμαρίνι της, λίγο πριν ανέβει στη σκηνή
Σημαντική μορφή της σύγχρονης ελληνικής μουσικής, με διεθνή πορεία και σπουδαίες συνεργασίες
Μια μουσική εμπειρία που κινείται ανάμεσα στη μνήμη, το συναίσθημα και την ελπίδα, υπό τη μουσική διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη
Το video game του κλιπ θα το δούμε live τη βραδιά της Eurovision
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.