- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μερικοί τυχεροί προλάβαμε την εποχή που διαλέγαμε ένα δίσκο και για το εξώφυλλό του. Εξωφυλλάρες και artworks που έμειναν στην ιστορία, φάκελοι για βινύλια 33άρια στην εμβληματική διάσταση 31x31, και φυσικά αφίσες συναυλιών στην εμβληματική διάσταση των 50x70. Τις λέγαμε πόστερ (θυμάται κανείς αυτή τη λέξη;) και είχαν, από τότε ακόμα, συλλεκτική αξία γιατί η ζωή τους ήταν εφάπαξ. Τρέχαμε στα Λονδίνα και τα Σαν Φραντσίσκα και ξεκολλούσαμε με μαεστρία αριστουργήματα του Kozik από τους τοίχους, κάναμε χριτς-χριτς με τα κοπίδια έξω από το Σπόρτινγκ και το Κύτταρο, να αποκαθηλώσουμε αφίσες κοκαλωμένες από την παγωμένη αλευρόκολλα, με στρώματα άλλων τοιχοκολλήσεων από κάτω.
Η παγκόσμια ιστορία του rock’n’roll έχει αναμφισβήτητα κολληθεί σε τοίχους, ντουβάρια και τζαμαρίες – αργότερα και σε γκαλερί. Ευτυχώς οι μύστες του design και της εικόνας της μουσικής, μετά από ένα διάστημα «συρρίκνωσής» τους στην εξευτελιστική διάσταση 12x12 (εξώφυλλο cd), επανέκαμψαν κάνοντας την αφίσα και πάλι συλλεκτικό αντικείμενο – αλλά και καλλιτεχνικό έργο για να εκτεθεί σε γκαλερί. Η post modern γενιά γραφιστών σε όλο τον κόσμο, επανεκτίμησε τις ιστορικές στιγμές της ροκ αφίσας και έδωσε καινούργια δείγματα με χιούμορ, φαντασία, επιστημονική φαντασία, μινιμαλισμό, υπαινιγμό, αγάπη για τις γραμματοσειρές, σινεφίλ αναφορές, σεξ, ταχύτητα, έκπληξη και ρομαντισμό.
Στο Hub στον Κεραμεικό, αυτές τις μέρες απολαμβάνουμε ακριβώς όλα τα παραπάνω: την έκθεση «45 Bands» με τα πόστερ 45 ελληνικών συγκροτημάτων και σόλο καλλιτεχνών, ναι στη διάσταση των 50x70, από βραβευμένους designers, μικρά γραφεία ή do it yourself ιδέες των ίδιων των μουσικών. Εκατό+κάτι έργα για, και από, όλο το νέο αθηναϊκό rock’n’roll. Από τους Last Drive μέχρι τους Burger Project, από τους άγριους μέχρι τους «κοιτάζω τις μύτες των παπουτσιών μου», από κομιξάδες μέχρι μίνιμαλ electro-ετικέτες, εικαστικούς, αρχιτέκτονες, ομάδες street art – όλοι εκεί.
Και βέβαια μουσική. Για την ακρίβεια 2 live performances από τους Kid Flick και Film τη μέρα των εγκαινίων, ενώ μετά ακολουθεί πάρτι στην εξαρχειώτικη Οκτάνα, ακριβώς όπως θέλει η μυθολογία για τα ροκ στέκια- σύμβολα της πόλης αυτής.
Οπότε, get in tha hub.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια playlist με τα αγαπημένα του τραγούδια
Το «The Boys of Dungeon Lane» κυκλοφορεί στις 29 Μαΐου - Ακούστε το πρώτο δείγμα γραφής
Πώς δημιουργήθηκε ένα από τα σημαντικότερα σύμβολα του ροκ;
Μία από τις σημαντικότερες μπάντες των τελευταίων 25 ετών στην Πλατεία Νερού
Κλασική, τζαζ και ορχηστρική μουσική στην Αθήνα
Το νέο της επαγγελματικό βήμα και η συνεργασία με την Δήμητρα Κούστα
Θυμόμαστε το ντεμπούτο του γκρουπ εν αναμονή της εμφάνισής τους στο Release Athens x SNF Nostos
«Κυριά Χαρά με λέει», αποκάλυψε η σπουδαία ερμηνεύτρια
Το επιδραστικό σχήμα ανακοίνωσε καινούργια σειρά μηνιαίων κυκλοφοριών
Ένα φεστιβάλ, 16 διαφορετικές συναυλίες - Τι θα ακούσουμε και θα δούμε στο Θέατρο «Δόρα Στράτου»
Θυμόμαστε το εμβληματικό άλμπουμ, εν αναμονή της εμφάνισης του γκρουπ στο Release Athens 2026
Η αντιπαράθεση με αφορμή το τραγούδι «Lola»
Το μεγάλο ερώτημα παραμένει ωστόσο η κατάσταση της υγείας της
Γνωστές επιτυχίες «φωτίστηκαν» αλλιώς
Με στοιχεία από την blues και τη soul μουσική και στίχους που αντλούν υλικό από τις προσωπικές του ιστορίες, προσπαθεί να δημιουργήσει έναν διαφορετικό κόσμο
Μια πνευματική ανάταση με το Πασχαλινό Ορατόριο του Μπαχ
Συνεχίζει την περιοδεία του στο εξωτερικό
Μια συνειδητή απομάκρυνση από την ποπ ευκολία
Πολίτες ταξίδεψαν από όλο τον κόσμο για το μεγάλο μουσικό γεγονός
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.