Κινηματογραφος

Σινεμά: 3 αφιερώματα για τις 28 Μαρτίου-3 Απριλίου

Ραντεβού στα φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου και ντοκυμαντέρ Beyond Borders και στις Μέρες Κινηματογράφου στην Ελευσίνα

woman_guest.jpg
Ιωάννα Γκομούζα
ΤΕΥΧΟΣ 910
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Chasse gardee του Ζυλιέν Πανιέ
Chasse gardee του Ζυλιέν Πανιέ

Κινηματογράφος: έρχονται σε Γαλλικό Ινστιτούτο, Ταινιοθήκη της Ελλάδος, Άστορ, Δαναό και Σινέ Ελευσίς

Κινηματογράφος: 3 φεστιβάλ για την εβδομάδα 28 Μαρτίου-3 Απριλίου

Η γιορτή του γαλλόφωνου σινεμά
Σαράντα έξι μεγάλου μήκους και έντεκα μικρού μήκους ταινίες, αβάν πρεμιέρ, αποκλειστικές προβολές, ακουστικά έργα μυθοπλασίας, συναντήσεις με συντελεστές και παράλληλες εκδηλώσεις μάς υπόσχεται το 24ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου που διοργανώνει το Γαλλικό Ινστιτούτο. Μάλιστα, εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, ανοίγει το πρόγραμμά του σε περισσότερες (συνολικά επτά) ελληνικές πόλεις. Το παρών θα δώσουν μεταξύ άλλων η διευθύντρια φωτογραφίας Naomi Amarger (Divertimentο), οι σκηνοθέτες Τάκης Κανδύλης (Το παιδί που μετρούσε τον κόσμο), Cédric Kahn (Το γύρισμα, Υπόθεση Γκόλντμαν), Iris Kaltenbäck (Η αρπαγή), Anaïs Tellenne (Ο ονειροπόλος) και ο ηθοποιός Raphaël Personnaz (Μπολερό).
Από 2 έως 10 Απριλίου

Το Beyond Borders στην Αθήνα
Και ενώ ετοιμάζει την ένατη έκδοσή του στο ακριτικό νησί, το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου αποβιβάζεται στην Λαϊδα για τρία σινεφιλικά βράδια με ελεύθερη είσοδο. Στην οθόνη θα έχουμε την ευκαιρία να ανακαλύψουμε τις βραβευμένες ταινίες της περσινής σοδειάς του (όπως το Scenes with my father της Biserka Šuran, το Audrey Napanangka της Penelope McDonald, το The hidden children of Colonization του Dominique Regueme, αλλά και το Ξύπνησα 18 της Βέρας Ιόνας Παπαδοπούλου) ενώ στο πλαίσιο του αφιερώματος διοργανώνουν και masterclasses και συζητήσεις.
Ταινιοθήκη της Ελλάδος, 29 έως 31 Μαρτίου

Μέρες κινηματογράφου στην Ελευσίνα
Στην μυθική γεωγραφία των αρχαιολογικών χώρων εστιάζει το δεύτερο τριήμερο προβολών στον αποκατεστημένο κινηματογράφο της πόλης. Την Παρασκευή στις 20:00 και το Σάββατο στις 18:00 θα έχουμε την ευκαιρία να θυμηθούμε ανεξίτηλες στιγμές από εμβληματικές δράσεις της 2023 Ελευσίς, όπως τις κατέγραψε με τον φακό η Μαρία Γαϊτανίδη, ο Νίκος Νικολόπουλος και ο Στεφάν Ταλνώ. Συγκεκριμένα τις παραγωγές Αφηγηματική Αρχαιολογία, σε σύλληψη Μιχαήλ Μαρμαρινού, MA του Ρομέο Καστελούτσι και Human Requiem σε σύλληψη-σκηνοθεσία Γιόχεν Σάντιχ. Το Σάββατο και την Κυριακή στις 20:00 παρουσιάζεται το πρόσφατου ντοκιμαντέρ Ζάκρος του Φίλιππου Κουτσαφτή, αποτέλεσμα της μακρόχρονης επιστροφής του στην ομώνυμη περιοχή του ανατολικού άκρου της Κρήτης.
Πολυχώρος Πολιτισμού Σινέ Ελευσίς, 29-31 Μαρτίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ