Κινηματογραφος

Νίκος Κούρκουλος: Τρία «κλικ» από τη ζωή του μεγάλου ηθοποιού 19 χρόνια μετά τον θάνατό του

Aπό το αρχείο του Studio Κλεισθένης για την Athens Voice

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Koύρκουλος
© Studio Kleisthenis

Νίκος Κούρκουλος: Τρία κλικ από την ζωή του μεγάλου ηθοποιού 19 χρόνια μετά τον θάνατο του

Σαν σήμερα, πριν από 19 χρόνια, η Ελλάδα αποχαιρετούσε τον τελευταίο μεγάλο γόη και έναν από τους πιο οραματικούς ανθρώπους του θεάτρου, τον Νίκο Κούρκουλο. Το ιστορικό φωτογραφικό αρχείο του Κλεισθένη τιμά τη μνήμη του με αδημοσίευτα ντοκουμέντα που φωτίζουν ξανά τον μύθο.

Ήταν 30 Ιανουαρίου 2007 όταν έπεσε η αυλαία για τον Νίκο Κούρκουλο. Σχεδόν δύο δεκαετίες μετά, η απουσία του παραμένει αισθητή — όχι μόνο για τη λάμψη της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου, αλλά κυρίως για το ανεξίτηλο αποτύπωμά του ως ο μακροβιότερος και πιο επιδραστικός καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικό Θέατρο.

Σε αυτή την ημέρα μνήμης, το θρυλικό Studio Kleisthenis, το φωτογραφείο που απαθανάτισε μερικές από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες της χώρας, προχώρησε σε μια συγκινητική ανάρτηση. Μοιράστηκε με την Athens Voice τρεις αδημοσίευτες φωτογραφίες από τη ζωή και την καριέρα του ηθοποιού, προσφέροντας μια σπάνια ματιά στον άνθρωπο πίσω από την εικόνα.

Κούρκουλος, Ελσα Βεργή και Θόδωρος Μορίδης σε πρόβες 28/10/1960
© Studio Kleisthenis
Κούρκουλος, Μερκούρη και Ντασσέν στο αεροδρόμιο Αύγουστος 1960
© Studio Kleisthenis

** Ευχαριστούμε τον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων του αρχείου του Studio Κλεισθένης κύριο Νίκο Βασιλάκη.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Μυρσίνη Αριστείδου μιλά για τη νέα ταινία της «Κράτα με», το βραβείο στο Sundance Film Festival και τη δύναμη του προσωπικού σινεμά.
Μυρσίνη Αριστείδου: Το Sundance ήταν ένας σταθμός - ορόσημο

Με μια ιστορική διάκριση για τον κυπριακό κινηματογράφο, η σκηνοθέτρια απέσπασε το βραβείο κοινού στο Sundance Film Festival για το «Κράτα με» και μιλά για την παγκόσμια γλώσσα του σινεμά και την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY