- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Freedom 250: Μεγάλη συναυλία country από την Πρεσβεία των ΗΠΑ και τον Δήμο Πειραιά
H είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό
Η Πρεσβεία των Η.Π.Α. και ο Δήμος Πειραιά παρουσιάζουν τη σύγχρονη αμερικανική country σκηνή σε μια μεγάλη συναυλία για το Freedom 250
Η Πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τον Δήμο Πειραιά, διοργανώνει μια ξεχωριστή μουσική βραδιά την Τετάρτη, 1 Ιουλίου 2026, στις 20:30, στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Με τίτλο «Η Αμερική Τραγουδά – Freedom 250: Γιορτάζοντας 250 Χρόνια Αμερικανικής Ανεξαρτησίας στη Γενέτειρα της Δημοκρατίας», η συναυλία εντάσσεται στις δράσεις της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Ελλάδα για τον εορτασμό του Freedom 250, της ιστορικής επετείου των 250 χρόνων από την υπογραφή της Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.
Η εκδήλωση αναδεικνύει τη δύναμη της μουσικής ως γέφυρας ανάμεσα στους λαούς και φέρνει στο ελληνικό κοινό δύο σημαντικά ονόματα της σύγχρονης αμερικανικής country σκηνής: το δημοφιλές συγκρότημα Restless Road και την ερμηνεύτρια και δημιουργό Julia Cole.
Η μουσική ως γέφυρα πολιτισμών
Η συναυλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Arts Envoy του υπουργείου Εξωτερικών των Η.Π.Α., μέσω του οποίου Αμερικανοί καλλιτέχνες ταξιδεύουν διεθνώς για να παρουσιάσουν τη σύγχρονη πολιτιστική ταυτότητα των Ηνωμένων Πολιτειών και να ενισχύσουν τη διαπολιτισμική κατανόηση και συνεργασία.
Η δράση εντάσσεται στη συνεργασία της Πρεσβείας των Η.Π.Α. με τον Δήμο Πειραιά, με επίκεντρο την Αμερικανική Γωνιά που λειτουργεί στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πειραιά και φιλοξενεί πολιτιστικά και εκπαιδευτικά προγράμματα για το κοινό.
Freedom 250: Μουσική γιορτή φιλίας
Με αφορμή τον εορτασμό του Freedom 250, η Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Ελλάδα καλεί τους κατοίκους και επισκέπτες του Πειραιά να συμμετάσχουν σε μια βραδιά αφιερωμένη όχι μόνο στην ιστορική επέτειο της αμερικανικής ανεξαρτησίας, αλλά και στη διαχρονική φιλία μεταξύ των λαών της Ελλάδας και των Ηνωμένων Πολιτειών.
Πληροφορίες εκδήλωσης
Ημερομηνία: Τετάρτη 1 Ιουλίου 2026
Ώρα έναρξης: 20:30
Τοποθεσία: Προαύλιο Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά
Είσοδος: Ελεύθερη
Ποιοι είναι οι καλλιτέχνες
Οι Restless Road – Zach Beeken, Garrett Nichols και Colton Pack – αποτελούν ένα από τα πιο ανερχόμενα ονόματα της σύγχρονης country μουσικής. Είναι γνωστοί για τις εντυπωσιακές φωνητικές αρμονίες και τους συναισθηματικούς στίχους τους. Με sold-out εμφανίσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και συνεργασίες με κορυφαία ονόματα της σκηνής, φέρνουν στον Πειραιά τον ήχο μιας νέας γενιάς αμερικανικής μουσικής.
Η Julia Cole, με καταγωγή από το Τέξας, ξεχωρίζει για τη δυναμική σκηνική της παρουσία και τα μηνύματα αυτοπεποίθησης και ενδυνάμωσης που μεταφέρει μέσα από τα τραγούδια της. Ως ανεξάρτητη καλλιτέχνις έχει δημιουργήσει ένα διεθνές κοινό θαυμαστών και έχει εμφανιστεί σε μεγάλες μουσικές και αθλητικές διοργανώσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες και όχι μόνο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παιδιά και έφηβοι διαμόρφωσαν το πρόγραμμα του φετινού, πολυαναμενόμενου Φεστιβάλ
Τι θα δούμε στην πόλη της Αθήνας στα ανοιχτά θέατρα και τους συναυλιακούς χώρους
«Η Ελλάδα ενισχύει τη διεθνή της παρουσία στον παγκόσμιο οπτικοακουστικό χάρτη» σημειώνει η Λίνα Μενδώνη
Ένα παιδί που κρατά ένα βιβλίο είναι ένα παιδί που κρατά στα χέρια του το μέλλον και την ειρήνη.
Οι απλές προσκλήσεις σχεδίου μπορούν να ανοίξουν συζητήσεις για τη σχολική καθημερινότητα, τις σχέσεις, τις ανακαλύψεις αλλά και τις δυσκολίες των πρώτων εβδομάδων
Asteria Culture Festival στο Πολιτιστικό Κέντρο Νίκη Παπαθεοχάρη
Δύο ξεχωριστές διαδρομές ανακαλύπτουν τα μνημεία και την πολιτιστική κληρονομιά
Η υποψηφιότητα για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Μουσείων 2026 - Και οι νέες εκθέσεις που εγκαινιάζονται τον Δεκέμβριο
Δημιουργία πρότυπου αρχαιολογικού πάρκου στον οικιστικό ιστό του νησιού
Κάλλος. Ομορφιά (στα έπη του Ομήρου). Λέγεται για το θεϊκό αλλά και το ανθρώπινο κάλλος.
Ο Δήμος Πειραιά διαθέτει συγκοινωνία τις ημέρες των παραστάσεων - Το πλούσιο πρόγραμμα του Σεπτεμβρίου
Η υπουργός Πολιτισμού παρουσίασε τα νέα έργα φωτισμού και προστασίας στον αρχαιολογικό χώρο
Rap, punk, reggae, graffiti, parkour και street dance συναντιούνται ξανά στα Παλαιά Δημοτικά Σφαγεία στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου.
Όσα πρέπει να γνωρίζεται για τη φετινή διοργάνωση
Η ορθογραφία είναι η ευγένεια του γραπτού λόγου
Από τη νέα ταινία του Βιμ Βέντερς έως το Venice Immersive, το Onassis Culture στηρίζει σημαντικές διεθνείς παραγωγές
«Στον κομμουνισμό όταν σε κλοτσάνε πρέπει να χειροκροτήσεις· στον καπιταλισμό, όταν σε κλοτσάνε μπορείς να ουρλιάξεις»
Το 5ο «The Chios Festival» διεξάγεται στο πανέμορφο νησί του Βορείου Αιγαίου από τις 24 Αυγούστου και ρίχνει αυλαία στις 4 Σεπτεμβρίου
Ο Σεπτέμβριος είναι ένας μήνας μουσικής, θεάτρου και ανακαλύψεων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.