- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Τζιμ Κάρεϊ τιμήθηκε με βραβείο Σεζάρ - Η συγκινητική ομιλία του στα γαλλικά
Τι είπε ο βραβευμένος ηθοποιός
Ο Τζιμ Κάρεϊ τιμήθηκε με βραβείο Σεζάρ - Η συγκινητική ομιλία του στα γαλλικά - Τι είπε ο βραβευμένος ηθοποιός
Τιμητικό Βραβείο Σεζάρ απονεμήθηκε στον Τζιμ Κάρεϊ στην 51η τελετή των γαλλικών κινηματογραφικών βραβείων, με τον ίδιο να επιλέγει να μιλήσει εξ ολοκλήρου στα γαλλικά, συγκινώντας το κοινό.
Το βραβείο, που κάθε χρόνο απονέμεται σε διεθνή προσωπικότητα του σινεμά –πέρσι είχε τιμηθεί η Τζούλια Ρόμπερτς– του παρέδωσε ο Μισέλ Γκοντρί, σκηνοθέτης της «Αιώνιας Λιακάδας Ενός Καθαρού Μυαλού», με τον οποίο είχαν συνεργαστεί πριν από 22 χρόνια.
Στην ομιλία του, ο Κάρεϊ είπε και μάλιστα στα γαλλικά: «Ως ηθοποιός, κάθε χαρακτήρας που υποδύεσαι είναι σαν πηλός στα χέρια του γλύπτη, τον οποίο διαμορφώνεις σύμφωνα με την επιθυμία της καρδιάς σου. Πόσο τυχερός υπήρξα που μοιράστηκα αυτή την τέχνη με τόσους ανθρώπους που άνοιξαν πραγματικά την καρδιά τους σε μένα. Πριν από περίπου 300 χρόνια, ο προ-προ-προ-προ-προ-προπάππους μου, Μαρκ-Φρανσουά Καρέ, ναι, Καρέ, γεννήθηκε στη Γαλλία, στο Σεν Μαλό και μετανάστευσε στον Καναδά. Απόψε, με αυτή τη μεγαλειώδη τιμή, αυτό το τετράγωνο ολοκλήρωσε τον κύκλο του».
Απευθυνόμενος στην οικογένειά του, είπε: «Ευχαριστώ την υπέροχη οικογένειά μου, την κόρη μου Τζέιν και τον εγγονό μου Τζάκσον. Σας αγαπώ τώρα και για πάντα. Ευχαριστώ την υπέροχη σύντροφό μου, Μίνα. Σε αγαπώ, Μίνα. Και τέλος, ευχαριστώ τον πιο αστείο άνθρωπο που γνώρισα ποτέ: τον πατέρα μου. Πέρσι Τζόζεφ Κάρεϊ που μου δίδαξε την αξία της αγάπης, της γενναιοδωρίας και του γέλιου».
Καταλήγοντας, απευθύνθηκε με χιούμορ στο κοινό λέγοντας: «Λοιπόν, πώς ήταν τα γαλλικά μου; Σχεδόν μέτρια, σωστά; Συγχωρέστε με, δεν μιλούσα γαλλικά, αλλά τα μαθαίνω τώρα. Η γλώσσα μου κουράστηκε».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι κριτικοί αποθεώνουν την πρωταγωνίστρια - Τι λένε για την πλοκή και τους χαρακτήρες
Σε κλίμα συγκίνησης στο Θέατρο Κολωνού, ο χολιγουντιανός σταρ τίμησε τη μνήμη του Θόδωρου Αγγελόπουλου
Ο σκηνοθέτης Ρόμπερτ Ζεμέκις επέλεξε να γυρίσει την ταινία σε δύο φάσεις
Το project περιγράφεται ως μια κωμωδία που διαδραματίζεται σε ένα απομακρυσμένο και μυστηριώδες νησί
Τον ρόλο που επρόκειτο να υποδυθεί τελικά ανέλαβε ο Τζον Πάνκοου
Ομηρικά έπη, σούπερ ήρωες και auteur vibes
Η Τζέσι είναι η αρχηγός των παιχνιδιών της μικρής Μπόνι, αλλά οι ισορροπίες αλλάζουν όταν ένα τάμπλετ μπαίνει στη ζωή της πιτσιρίκας.
Ένα ιδιότυπο θρίλερ με έντονο σασπένς, σκηνές ωμής βίας και μια ιντριγκαδόρικη κεντρική ιδέα που στρέφεται γύρω από τον έρωτα των δύο νέων.
Ο Γκλεν Πάουελ είναι άνετος και στιλάτος στον ρόλο του δολοφόνου με το αγγελικό πρόσωπο, αν και η πραγματικά ξεχωριστή παρουσία στο φιλμ είναι εκείνη της Μάργκαρετ Κουόλεϊ
Χιούμορ και τρόμος κουμπώνουν ιδανικά σε αυτή την ταινία
Η λαμπερή βραδιά πραγματοποιήθηκε στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση
Ποιοι εμφανίζονται στα πλάνα που δημοσιεύθηκαν
Η πρώτη μεγάλη κινηματογραφική της επιτυχία ήρθε το 2001 στο ψυχολογικό θρίλερ «Donnie Darko»
Ένα blockbuster ανάμεσα στο ανυπέρβλητο και στο γελοίο
Τελευταίος σταθμός ήταν η Εύβοια
Η νέα δημιουργία της καταλανής σκηνοθέτριας εξερευνά τη μνήμη και την ταυτότητα
Το BFI IMAX, η μεγαλύτερη κινηματογραφική οθόνη του Ηνωμένου Βασιλείου, πούλησε 28.000 εισιτήρια μέσα σε μόλις 24 ώρες
Ξεκίνησαν τα γυρίσματα για το πολυαναμενόμενο σίκουελ με τον Ρόμπερτ Πάτινσον
Oι δυο ηθοποιοί δούλεψαν μαζί σε αρκετά projects
Το πρόγραμμα των ταινιών που θα προβάλλονται κάτω από τον καλοκαιρινό ουρανό της Αθήνας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.