- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Keywords of Patrida: Οι λέξεις αποκτούν φωνή στο Μικρό Πολυτεχνείο
Ένα πρωτοποριακό workshop που εντυπωσίασε την περασμένη χρονιά στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη
Keywords of Patrida: Το εργαστήριο δημιουργικής γραφής στο Μικρό Πολυτεχνείο
Ένα ιδιαίτερo εργαστήριο δημιουργικής γραφής έρχεται στο Μικρό Πολυτεχνείο στις 26 Μαρτίου, προσκαλώντας τους συμμετέχοντες να εξερευνήσουν τη σχέση τους με τις λέξεις και τον προφορικό λόγο. Το «Keywords of Patrida», ένα πρωτοποριακό workshop που εντυπωσίασε την περασμένη χρονιά στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, επιστρέφει με ένα δωρεάν ανοιχτό μάθημα, όπου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τη μοναδική αυτή μέθοδο δημιουργικής γραφής.
Το εργαστήριο, που θα πραγματοποιηθεί στις 28 και 29 Μαρτίου, επικεvτρώνεται στην ανακάλυψη της συγγραφικής ταυτότητας μέσα από τη συλλογική εμπειρία. Μέσω τεχνικών όπως η αυτόματη γραφή των υπερρεαλιστών και η μέθοδος cut-up του Γουίλιαμ Μπάροουζ, οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν spoken word ποιήματα και θα δοκιμάσουν τη δύναμη του προφορικού λόγου. Η κορύφωση της εμπειρίας θα έρθει στις 29 Μαρτίου, με μια ανοιχτή performance στο θέατρο Calderone, όπου όσοι επιθυμούν θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τη δουλειά τους μπροστά στο κοινό.
Το spoken word poetry είvαι μια μορφή έκφρασης που συνδυάζει τη λογοτεχνία με την προφορική αφήγηση, δίνοντας έμφαση στον ρυθμό, τη ροή και τη διάδραση με το κοινό. Σε μια εποχή όπου ο λόγος κυριαρχεί στα social media, αλλά πολλές φορές χάνει την ουσία του, το συγκεκριμένο εργαστήριο στοχεύει να επαναφέρει τη σημασία της αυθεντικής, προσωπικής έκφρασης.
Οι συμμετέχοντες καλούνται να διερευνήσουν ερωτήματα όπως:
- Πώς μπορούμε να προσδιορίσουμε τη συγγραφική μας ταυτότητα μέσα από τη συλλογική εμπειρία;
- Γιατί η προφορική ποίηση αποτελεί ένα από τα πιο δυνατά μέσα αυτοέκφρασης;
- Πώς η χρήση συγκεκριμένων λέξεων διαμορφώνει την ταυτότητά μας;
Η συμμετoχή στην performance είναι προαιρετική, ωστόσο οι δύο δημιουργοί που θα αποσπάσουν το θερμότερο χειροκρότημα από το κοινό θα κερδίσουν δωρεάν πρόσβαση σε δύο εργαστήρια δημιουργικής γραφής του Μικρού Πολυτεχνείου.
Το ανοιχτό μάθημα στις 26 Μαρτίου προσφέρεται δωρεάν, ενώ το πλήρες εργαστήριο (28-29 Μαρτίου) έχει κόστος συμμετοχής 45 ευρώ. Οι θέσεις είναι περιορισμένες, με μέγιστο αριθμό συμμετεχόντων 25 άτομα.
Τo εργαστήριο συνδιοργανώνεται από την Electra Social Company και το Μικρό Πολυτεχνείο, ενώ την καλλιτεχνική επιμέλεια και τη διδασκαλία αναλαμβάνουν η Στέλλα Τενεκετζή και η Jessica - Ντέμη Αναγνωστούλη, δύο δημιουργοί με βαθιά γνώση της spoken word σκηνής και της δημιουργικής γραφής.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παιδιά και έφηβοι διαμόρφωσαν το πρόγραμμα του φετινού, πολυαναμενόμενου Φεστιβάλ
Τι θα δούμε στην πόλη της Αθήνας στα ανοιχτά θέατρα και τους συναυλιακούς χώρους
«Η Ελλάδα ενισχύει τη διεθνή της παρουσία στον παγκόσμιο οπτικοακουστικό χάρτη» σημειώνει η Λίνα Μενδώνη
Ένα παιδί που κρατά ένα βιβλίο είναι ένα παιδί που κρατά στα χέρια του το μέλλον και την ειρήνη.
Οι απλές προσκλήσεις σχεδίου μπορούν να ανοίξουν συζητήσεις για τη σχολική καθημερινότητα, τις σχέσεις, τις ανακαλύψεις αλλά και τις δυσκολίες των πρώτων εβδομάδων
Asteria Culture Festival στο Πολιτιστικό Κέντρο Νίκη Παπαθεοχάρη
Δύο ξεχωριστές διαδρομές ανακαλύπτουν τα μνημεία και την πολιτιστική κληρονομιά
Η υποψηφιότητα για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Μουσείων 2026 - Και οι νέες εκθέσεις που εγκαινιάζονται τον Δεκέμβριο
Δημιουργία πρότυπου αρχαιολογικού πάρκου στον οικιστικό ιστό του νησιού
Κάλλος. Ομορφιά (στα έπη του Ομήρου). Λέγεται για το θεϊκό αλλά και το ανθρώπινο κάλλος.
Ο Δήμος Πειραιά διαθέτει συγκοινωνία τις ημέρες των παραστάσεων - Το πλούσιο πρόγραμμα του Σεπτεμβρίου
Η υπουργός Πολιτισμού παρουσίασε τα νέα έργα φωτισμού και προστασίας στον αρχαιολογικό χώρο
Rap, punk, reggae, graffiti, parkour και street dance συναντιούνται ξανά στα Παλαιά Δημοτικά Σφαγεία στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου.
Όσα πρέπει να γνωρίζεται για τη φετινή διοργάνωση
Η ορθογραφία είναι η ευγένεια του γραπτού λόγου
Από τη νέα ταινία του Βιμ Βέντερς έως το Venice Immersive, το Onassis Culture στηρίζει σημαντικές διεθνείς παραγωγές
«Στον κομμουνισμό όταν σε κλοτσάνε πρέπει να χειροκροτήσεις· στον καπιταλισμό, όταν σε κλοτσάνε μπορείς να ουρλιάξεις»
Το 5ο «The Chios Festival» διεξάγεται στο πανέμορφο νησί του Βορείου Αιγαίου από τις 24 Αυγούστου και ρίχνει αυλαία στις 4 Σεπτεμβρίου
Ο Σεπτέμβριος είναι ένας μήνας μουσικής, θεάτρου και ανακαλύψεων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.