Κινηματογραφος

Παγκόσμια φρενίτιδα για τη «Barbie»: Ξεπέρασε σε εισπράξεις τον Χάρι Πότερ

Αναμένεται να γίνει η πιο κερδοφόρα ταινία για το 2023 σε όλο τον κόσμο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Barbie
© Warner Bros. Pictures

 Σαρώνει η «Barbie» της Γκρέτα Γκέργουιγκ: Έγινε η μεγαλύτερη κινηματογραφική επιτυχία της Warner Bros

H ταινία «Barbie» της Γκρέτα Γκέργουιγκ (Greta Gerwig) έφτασε σε εισπράξεις στα 1,342 δισεκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box office.

Έτσι, σύμφωνα με το «The Hollywood Reporter», έγινε η πιο επιτυχημένη εμπορικά ταινία στην ιστορία της Warner Bros., ξεπερνώντας το «Harry Potter and the Deathly Hallows - Part 2», το οποίο μέχρι πρότινος κατείχε τον τίτλο της πιο κερδοφόρας κυκλοφορίας του στούντιο μετά την πρεμιέρα του 2011 με 1,341 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως.

Σημειώνεται ότι τα έσοδα της «Barbie» στις ΗΠΑ ανέρχονται στα 592,8 εκατομμύρια δολάρια και 745,5 εκατομμύρια δολάρια στο εξωτερικό.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, οι πωλήσεις εισιτηρίων της ξεπέρασαν το «The Super Mario Bros. Movie» της Illumination και της Universal, η οποία ήταν η πιο κερδοφόρα ταινία του 2023 μέχρι στιγμής στο αμερικανικό box office, όπως ανέφεραν πολλά μέσα την Πέμπτη.

Τις επόμενες ημέρες, η «Barbie» αναμένεται να ξεπεράσει τις εισπράξεις και στο παγκόσμιο box office, ύψους 1,36 δισεκατομμυρίων δολαρίων, για να γίνει η κορυφαία κερδοφόρα ταινία της χρονιάς παγκοσμίως.

Οπως αναφέρει το People, η «Barbie» ξεπέρασε επίσης τον «Σκοτεινό Ιππότη» του Κρίστοφερ Νόλαν του 2008 ως η πιο κερδοφόρα εγχώρια κυκλοφορία της Warner Bros. την προηγούμενη εβδομάδα και είχε ήδη ξεπεράσει το 1 δισεκατομμύριο δολάρια στο παγκόσμιο box office νωρίτερα τον Αύγουστο, λίγο περισσότερο από δύο εβδομάδες μετά την κυκλοφορία της στις 21 Ιουλίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ