- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στα άδυτα των γυρισμάτων της «Οδύσσειας»: Οι αυστηροί κανόνες του Νόλαν που κρατούν τους πάντες συγκεντρωμένους
Απαγορευμένα κινητά και θόρυβοι στα γυρίσματα
Στα άδυτα των γυρισμάτων της «Οδύσσειας»: Οι αυστηροί κανόνες του Νόλαν που κρατούν τους πάντες συγκεντρωμένους
Ο Κρίστοφερ Νόλαν, φημίζεται για την απόλυτη πειθαρχία και την προσήλωσή του στη λεπτομέρεια, στοιχεία που αναμένεται να οδηγήσουν την «Οδύσσεια» σε εντυπωσιακά εισπρακτικά αποτελέσματα από το πρώτο κιόλας Σαββατοκύριακο προβολής της.
Η μεταφορά του ομηρικού έπους στη μεγάλη οθόνη αποτέλεσε μια απαιτητική παραγωγή, στην οποία πρωταγωνιστές όπως ο Ματ Ντέιμον, η Αν Χάθαγουεϊ, ο Τομ Χόλαντ, η Ζεντάγια, η Σαρλίζ Θερόν, η Λουπίτα Νιόνγκο και ο Ρόμπερτ Πάτινσον χρειάστηκε να αφοσιωθούν πλήρως, σαν να ζούσαν πραγματικά στον κόσμο της αρχαίας Ελλάδας.
Στα γυρίσματα ο Νόλαν επέβαλε αυστηρούς κανόνες: απαγόρευσε τα κινητά τηλέφωνα και αντικείμενα που προκαλούν θόρυβο, ώστε όλοι να παραμένουν συγκεντρωμένοι στη δημιουργική διαδικασία. Ο ίδιος αποφεύγει τις σύγχρονες ανέσεις, δεν χρησιμοποιεί ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και επιδιώκει να δημιουργεί ταινίες με όσο το δυνατόν πιο παραδοσιακό τρόπο. Οι συνεργάτες του υποστηρίζουν ότι αυτή η προσέγγιση δημιουργεί ένα ιδιαίτερα συγκεντρωμένο περιβάλλον, όπου κάθε μέλος του συνεργείου είναι παρόν και αφοσιωμένο στον κοινό στόχο.
Η «Οδύσσεια» γυρίστηκε σε πολλές χώρες, όπως η Ελλάδα, η Ιταλία, η Ισλανδία, η Σκωτία, η Μάλτα και το Μαρόκο, με εντυπωσιακές πραγματικές κατασκευές και ελάχιστη χρήση ψηφιακών εφέ. Για την πρώτη εξ ολοκλήρου IMAX ταινία στην ιστορία του κινηματογράφου χρησιμοποιήθηκε φιλμ 70 χιλιοστών, γεγονός που έκανε την παραγωγή ακόμη πιο δύσκολη. Ο Νόλαν επέμεινε σε πραγματικές τοποθεσίες, πραγματικά σκηνικά και πρακτικά εφέ, όπως ένα τεράστιο ομοίωμα του Κύκλωπα Πολύφημου και ένα πραγματικό πλοίο που ταξίδεψε στη Μεσόγειο, δημιουργώντας μια αυθεντική κινηματογραφική εμπειρία.
Πηγή: PageSix
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο πλευρό της ο Τομ Χόλαντ και η Μάργκαρετ Κουάλεϊ σε σκηνοθεσία Πολ Κινγκ
Το «εξωφρενικό crowd pleaser» στο Artbox Fargani
Γεννημένη στη Χίο το 1945 με καταγωγή από το Αϊβαλί είχε μακρά καριέρα στο θέατρο και τον κινηματογράφο
Η πρώτη ταινία «Saw» έκανε πρεμιέρα το 2004 στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Sundance
Το χολιγουντιανό πρωταγωνιστικό δίδυμο ενώνει τις δυνάμεις του για τέταρτη φορά
Ανακοινώθηκε ο φετινός προγραμματισμός στο Γαλλικό Ινστιτούτο
Η νέα ταινία του Αλεχάντρο Γκ. Ινιάριτου προκαλεί αντικρουόμενες αντιδράσεις
Ο συγγραφέας του τελευταίου μυθιστορήματος σχολιάζει τα ονόματα που ακούγονται για τον ρόλο
Ένα συναρπαστικό ταξίδι στην άβυσσο μιας αινιγματικής κακοποιού
Καθαρόαιμη περιπέτεια κλιμακούμενου σασπένς και αμείωτης δράσης, που απευθύνεται τόσο στους φαν του Μπραντ Πιτ όσο και στους ζωόφιλους.
Χειμαρρώδης περιπέτεια που ποντάρει στην ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα η οποία σχηματίζεται από τα υπαρξιακά άγχη των ηρώων
Παρότι το υλικό για κάτι πιο καινοτόμο είναι εκεί, η σκηνοθέτρια Τζόρτζια Όκλεϊ προτιμά να βασιστεί μόνο στις αψεγάδιαστες ερμηνείες και το υψηλό επίπεδο της καλλιτεχνικής διεύθυνσης.
Το φιλμ απέσπασε τρεις υποψηφιότητες στα βραβεία Goya
Στήριξη του Ελληνικoύ σινεμά, των νέων δημιουργών και της σύγχρονης κινηματογραφικής δημιουργίας
Έντονες επικρίσεις δέχεται ο σκηνοθέτης Βέρνερ Χέρτζογκ για την αμφιλεγόμενη επιλογή του
Ένα προσωπικό ταξίδι στην οπτικοακουστική μνήμη του Λιβάνου, φτιαγμένο εξολοκλήρου από αρχειακό υλικό
Ο σταρ του Χόλιγουντ δηλώνει πως η ΑΙ δεν θα φέρει το τέλος του κινηματογράφου
Πρεμιέρα στις αμερικανικές αίθουσες στις 13 Νοεμβρίου
Μια 13χρονη και μια υποψήφια Playmate
H βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός θα παραλάβει το Womenlands Excellence Award
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.