AI Art Magazine: Ένα περιοδικό αφιερωμένο στην τέχνη μέσω τεχνητής νοημοσύνης
Μία συγχώνευσης της ανθρώπινης δημιουργικότητας με την τεχνολογία


«Το περιοδικό αποκαλύπτει τι συμβαίνει όταν άνθρωποι και μηχανές γίνονται δημιουργικοί μαζί», σημειώνεται στον ιστότοπο του AI Art Magazine
Το περιοδικό AI Art Magazine αφιερωμένο αποκλειστικά στην τέχνη που δημιουργείται με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης, κυκλοφόρησε την εξάμηνη έκδοσή του. Ο εκδότης του, Μάικ Μπράουνερ ανέφερε σε δήλωσή του ότι «θα χρησιμεύσει ως μια σημαντική καταγραφή αυτής της μεταμορφωτικής στιγμής στην ιστορία της τέχνης».
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Στον ιστότοπο του περιοδικού των 176 σελίδων αναφέρεται ότι εξερευνά τη συγχώνευση της ανθρώπινης δημιουργικότητας και της τεχνητής νοημοσύνης. «Παρέχουμε μια πλατφόρμα για τους καλλιτέχνες να επιδεικνύουν τα έργα τους και προσφέρουμε στους αναγνώστες πληροφορίες σχετικά με αυτήν την πρωτοποριακή μορφή τέχνης».
Η έκδοσή μας αντικατοπτρίζει τις διαφορετικές φωνές και τη δυναμική εξέλιξη της κοινότητας τέχνης με AI. Κάθε τεύχος θα καταγράφει την σε εξέλιξη αφήγηση της τεχνητής νοημοσύνης στην τέχνη, γιορτάζοντας τον αντίκτυπο και τις δυνατότητές της.
Το εξώφυλλο του πρώτου τεύχους περιλαμβάνει έργο τέχνης από την Ιάπωνα καλλιτέχνιδα AI Emi Kusano, η οποία συζητά για τον τρόπο με τον οποίο δημιουργεί σε συνέντευξη. Το περιοδικό προσκαλεί όλους — καλλιτέχνες και μη— να εξερευνήσουν τη διασταύρωση της τέχνης και της τεχνολογίας και κριτική επιτροπή, ένα μέλος της οποίας είναι εκπρόσωπος της Τεχνητής Νοημοσύνης, αξιολογεί και επιλέγει καλλιτεχνικά έργα για το περιοδικό.
«Το περιοδικό αποκαλύπτει τι συμβαίνει όταν άνθρωποι και μηχανές γίνονται δημιουργικοί μαζί», σημειώνεται στον ιστότοπο του AI Art Magazine.
Αρκετά από τα επιλεγμένα έργα συνοδεύονται από δοκίμια γραμμένα από τα μέλη της κριτικής επιτροπής. Για παράδειγμα, η συνεισφορά του Αμερικανού γραφίστα Ντέιβιντ Κάρσον τιτλοφορείται: «Αν κάποιος δώσει εντολή σε μια μηχανή, είναι αυτό το άτομο τότε καλλιτέχνης;». Το δοκίμιο επικεντρώνεται στο έργο του καλλιτέχνη των ΗΠΑ Kevin Esherick, «Somewhere in Michigan» και «καταδεικνύει το βάθος της κριτικής δέσμευσης που στοχεύουμε να προωθήσουμε», είπε ο Brauner.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Τάσος Γιαννίτσης γράφει τις εντυπώσεις του από την επίσκεψη στο νέο Αιγυπτιακό Μουσείο
Ποια Μουσεία και πολιτιστικοί χώροι του Δήμου Αθηναίων θα είναι ανοιχτά στις 18 Μαΐου
Το επάγγελμα των κατρανάδων και οι ρίζες του στην αρχαιότητα
Η καμπάνια που υπογράφει η The Newtons Laboratory είναι αφιερωμένη σε όλους τους ανθρώπους που δεν σταματάνε να ονειρεύονται
Η ποίηση μέσα από μια διαφορετική ματιά
50 χρόνια μετά την αρχική του δημιουργία - Σε νέα κόπια
Μεταξύ άλλων, δημιούργησε το χαρακτηριστικό πανκ οξυζεναρισμένο χτένισμα και εφηύρε τον πηλό για τα μαλλιά
Ο γνωστός ηθοποιός μας μιλά για το Εργαστήριο Υποκριτικής & Αυτοβελτίωσης «Σκηνή Ζωής Στράτου Τζώρτζογλου»
Τα παιδικά του χρόνια, η διαδρομή του προς την κορυφή, η γνωριμία του με τον Άντι Γουόρχολ και το αιφνίδιο τέλος του
Πρόκειται να σταλεί σε μεγάλους οργανισμούς και τον ΟΗΕ - Το βασικό μήνυμα
Ο διαφορετικός εορτασμός της Πρωτομαγιάς στην Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη
Η ιστορία των Ελληνικών Ταχυδρομείων ψάχνει τον χώρο που της αξίζει
Το Orange Red Yellow (1961) του Ρόθκο πωλήθηκε για 86,8 εκατομμύρια δολάρια στον οίκο Christie's στη Νέα Υόρκη το 2012
O Απρίλιος μέσα από την ποίηση, την αρχαιότητα και τη σύγχρονη λαογραφία
Η Υπουργός έδωσε οδηγίες για την άμεση αξιοποίηση των δύο αμφιθεάτρων
Η ποίηση μέσα από μια διαφορετική ματιά
Ο Sanuki αποκαλύπτει την anime πλευρά της Τέχνης
Με προϋπολογισμό άνω των 12 εκατ. ευρώ - Τι προβλέπει η μελέτη
Μια ωδή στην τέχνη, στις επτά δεκαετίες αδιάλειπτης παρουσίας και προσφοράς του Φεστιβάλ στον Πολιτισμό της χώρας και στο μέλλον που έρχεται
Τη Μεγάλη Εβδομάδα ο χρόνος μοιάζει να περνάει πιο αργά, έχουμε επομένως λίγο περισσότερο για να ακούσουμε και να διαβάσουμε κάτι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.