- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γκρίζα ζώνη: Παλιός, καλός Γκάι Ρίτσι
Ξεχάστε τους κυριαρχικούς αρσενικούς αρχηγούς κάποιων φωτογενών συμμοριών. Εδώ κουμάντο κάνει μια νεαρή και γοητευτική γυναίκα
Κριτική για την ταινία «Γκρίζα ζώνη» σε σκηνοθεσία Γκάι Ρίτσι. Πρωταγωνιστούν: Τζέικ Τζίλενχαλ, Έιζα Γκονζάλες, Χένρι Κάβιλ, Ρόζαμουντ Πάικ, Φίσερ Στίβενς
Μια ολιγομελής ομάδα επίλεκτων πρακτόρων δρα στις παρυφές του οικονομικού εγκλήματος και αναλαμβάνει υποθέσεις στις οποίες διακυβεύονται τεράστια ποσά. Όταν ένας «επιχειρηματίας» αποσπά με πλάγιες μεθόδους ένα δισεκατομμύριο δολάρια από τις διεθνείς αγορές, η ομάδα στην οποία κουμάντο κάνει η δυναμική Σοφία (Έιζα Γκονζάλες) αναλαμβάνει να πάρει πίσω τα κλεμμένα χρήματα. Όμως αυτό μόνο εύκολο δεν είναι αφού ο δράστης είναι καλά προστατευμένος και ασφαλής σε νησιωτική χώρα, όπου όλα κινούνται –ακόμη και οι αστυνομικές δυνάμεις– με βάση τις εντολές του.
Η νέα ταινία του Γκάι Ρίτσι έρχεται ένα χρόνο μετά από το «Fountain of Youth», ένα κάπως αμήχανο υβρίδιο «Ιντιάνα Τζόουνς και Ρόμπερτ Λάνγκντον» που γύρισε για το Apple TV+ και είχε πρωταγωνίστρια και πάλι την Έιζα Γκονζάλες. Όμως, ενώ σε εκείνο το φιλμ υπήρχε έντονη η αίσθηση της αναμασημένης τροφής που δεν πρόσφερε κάτι καινούργιο, στη νέα του ταινία υπάρχουν κάποιες ευχάριστες εκπλήξεις που δείχνουν ότι αυτή τη φορά ο βρετανός σκηνοθέτης το έψαξε πιο πολύ το θέμα. Το θεωρητικά κορεσμένο είδος των μυστικών πρακτόρων προσαρμόζεται στην ταινία του Ρίτσι σε ένα νεόδμητο πλαίσιο όπου η φρέσκια ματιά και το παραδοσιακό στοιχείο αλληλοσυμπληρώνονται υποδειγματικά.
Τα νέα χαρακτηριστικά που εισάγει στην απολαυστικά στιλιζαρισμένη «Γκρίζα ζώνη» του ο βρετανός σκηνοθέτης αφορούν στην αναδιατύπωση κάποιων παραδοσιακών αξιών με σημαντικότερο όλων τον κεντρικό πρωταγωνιστικό ρόλο. Με απλά λόγια, ξεχάστε τους κυριαρχικούς αρσενικούς αρχηγούς κάποιων φωτογενών συμμοριών καθώς εδώ κουμάντο κάνει μια νεαρή και γοητευτική γυναίκα. Ενώ λοιπόν στο κομμάτι της δράσης οι Διόσκουροι Τζίλενχαλ και Κάβιλ προσφέρουν τη λάμψη τους στην υπηρεσία του θεάματος με όπλα, εκρήξεις, μονομαχίες και χορταστικές καταδιώξεις, η βαρύτητα της ίντριγκας πέφτει στη φοβερή και τρομερή Σοφία της Έιζα Γκονζάλες. Η μεξικάνα ηθοποιός των «Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw» και «Baby driver» είναι η ψυχή και το πρόσωπο μιας απενοχοποιημένης και καταιγιστικού ρυθμού εξωτερικής περιπέτειας που διαλύει αρκετά από τα κλισέ του είδους με στιλ και άνεση.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο ηθοποιός θέλει να καταγράψει την πορεία της θεραπείας του για να ευαισθητοποιήσει το κοινό
Ο Βρετανός ηθοποιός εξηγεί γιατί το κοινό δεν είναι έτοιμο για έναν μαύρο πράκτορα 007
Η νέα animated επιτυχία των Universal-Nintendo σαρώνει στα ταμεία παγκοσμίως
Ταινίες είδους από το δεύτερο μισό τού 20ού αιώνα, που άλλαξαν τους κανόνες του genre τους και προβάλλονται ακόμα με πάθος, παντού
Από τις πρώτες υπαίθριες προβολές στις αρχές του 20ού αιώνα έως τη χρυσή εποχή των θερινών σινεμά, η διαδρομή ενός αθηναϊκού συμβόλου.
Ανακοινώθηκαν οι προεγκρίσεις και εγκρίσεις για το πρόγραμμα «Πρώτη Ταινία»
Ο διάσημος σκηνοθέτης επιστρέφει στο αγαπημένο του θέμα με τη νέα ταινία επιστημονικής φαντασίας «Disclosure Day»
Ο κορυφαίος σκηνοθέτης εκφράζει την απογοήτευσή του για το επίπεδο των νέων ταινιών
«100 χρόνια μπροστά», από ένα παιδί της «Αλλαγής». Ο ηθοποιός και σεναριογράφος μιλάει στην ATHENS VOICE με αφορμή τη νέα ταινία
Ο σκηνοθέτης ζητά συγγνώμη από την ηθοποιό που επί χρόνια ζητούσε την αφαίρεση της σκηνής
Η συμπερίληψη, όταν λειτουργεί σωστά, δεν είναι εμπόδιο στη δημιουργία. Το αντίθετο μάλιστα.
Σφοδρή κριτική από καλλιτέχνες μετά την επένδυση του σκηνοθέτη σε εταιρεία AI
Η βρετανική εφημερίδα σχολιάζει τη νέα υπερπαραγωγή του Κρίστοφερ Νόλαν
«Ο Άγγελος Αντωνόπουλος ήταν και θα παραμείνει πάντα παιδί της Finos Film»
Η σκηνοθέτρια μιλάει για το πρώτο της μεγάλου μήκους φιλμ «Μικρές ανάσες»
Ένα κλειστοφοβικό θεατρικό δράμα
Ο σκηνοθέτης συγκινεί, χάρη στην απολαυστική και ευρηματική μείξη σκηνοθεσίας-σεναρίου.
Περιλαμβάνει ξεκαρδιστικές σκηνές στις οποίες ο Τσιοτσιόπουλος δίνει ένα ανεπανάληπτο σόου
Μετά τη βραβευμένη παρουσία της στο 66ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, η ταινία διεκδικεί 5 βραβεία Ίρις.
Τα κινηματογραφικά στούντιο πλέον βρίσκονται αντιμέτωπα με ένα πρωτόγνωρο πρόβλημα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.