Πολιτικη & Οικονομια

Η Σοφία Ζαχαράκη απαντά στη σεξιστική επίθεση Τζήμερου: «Η αγάπη για τα παιδιά δεν κρίνεται από προσωπικές επιλογές»

Ανέλαβε σήμερα τα νέα της καθήκοντα

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Σοφία Ζαχαράκη απάντησε στη σεξιστική επίθεση Τζήμερου
© EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Σοφία Ζαχαράκη για τη σεξιστική επίθεση από τον Τζήμερο: «Η αγάπη για τα παιδιά δεν κρίνεται από προσωπικές επιλογές»

Τα καθήκοντά της στο νεοσύστατο Yπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας ανέλαβε από σήμερα η Σοφία Ζαχαράκη.

Η κα Ζαχαράκη βρέθηκε από νωρίς το πρωί στο Υπουργείο και μεταξύ άλλων σχολίασε και τη σεξιστική επίθεση που δέχτηκε από τον Θάνο Τζήμερο, ο οποίος ανέφερε στον λογαριασμό του στο Facebook πως «ευτυχώς που ιδρύθηκε Υπουργείο Οικογένειας, με επικεφαλής μια άγαμη και άτεκνη, για να αρχίσουμε να γεννάμε».

Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας σε σχετική ερώτηση των δημοσιογράφων απάντησε: «Εγώ θα κριθώ από την εργατικότητα και την αποτελεσματικότητά μου και νομίζω και από μία δυνατότητα να διοικήσω, αν μέχρι τώρα δεν έχω δείξει κάτι. Όλες οι άλλες είναι προσωπικές μου επιλογές και δεν αφορούν κανέναν». «Η αγάπη για τα παιδιά, η αγάπη για τον άνθρωπο δεν μπαίνει σε καλούπια και δεν κρίνεται από προσωπικές επιλογές», τόνισε η νέα υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cto1g4q3vsjd)

Η σεξιστική επίθεση του Θάνου Τζήμερου

Ο Θάνος Τζήμερος έκανε μια ανάρτηση στα social media για να σχολιάσει τη σύσταση του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και τη Σοφία Ζαχαράκη ως την πρώτη υπουργό, την οποία τροποποίησε λίγο αργότερα, με τους υπόλοιπους χρήστες να δημοσιεύουν την πρωτότυπη ανάρτηση.

«Ευτυχώς που ιδρύθηκε Υπουργείο Οικογένειας, με επικεφαλής μια άγαμη άτεκνη, για να αρχίσουμε να γεννάμε. Η 2η τετραετία επαναλαμβάνεται ως φάρσα», έγραψε αρχικά ο Θάνος Τζήμερος, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις.

Η Σοφία Ζαχαράκη απαντά στη σεξιστική επίθεση Τζήμερου: «Η αγάπη για τα παιδιά δεν κρίνεται από προσωπικές επιλογές»

Στη συνέχεια επανήλθε με νέα ανάρτηση: «Το να είναι μία γυναίκα άγαμη και άτεκνη δεν είναι μεμπτό. Είναι όμως μειονέκτημα όταν χειρίζεται θέματα οικογένειας. Δεν έκανα το ίδιο σχόλιο όταν ήταν στα υπουργεία Τουρισμού και Παιδείας. Και είναι γκάφα του ΚΜ σε σημειολογικό επίπεδο. Είναι σαν να τοποθετείς Υπουργό Άμυνας κάποιον που δεν έχει υπηρετήσει στον Στρατό».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-ctnl9isit98h)
Η Σοφία Ζαχαράκη απαντά στη σεξιστική επίθεση Τζήμερου: «Η αγάπη για τα παιδιά δεν κρίνεται από προσωπικές επιλογές»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ