Κινηματογραφος

Έλεν Μίρεν: Η όλη ιδέα του Τζέιμς Μποντ είναι βγαλμένη από έναν βαθύτατο σεξισμό

Η ηθοποιός τόνισε την ανάγκη να προβληθούν αυθεντικές ιστορίες γυναικών που υπηρέτησαν ως κατάσκοποι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έλεν Μίρεν: Η όλη ιδέα του Τζέιμς Μποντ είναι βγαλμένη από έναν βαθύτατο σεξισμό
© EPA/NEIL HALL

Έλεν Μίρεν: Η όλη ιδέα του Τζέιμς Μποντ είναι βγαλμένη από έναν βαθύτατο σεξισμό - Η ηθοποιός τόνισε  την ανάγκη να προβληθούν αυθεντικές ιστορίες γυναικών που υπηρέτησαν ως κατάσκοποι

Η βραβευμένη με Όσκαρ Έλεν Μίρεν εξέφρασε την αντίθεσή της στο ενδεχόμενο να υποδυθεί τον Τζέιμς Μποντ γυναίκα ηθοποιός, χαρακτηρίζοντας το διάσημο franchise ως «προϊόν βαθύ σεξισμού».

Συγκεκριμένα, η Ελέν Μιρέν σε συνέντευξή της στην εφημερίδα The Standard (μέσω The Guardian), δήλωσε: «Πρέπει να ομολογήσω ότι ποτέ δεν ήμουν μεγάλη θαυμάστρια του Μποντ.

»Είμαι όμως τεράστια θαυμάστρια του Πιρς Μπρόσναν – πραγματικά τεράστια. Προφανώς, είναι πανέμορφος και όλα τα σχετικά, και θεωρώ πως ήταν εξαιρετικός στο MobLand. Επιπλέον, είναι ένας από τους πιο ευγενικούς ανθρώπους με τους οποίους μπορεί κανείς να συνεργαστεί. Το ίδιο ισχύει και για τον Ντάνιελ Κρεγκ, τον οποίο έχω γνωρίσει λίγο – επίσης πολύ ευγενικός και χαρισματικός».

Σημειώνεται ότι η συμφωνία της Amazon MGM Studios με τους κληρονόμους του κινηματογραφικού παραγωγού 'Αλμπερτ Ρ. Μπρόκολι (Albert R. Broccoli) για τον δημιουργικό έλεγχο νέων παραγωγών Τζέιμς Μποντ, που συνήφθη το Φεβρουάριο ύψους 1 δισ. δολαρίων, υπόσχεται μια νέα εποχή για το διάσημο franchise.

«Όλη η σειρά ταινιών του Τζέιμς Μποντ, δεν ήταν ποτέ το φόρτε μου. Πραγματικά δεν ήταν. Ποτέ δεν μου άρεσε ο τρόπος με τον οποίο οι γυναίκες έπαιζαν στις ταινίες του», συνέχισε η σταρ.

Επισήμανε ότι είναι αντίθετη στην ιδέα να αντιμετωπιστεί ο σεξισμός που διαπνέει τις ταινίες με το να δοθεί ο πρωταγωνιστικός ρόλος σε μια γυναίκα ηθοποιό και υποστήριξε ότι η βιομηχανία του θεάματος θα πρέπει να εστιάσει στην προβολή αληθινών ιστοριών γυναικών κατασκόπων.

«Η όλη ιδέα του Τζέιμς Μποντ είναι ποτισμένη και βγαλμένη από έναν βαθύτατο σεξισμό. Οι γυναίκες αποτελούσαν πάντα ένα βασικό και απίστευτα σημαντικό κομμάτι των μυστικών υπηρεσιών. Και είναι πολύ γενναίες. Αν ακούσετε τι έκαναν οι γυναίκες στη γαλλική αντίσταση, είναι εκπληκτικά και [ήταν] απίστευτα θαρραλέες. Επομένως, εγώ θα έλεγα αληθινές ιστορίες για τις εξαιρετικές γυναίκες που έχουν δουλέψει σε αυτόν τον χώρο» κατέληξε.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY