- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Χρειάστηκαν 78 ημέρες να γυριστεί δεκαπεντάλεπτη σκηνή δράσης του «Furiosa»
Τον Μάιο στους κινηματογράφους το πολυαναμενόμενο prequel του «Mad Max»
«Furiosa»: Χρειάστηκαν 78 ημέρες για τα γυρίσματα σκηνής δράσης της επερχόμενης ταινίας - 200 κασκαντέρ καθημερινά στο πλατό.
Το επερχόμενο prequel της κινηματογραφικής σειράς Mad Max «Furiosa» περιλαμβάνει μια σκηνή δράσης 15 λεπτών που χρειάστηκαν 78 ημέρες για να γυριστεί, όπως αποκαλύφθηκε.
Μιλώντας στο Total Film Magazine, η πρωταγωνίστρια της ταινίας Άνια Τέιλορ Τζόι και ο συνεργάτης στην παραγωγή του σκηνοθέτη της ταινίας Τζορτζ Μίλερ, Νταγκ Μίτσελ αναφέρθηκαν στη σκηνή, η οποία, όπως τόνισε η ηθοποιός είναι «πολύ σημαντική για την καλύτερη κατανόηση» του χαρακτήρα της Furiosa.
«Furiosa»: 78 ημέρες για να γυριστεί σεκάνς διάρκειας 15 λεπτών
Ο Μίτσελ αποκάλυψε ότι η ταινία περιλαμβάνει «μια σεκάνς διάρκειας 15 λεπτών που χρειάστηκαν 78 ημέρες για να γυριστεί». Καθημερινά στο πλατό βρίσκονταν περίπου 200 κασκαντέρ, διευκρίνισε, όμως δεν αποκάλυψε άλλες λεπτομέρειες για τη σκηνή, η οποία χαρακτηρίζεται ως «αποφασιστικής σημασίας στιγμιότυπο».
«Ο Τζορτζ και εγώ κάναμε αυτές τις μεγάλες συζητήσεις σχετικά με το γιατί αυτή η συγκεκριμένη σκηνή ήταν τόσο μεγάλη. Είναι επειδή βλέπετε μια συσσώρευση δεξιοτήτων κατά τη διάρκεια μιας μάχης και αυτό είναι πολύ σημαντικό για να καταλάβετε πόσο πολυμήχανη είναι η Furiosa, αλλά και τη σκληρότητά της. Είναι η μεγαλύτερη σεκάνς που έχουμε γυρίσει ποτέ», είπε η Άνια Τέιλορ Τζόι.
Η ηθοποιός πρωταγωνιστεί στην ταινία ως μια νεότερη εκδοχή της Furiosa, του ομότιτλου χαρακτήρα, ο οποίος είχε προηγουμένως απεικονιστεί στο «Mad Max: Fury Road» από τη Σαρλίζ Θέρον.
Η Furiosa ταξιδεύει στο σύμπαν του «Mad Max»
Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη, «καθώς ο κόσμος καταρρέει, η νεαρή Furiosa αρπάζεται από τον Green Place of Many Mothers και πέφτει στα χέρια μιας μεγάλης ορδής μηχανόβιων με επικεφαλής τον Warlord Dementus.
»Ταξιδεύοντας στην Έρημη Χώρα, συναντούν την Ακρόπολη την οποία κυβερνά ο Immortan Joe. Ενώ οι δύο τύραννοι πολεμούν για την κυριαρχία, η Furiosa πρέπει να επιβιώσει από πολλές δοκιμασίες, καθώς συγκεντρώνει τα μέσα για να βρει το δρόμο για το σπίτι της».
Τεράστια επιτυχία το επαναλανσάρισμα του «Mad Max»
Το «Mad Max: Ο Δρόμος της Οργής» υπήρξε τεράστια κριτική και εισπρακτική επιτυχία όταν κυκλοφόρησε το 2015, αποφέροντας σχεδόν 400 εκατομμύρια δολάρια στο box office παγκοσμίως.
Στο φιλμ πρωταγωνίστησε ο Τομ Χάρντι ως Mad Max, παίρνοντας τον ρόλο από τον Μελ Γκίμπσον, που υποδύθηκε τον χαρακτήρα σε τρεις προηγούμενες ταινίες ανάμεσα στο 1979 και το 1985.
Συμπρωταγωνίστησε επίσης η Σαρλίζ Θέρον ως Furiosa, μια μονόχειρη επιζήσασα που δραπετεύει από έναν κακό πολέμαρχο. Το αποτέλεσμα επαινέθηκε ευρέως ως μια από τις καλύτερες ταινίες δράσης που έγιναν ποτέ και ως απόδειξη της οπτικής δύναμης των σύγχρονων κινηματογραφικών εφέ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι συμβαίνει όταν ένας καλλιτέχνης του 2026 μπαίνει, πενήντα πέντε χρόνια αργότερα, μέσα στο ιδιωτικό όνειρο του Μπίντγκουντ και αποφασίζει πώς ακούγεται;
Επιστροφή στην Ισπανία για τον 90χρονο σκηνοθέτη με αγγλόφωνη παραγωγή
Η Paramount υπόσχεται ότι το φιλμ θα προσφέρει μια φρέσκια ματιά στη δημοφιλή σειρά παιχνιδιών της Hasbro
Η νέα ταινία του Αλεχάντρο Γκ. Ινιάριτου με τον Τομ Κρουζ διχάζει όσο λίγες φέτος. Μήπως όμως οι περισσότεροι «θεατές» κοίταξαν προς τη λάθος πλευρά της σκηνής;
Τα ρηχά νερά, το ναυάγιο και οι υπερπαραγωγές που αντέχουν
Έμπνευση από τη σκοτεινή αίθουσα και την έρημο φέρει η οπτική ταυτότητα της διοργάνωσης
Οι ταινίες που αξίζει να δούμε στις σκοτεινές αίθουσες
Ένα διάσημο bestseller της Κόλιν Χούβερ δίνει πνοή στο ψυχολογικό θρίλερ με το λαμπερό καστ και μια ενδιαφέρουσα ανατροπή στο δεύτερο μέρος
To φιλμ έσκισε στη Γαλλία, με περισσότερα από 2,9 εκατομμύρια εισιτήρια.
Η ταινία απέσπασε ειδικό βραβείο της επιτροπής στο Φεστιβάλ Βενετίας και καταχειροκροτήθηκε για 25 λεπτά.
Ένα φιλμ που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τον πλανήτη.
Η χριστουγεννιάτικη κωμωδία «The Man with the Bag» θα είναι διαθέσιμη στο Prime Video από τις 2 Δεκεμβρίου
19 χρόνια μετά το πρώτο ταξίδι, το Animasyros έχει γίνει μέρος της ζωής της Ερμούπολης
Εξελίσσεται σε μία από τις πιο αμφιλεγόμενες κυκλοφορίες της χρονιάς
Οι θέσεις από την εξηκοστή ως την εικοστή πρώτη
Εξελίσσεται σε μία από τις πιο αμφιλεγόμενες κινηματογραφικές κυκλοφορίες της χρονιάς
Από το «Top Gun: Maverick» και το «Anyone But You» μέχρι την αποτυχία του «The Running Man»
Ο διεθνούς φήμης σκηνοθέτης αναλαμβάνει ρόλο curator στο κινηματογραφικό φεστιβάλ της Αθήνας
Ολοκληρώθηκε στη Σύρο το 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων
Ο 80χρονος ηθοποιός αποκάλυψε ότι η εμμονή του με τη φυσική του κατάσταση τον οδήγησε σε διατροφική διαταραχή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.