- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Ακυρώθηκε η πρεμιέρα της πρώτης ταινίας με «σεναριογράφο» την τεχνητή νοημοσύνη
Αναδίπλωση μετά τις αντιδράσεις - Ερωτηματικά για το μέλλον της κινηματογραφικής βιομηχανίας
Λονδίνο: Ακυρώθηκε η πρεμιέρα της ταινίας «The Last Screenwriter», με σενάριο δημιουργημένο από την τεχνητή νοημοσύνη.
Ακυρώθηκε σε κινηματογράφο του Λονδίνου η πρεμιέρα ταινίας με σενάριο δημιουργημένο από την τεχνητή νοημοσύνη, μετά από αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Ακυρώθηκε η πρεμιέρα ταινίας με σενάριο δημιουργημένο από την τεχνητή νοημοσύνη
Ο κινηματογράφος Prince Charles, που βρίσκεται στο Γουέστ Εντ του Λονδίνου, επρόκειτο να φιλοξενήσει την προβολή μιας νέας ταινίας με τίτλο «The Last Screenwriter» την περασμένη εβδομάδα. Ωστόσο, αργότερα η διεύθυνση του κινηματογράφου ανακοίνωσε ότι η πρεμιέρα δεν θα πραγματοποιηθεί.
Στην ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται: «Τα σχόλια που λάβαμε τις τελευταίες 24 ώρες, μόλις διαφημίσαμε την ταινία, υπογραμμίστηκε η έντονη ανησυχία πολλών από το κοινό μας για τη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης αντί σεναριογράφου που δείχνει ένα ευρύτερο ζήτημα εντός του κλάδου».
Σε σκηνοθεσία του Πίτερ Λουισί και με πρωταγωνιστή τον Νίκολας Ποπλ, η ταινία «The Last Screenwriter» είναι μια ελβετική παραγωγή που αφηγείται την ιστορία ενός «διάσημου σεναριογράφου που βλέπει τον κόσμο του να κλονίζεται όταν ανακαλύπτει ένα σύστημα Τεχνητής Νοημοσύνης για συγγραφή σεναρίου. Σύντομα συνειδητοποιεί ότι η Τεχνητή Νοημοσύνη όχι μόνο ανταγωνίζεται τις δεξιότητές του, αλλά τον ξεπερνά ακόμη και στην ενσυναίσθηση και την κατανόηση των ανθρώπινων συναισθημάτων».
Το σενάριο της ταινίας είναι του ChatGPT 4.0., της τελευταίας έκδοσης της τεχνολογίας OpenAI,GPT-4o, που κυκλοφόρησε τον Μάιο.
Σε δηλώσεις του στο Daily Beast, ο σκηνοθέτης είπε ότι η πρεμιέρα είχε ακυρωθεί αφού έλαβε 200 διαδικτυακές καταγγελίες, αλλά ιδιωτική προβολή για το καστ και το συνεργείο θα διοργανωθεί στο Λονδίνο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο σκηνοθέτης του Avatar μετακομίζει επικαλούμενος την πόλωση της Αμερικής του Τραμπ
Από το Παγκράτι στο παγκόσμιο σινεμά και τη διεθνή αναγνώριση
Τι αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε
Τι αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε
Είχε προταθεί για τελευταία φορά το 1985, για το «Twice in a Lifetime»
Διπλή υποψηφιότητα και ιστορικά επιτεύγματα
Σύμφωνα με την ανάλυση του «Variety»
Σάρωσε ο Γιώργος Λάνθιμος με τέσσερις υποψηφιότητες
Πρωταγωνιστούν οι Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Ρόζαμουντ Πάικ και Άντονι Χόπκινς
Ξεπέρασε το προηγούμενο ρεκόρ που μοιράζονταν οι ταινίες All About Eve (1950), Τιτανικός (1997) και La La Land (2016)
Ανακοινώθηκαν οι λίστες για τα 98α βραβεία - Η ταινία του Έλληνα δημιουργού διεκδικεί το χρυσό αγαλματίδιο σε κορυφαίες κατηγορίες
Στις 24 Ιανουαρίου 2026 θα πραγματοποιηθεί η προβολή του ντοκιμαντέρ στα Εξάρχεια
Σήμερα η ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων
Πήρε βραβείο καλύτερης ταινίας από την Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου στο 27ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.
Το Όσκαρ για την ερμηνεία του στο «Dark Knight» και η παγκόσμια αναγνώριση
Πολλά στοιχεία στο σενάριο δίνονται χωρίς ειρμό, σε μια προκάτ αστυνομική πλοκή
Ίσως η καλύτερη σαιξπηρική ταινία που έχουμε δει τα τελευταία 20-30 χρόνια.
Η ψυχραιμία και η αξιοπρέπεια της νεαρής Κάρλα είναι τα στοιχεία του φιλμ που σου εντυπώνονται εντονότερα.
Αυτές είναι οι καλύτερες φετινές ταινίες και οι 20 καλύτερες σειρές που μπορείς να δεις στην πλατφόρμα του
Η «Χιονάτη» της Disney και το «War of the Worlds» με Ice Cube συγκεντρώνουν τις περισσότερες υποψηφιότητες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.