Ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη μετά από επτά χρόνια
Ο βραβευμένος με τρία Όσκαρ θα πρωταγωνιστήσει σε ταινία του γιου του
Ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη μετά από επτά χρόνια για χάρη του γιου του
O τρεις φορές βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός Ντάνιελ Ντέι-Λιούις, επιστρέφει στην υποκριτική μετά από 7 χρόνια με την ταινία «Anemone» των Focus Features και Plan B, σύμφωνα με το Deadline.
Σε σκηνοθεσία του γιου του Ρόναν Ντέι-Λιούις και σε σενάριο που έγραψαν μαζί, η ταινία διερευνά τη δυναμική των οικογενειακών σχέσεων. Στο πλευρό του οι Σον Μπιν, Σαμάνθα Μόρτον, Σάμιουελ Μποτόμλεϊ και Σάφια Όουκλεϊ-Γκριν.
Τα γυρίσματα πραγματοποιούνται αυτή τη στιγμή στο Μάντσεστερ με διευθυντή φωτογραφίας τον Μπεν Φόντερσμαν, τη βραβευμένη ενδυματολόγο Τζέιν Πέτρι και τον Κρις Όντι στη σκηνογραφία.
Daniel Day-Lewis ends retirement from acting after seven years https://t.co/ex2ka6NNQq
— Guardian Australia (@GuardianAus) October 2, 2024
«Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με έναν λαμπρό εικαστικό καλλιτέχνη, τον Ρόναν Ντέι-Λιούις, στην πρώτη του ταινία μεγάλου μήκους, μαζί με τον Ντάνιελ Ντέι-Λιούις στο πλευρό του. Έχουν γράψει ένα πραγματικά εξαιρετικό σενάριο και ανυπομονούμε να παρουσιάσουμε το κοινό τους όραμα μαζί με την ομάδα του Plan B», είπε ο πρόεδρος της Focus Features, Πίτερ Κουγιάφσκι.
Η Universal Pictures International θα αναλάβει τη διανομή της ταινίας στο εξωτερικό.
Σύμφωνα με τη Daily Mail o διάσημος ηθοποιός «συνελήφθη» από τον φωτογραφικό φακό την περασμένη Κυριακή να γυρίζει κάποιες σκηνές της ταινίας. Έχοντας μουστάκι και φορώντας γυαλιά οδηγούσε μία μοτοσικλέτα με τον Σον Μπιν να είναι στο πλάι του.
Unrecognisable star makes shock return to film set after quitting acting in 2017 as he joins Sean Bean to shoot new movie Avelyn - but can YOU guess who it is? https://t.co/lGvPfbZa8a pic.twitter.com/BiRVzLoAg5
— Daily Mail Online (@MailOnline) October 1, 2024
Σημειώνεται ότι το 2017 μετά από την ερμηνεία του στο «Phantom Thread» του Πολ Τόμας 'Αντερσον ο Ντάνιελ Ντέι Λίουις ανακοίνωνε πως αποσύρεται από την υποκριτική.
Το 1990 κέρδισε το πρώτο του Όσκαρ για τον ρόλο του στην ταινία «My Left Foot» του Τζιμ Σέρινταν.
Ακολούθησαν δύο ακόμη για τις ερμηνείες του στο «There Will Be Blood» το 2007 σε σκηνοθεσία του 'Αντερσον και στο «Lincoln» του Στίβεν Σπίλμπεργκ το 2012.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε
Τι αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε
Είχε προταθεί για τελευταία φορά το 1985, για το «Twice in a Lifetime»
Διπλή υποψηφιότητα και ιστορικά επιτεύγματα
Σύμφωνα με την ανάλυση του «Variety»
Σάρωσε ο Γιώργος Λάνθιμος με τέσσερις υποψηφιότητες
Πρωταγωνιστούν οι Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Ρόζαμουντ Πάικ και Άντονι Χόπκινς
Ξεπέρασε το προηγούμενο ρεκόρ που μοιράζονταν οι ταινίες All About Eve (1950), Τιτανικός (1997) και La La Land (2016)
Ανακοινώθηκαν οι λίστες για τα 98α βραβεία - Η ταινία του Έλληνα δημιουργού διεκδικεί το χρυσό αγαλματίδιο σε κορυφαίες κατηγορίες
Στις 24 Ιανουαρίου 2026 θα πραγματοποιηθεί η προβολή του ντοκιμαντέρ στα Εξάρχεια
Σήμερα η ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων
Πήρε βραβείο καλύτερης ταινίας από την Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου στο 27ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.
Το Όσκαρ για την ερμηνεία του στο «Dark Knight» και η παγκόσμια αναγνώριση
Πολλά στοιχεία στο σενάριο δίνονται χωρίς ειρμό, σε μια προκάτ αστυνομική πλοκή
Ίσως η καλύτερη σαιξπηρική ταινία που έχουμε δει τα τελευταία 20-30 χρόνια.
Η ψυχραιμία και η αξιοπρέπεια της νεαρής Κάρλα είναι τα στοιχεία του φιλμ που σου εντυπώνονται εντονότερα.
Αυτές είναι οι καλύτερες φετινές ταινίες και οι 20 καλύτερες σειρές που μπορείς να δεις στην πλατφόρμα του
Η «Χιονάτη» της Disney και το «War of the Worlds» με Ice Cube συγκεντρώνουν τις περισσότερες υποψηφιότητες
Από την «Εκπομπή» του 1968 έως το κύκνειο άσμα του με τη «Σκόνη του Χρόνου»
Η απώλειά του σηματοδοτεί το τέλος μιας σπουδαίας διαδρομής στον χώρο του animation
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.