Κινηματογραφος

Ο Όλιβερ Στόουν βρίσκει «αδιανόητα αποκρουστική» ταινία το «John Wick»

Ο διάσημος σκηνοθέτης υποστηρίζει ότι ο σύγχρονος κινηματογράφος έχει χάσει την επαφή με την πραγματικότητα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Όλιβερ Στόουν
O Όλιβερ Στόουν © EPA/Ettore Ferrari

Ο Όλιβερ Στόουν επέκρινε τις ταινίες «John Wick» και «Fast & Furious» - To πρόβλημα του βραβευμένου με Όσκαρ σκηνοθέτη με τα κινηματογραφικά blockbuster.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Όλιβερ Στόουν εξέφρασε την άποψή του για το Χόλιγουντ και επέκρινε τις κινηματογραφικές σειρές «John Wick» και «Fast & Furious».

Σε δηλώσεις του στο Variety, ο Στόουν αποκάλυψε ότι παρακολούθησε πρόσφατα την ταινία του Κιάνου Ριβς «John Wick 4» σε μια πτήση και ότι δεν του άρεσε.

«Νομίζω ότι η ταινία είναι αδιανόητα αποκρουστική. Αποκρουστική» σχολίασε.

«Δεν ξέρω τι σκέφτεται ο κόσμος» είπε ο Όλιβερ Στόουν για τους παραγωγούς και τους σκηνοθέτες ταινιών.

«Μπορεί να παρακολουθούσα τη σειρά G.I. Joe όταν ήμουν παιδί. Αλλά ο Ριβς σκοτώνει, τριακόσια, τετρακόσια άτομα στην ταινία του... Και ως βετεράνος μαχητής, πρέπει να σας πω, ότι κανένας από αυτούς δεν είναι πιστευτός. Καταλαβαίνω ότι είναι ταινία, αλλά έχει γίνει βιντεοπαιχνίδι περισσότερο από ταινία», υποστήριξε.

Όλιβερ Στόουν: «Δεν είναι πιστευτό» το σύγχρονο σινεμά 

Ο Όλιβερ Στόουν εξέφρασε τη θέση ότι οι ταινίες της σημερινής εποχής έχουν «χάσει την επαφή με την πραγματικότητα» προσθέτοντας ότι «στο κοινό ίσως αρέσει το βιντεοπαιχνίδι».

«Αλλά το βαριέμαι. Πόσα αυτοκίνητα μπορούν να τρακάρουν; Πόσες επικίνδυνες σκηνές μπορείτε να κάνετε; Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του Fast and Furious και κάποιας άλλης ταινίας;» είπε.

«Είτε πρόκειται για έναν υπεράνθρωπο χαρακτήρα της Marvel είτε απλώς για ένα ανθρώπινο ον όπως ο Τζον Γουίκ, δεν υπάρχει καμία διαφορά. Δεν είναι πιστευτό», συμπλήρωσε.

Ο Στόουν βρέθηκε στη Ρουμανία για να παραλάβει βραβείο Συνολικής Προσφοράς από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Τρανσυλβανίας, το οποίο προγραμμάτισε επίσης αφιέρωμα προς τιμήν του βραβευμένου με τρία Όσκαρ σκηνοθέτη.

Μεταξύ άλλων προβλήθηκε το νέο του ντοκιμαντέρ υπέρ της πυρηνικής ενέργειας, «Nuclear Now».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ