Κινηματογραφος

In-Edit Athens: Αυλαία με το «χαμένο» ντοκιμαντέρ των Doors

Ξεχωριστό φινάλε με ένα μεγάλο closing party

daad.jpg
Δημήτρης Αθανασιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
89063-179595.jpg

H ανήσυχη ομάδα των Parenthesis έφερε στην Αθήνα το μεγαλύτερο φεστιβάλ μουσικών ντοκιμαντέρ του πλανήτη. Χιλιάδες σινεφίλ το απόλαυσαν, το συζήτησαν, το έζησαν.

Η αυλαία του In-Edit Greece 2015-Athens Edition πέφτει την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου στο Gazarte όπου σε πρώτη προβολή στην Ελλάδα, παρουσιάζεται το μοναδικής αξίας, «χαμένο», 38λεπτό ντοκιμαντέρ των Doors, «Feast of friends, σκηνοθετημένο από τους The Doors για τους The Doors. Το ντοκιμαντέρ «Feast of friends», θα προβληθεί τρεις φορές (22.00, 23.00, 00.00) στο Gazarte Cinema. Παράλληλα έναν όροφο πάνω, στο Gazarte, θα έχει ξεκινήσει ένα μεγάλο closing party από τους παραγωγούς του Pepper, ελεύθερο για όλους.

Το «Feast of friends» είναι μία κινηματογραφική καταγραφή του πεντάμηνου ταξιδιού του συγκροτήματος, από τα μέσα Απριλίου μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου του 1968, στη Βόρεια Αμερική, όταν κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής τους περιοδείας διέσχισαν δύο χώρες, εννέα πολιτείες και πάνω από είκοσι πόλεις. Ένα ντοκιμαντέρ που ο Jim Morrison περιέγραψε ως ταυτόχρονα ρεαλιστικό και φανταστικό.

Γυρίστηκε το 1968 και είναι η πρώτη και τελευταία ταινία που γυρίστηκε ποτέ από τους Doors, για τους Doors. Παρά το γεγονός ότι δεν πρόκειται για μία ολοκληρωμένη ταινία, είναι ένα ντοκιμαντέρ απόλυτα αντιπροσωπευτικό των ρεαλιστικών (vérité) ταινιών της δεκαετίας του '60. Εικόνες από τις συναυλίες τους εναλλάσσονται με δοκιμαστικές λήψεις που κάνουν τα μέλη του συγκροτήματος στον προσωπικό τους χώρο, άλλες με χιούμορ, άλλες με ευαισθησία, χαοτικές ή συγκινητικές. Με εξαίρεση μερικές παρουσιάσεις του σε κινηματογραφικά φεστιβάλ του 1968, το ντοκιμαντέρ δεν προβλήθηκε ποτέ μέχρι το 2014.

Προπώληση εισιτηρίων για τις προβολές του ντοκιμαντέρ: στο ταμείο του Gazarte, viva.gr, Public, Ιανός, Παπασωτηρίου, Seven Spots.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ