Κινηματογραφος

Μετά τους σεναριογράφους, και οι πρωτοκλασάτοι σταρ του Χόλιγουντ απειλούν με απεργία

Τζένιφερ Λόρενς, Μέριλ Στριπ και εκατοντάδες ηθοποιοί υπογράφουν κοινή επιστολή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χόλιγουντ: Απειλούν με απεργία και οι ηθοποιοί μετά τους σεναριογράφους - Τζένιφερ Λόρενς, Μέριλ Στριπ, Μπεν Στίλερ μεταξύ των σταρ που υπογράφουν επιστολή.
Τζένιφερ Λόρενς και άλλοι ηθοποιοί απειλούν με απεργία το Χόλιγουντ © EPA/Andy Rain

Χόλιγουντ: Απειλούν με απεργία και οι ηθοποιοί μετά τους σεναριογράφους - Τζένιφερ Λόρενς, Μέριλ Στριπ, Μπεν Στίλερ μεταξύ των σταρ που υπογράφουν επιστολή.

Συνεχίζονται οι τριβές στην κινηματογραφική βιομηχανία του Χόλιγουντ, καθώς μετά τους σεναριογράφους, πλέον και οι ηθοποιοί απειλούν με κινητοποιήσεις.

Νωρίτερα αυτό τον μήνα, τα μέλη του Σωματείου Σεναριογράφων ψήφισαν υπέρ της έγκρισης μιας απεργίας εάν η διαπραγματευτική τους επιτροπή δεν καταλήξει σε συμφωνία για νέο συμβόλαιο με τα μεγάλα στούντιο του Χόλιγουντ έως τις 30 Ιουνίου.

H πρόεδρος του σωματείου, Φραν Ντρέσερ, κυκλοφόρησε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα αυτή την εβδομάδα με μια ενημέρωση για τις διαπραγματεύσεις, λέγοντας στα μέλη:

«Διεξάγουμε εξαιρετικά παραγωγικές διαπραγματεύσεις που επικεντρώνονται σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα που μας είπατε ότι είναι πιο σημαντικά για εσάς. Παραμένουμε δυνατοί και πρόκειται να πετύχουμε μια θεμελιώδη συμφωνία».

Αλλά το μήνυμα δεν ταιριάζει με πολλούς ηθοποιούς που προτρέπουν το σωματείο να μην συμβιβαστεί με μια συμφωνία που δεν αντιπροσωπεύει όλες τις απαιτήσεις τους.

Περισσότεροι 300 ηθοποιοί του Χόλιγουντ υπογράφουν επιστολή

Περισσότεροι από 300 ηθοποιοί υπέγραψαν μια επιστολή που απευθυνόταν στην Επιτροπή Ηγεσίας και Διαπραγμάτευσης και φέρεται να στάλθηκε στην ηγεσία εκφράζοντας την ανησυχία τους.

«Ελπίζουμε να ακούσατε το μήνυμα από εμάς: Αυτό είναι ένα άνευ προηγουμένου σημείο καμπής στον κλάδο μας και αυτό που θα μπορούσε να θεωρηθεί καλή συμφωνία σε οποιαδήποτε άλλα χρόνια απλά δεν είναι αρκετό», αναφέρει η επιστολή, την οποία έλαβε το Rolling Stone.

«Αισθανόμαστε ότι οι μισθοί μας, η τέχνη μας, η δημιουργική μας ελευθερία και η δύναμη του σωματείου μας έχουν όλα υπονομευθεί την τελευταία δεκαετία. Πρέπει να αντιστρέψουμε αυτές τις τροχιές».

Το μήνυμα υπογράφεται από εκατοντάδες μέλη, συμπεριλαμβανομένων σταρ του Χόλιγουντ όπως η Μέριλ Στριπ, η Τζένιφερ Λόρενς, η Τζούλια Λούις – Ντρέιφους, ο Μπεν Στίλερ, η Έιμι Σούμερ και η Έιμι Πόλερ.

Με μόλις λίγες μέρες να απομένουν για την επίτευξη συμφωνίας πριν τελειώσει το συμβόλαιό τους με τα στούντιο του Χόλιγουντ, τις πλατφόρμες streaming και τις εταιρείες παραγωγής, όλοι όσοι υπέγραψαν την επιστολή λένε ότι είναι «έτοιμοι να απεργήσουν αν συμβεί κάτι τέτοιο», παρόλο που δεν είναι προτιμότερο επειδή «φέρνει απίστευτες δυσκολίες σε τόσους πολλούς και κανείς δεν το θέλει».

Τα μέλη εξέτασαν μια σειρά ζητημάτων που είναι σημαντικά για αυτούς όταν πρόκειται για διαπραγματεύσεις, συμπεριλαμβανομένων των ελάχιστων αποδοχών, την ανάπτυξη του streaming, της υγειονομικής περίθαλψης, των συντάξεων και της ρύθμισης σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούνται οι βιντεοσκοπήσεις στη διαδικασία του κάστινγκ.

(Με πληροφορίες του Rolling Stone)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ